Ξέσπασμα Πεδουλάκη για Διαμαντίδη και καταγγελία (gTV)

Ξέσπασμα Πεδουλάκη για Διαμαντίδη και καταγγελία (gTV)
Την καταγγελία του Ολυμπιακού σχολίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης, o οποίος παράλληλα μίλησε για το θέμα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την έλλειψη σεβασμού.

Για έλλειψη σεβασμού έκανε λόγο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της τελικής σειράς της Α1, αναφέρθηκε στην προβληματική νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας, με αφορμή την στάση του κόσμου απέναντι στον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο χαρακτήρισε κόσμημα του αθλητισμού. Παράλληλα δε θα μπορούσε να μη μιλήσει και για την καταγγελία του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως δεν μετανιώνει που υπερασπίστηκε έναν παίκτη του.

Αναλυτικά:

«Δε μπορεί να συμβεί αυτό. Με ευχολόγια δε γίνεται. Έχει αλλοιωθεί η ελληνική κοινωνία. Όλα είναι υλισμός, πώς να δικαιολογήσουμε τα πράγματα όπως μας βολεύει. Το κόσμημα Διαμαντίδης είναι σε μία χώρα όπου υπάρχει έλλειψη σεβασμού κι είναι βούρκος. Αυτά τα παιδιά όπως ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς βγήκαν μέσα από μία δύσκολη διαδικασία. Όταν χαρίζεις κάτι, επαναπαύεσαι. Μόνο ο φραπές έχει αλλάξει κι έχει γίνει φρέντο.

Γιατί έχει ανέβει το επίπεδο του Έλληνα προπονητή; Βλέπεις ότι στα παιδικά υπάρχουν προγράμματα που είναι πολύ μπροστά. Τα τελευταία 15 χρόνια δεν υπήρχε σεβασμός για τον Έλληνα προπονητή. Αυτό ισχύει και γι' αυτά τα παιδιά. Φέραμε τους καλύτερους ξένους, για να κερδίσει μία ομάδα είχε 6-7 ήττες. Χωρίς να δυναμώσει το Πρωτάθλημα με τις μεσαίες ομάδες δε γίνεται. Δε γίνεται να χαιρετίσουμε τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη έτσι.

Όσο για την καταγγελία του Ολυμπιακού, θα υπερασπίζομαι κάθε φορά που βλέπω δύο 50άρηδες να την πέφτουν σε ένα παιδί όπως ο Φώτσης που έχει χάσει τη μητέρα του, με πολύ άσχημο τρόπο. Θα τον υπερασπίζομαι μέχρι τέλους. Αυτό μου λέει ο κώδικας τιμής. Αν ο Ολυμπιακός, που είναι απ' τον Πειραιά κι είχε έναν κώδικα τιμής, πιστεύει ότι αυτό είναι λάθος, εγώ θα επιμείνω σ' αυτό που έχω μεγαλώσει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα