Aποφασίζει η Μπάρτσα για Μπαρτζώκα-Κατσικάρη και Τρινκιέρι!

Aποφασίζει η Μπάρτσα για Μπαρτζώκα-Κατσικάρη και Τρινκιέρι!

Aποφασίζει η Μπάρτσα για Μπαρτζώκα-Κατσικάρη και Τρινκιέρι!
Εντός των επόμενων 48 ωρών αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση της Μπαρτσελόνα για τον αντικαταστάτη του Τσάβι Πασκουάλ. Επικρατέστεροι οι δύο Έλληνες προπονητές, και ο Ιταλός τεχνικός. Ποιος τρίτος συμπατριώτης μας συζητήθηκε...

Το διαζύγιο με τον 43χρονο Καταλανό τεχνικό ήταν δύσκολο, όχι μόνο γιατί το συμβόλαιό του προέβλεπε άλλον έναν χρόνο και τελείωνε το 2017, αλλά περισσότερο γιατί ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν παιδί της Μπαρτσελόνα. Άρχισε την καριέρα του το 2004, από την δεύτερη ομάδα του συλλόγου της Καταλωνίας, ενώ έναν χρόνο αργότερα προβιβάστηκε σε assistant-coach του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην πρώτη ομάδα και το 2008, τον αντικατέστησε (αρχικά ως υπηρεσιακός προπονητής) όταν ο Μαυροβούνιος coach απολύθηκε! Ο πρωταθλητισμός, όμως, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη, είναι σκληρό πράγμα και δύο χρόνια χωρίς τίτλο, είναι πολλά για τους «μπλαουγκράνα». Κάπως έτσι, λοιπόν, ελήφθη η απόφαση για την απομάκρυνση του ανθρώπου που οδήγησε την Μπάρτσελόνα στον τελευταίο της ευρωπαϊκό τίτλο (2010), αλλά και σε 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ισπανίας.

Αν αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με τον πρώην, σας απαντάμε ότι το κάναμε για να τονίσουμε ακόμη περισσότερο τη σημασία και την κρισιμότητα της απόφασης για τον διάδοχό του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία, εν πολλοίς βαρύνει το νέο general manager του τμήματος μπάσκετ και παλαίμαχο διεθνή παίκτη των Καταλανών, Ροντρίγκο Ντε Λα Φουέντε (αντικατέστησε τον Τσίτσι Κρέους). Όλα δείχνουν, λοιπόν, οτι ο προπονητής που θα οδηγήσει τους «μπλαουγκράνα» στη νέα σεζόν θα είναι συμπατριώτης μας και η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από το ανώτατο συμβούλιο του συλλόγου, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή (08/07).

O Μπαρτζώκας και ο Saras

Με δεδομένο ότι ο Πασκουάλ θα έφευγε στο τέλος της σεζόν (ανεξαρτήτως αποτελέσματος), πριν καν το Final 4, στην κορυφή της λίστας της δευτεραθλήτριας Ισπανίας, βρισκόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν μαζί του στο Βερολίνο και ο 51χρονος τεχνικός τους εξήγησε ότι το συμβόλαιο που έχει με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, δεν προβλέπει buy-out κι έχει προοπτική μονομερούς ανανέωσης από την πλευρά των Ρώσων. Αμέσως πιο κάτω, βρισκόταν το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που αγωνίστηκε συνολικά 4 χρόνια στην ομάδα (2000-03 & 2012-13) και δέθηκε πολύ με την πόλη και τον σύλλογο. Η περίπτωση του «Saras» που δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ζαλγκίρις Κάουνας, δεν προχώρησε γιατί υπήρχαν αρκετές ενστάσεις όσον αφορά στο κομμάτι της εμπειρίας (έχει θητεία μόλις 5 μηνών ως head-coach), ενώ σε πρακτικό επίπεδο, δεν πληροί κάποιες τεχνικές προϋποθέσεις (για κάθε ξένο τεχνικό απαιτείται προϋπηρεσία 2 ετών στην Euroleague) του που έχει θεσπίσει η λίγκα ACB.

Το ραντεβού με Κατσικάρη και η υποψηφιότητα Τρινκιέρι

Ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν ο αμέσως επόμενος στη λίστα των Καταλανών και παρ' ότι ζει κι εργάζεται (έχει θητεύσει με επιτυχία στη Βαλένθια, τη Μπιλμπάο και την Μούρθια) στην Ισπανία εδώ και 10 χρόνια, το νέο «αφεντικό» του τμήματος μπάσκετ της ομάδας, θέλησε να κάνει μία face to face συζήτηση μαζί του, αφήνοντας στην άκρη το πετυχημένο βιογραφικό του στην ΑCB. Εξ' ού και το ταξίδι-αστραπή που έκανε, πριν από μία εβδομάδα, ο Φώτης Κατσικάρης στη Βαρκελώνη. Τo meeting πήγε πάρα πολύ καλά, ο 49χρονος Νικαιώτης τεχνικός κέρδισε τις εντυπώσεις και όλα έδειχναν ότι είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Τις τελευταίες μέρες εξετάστηκε σοβαρά και η υποψηφιότητα του Αντρέα Τρινκιέρι που έχει συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάμπεργκ κι ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Las Vegas, όπου θα παρακολουθήσει το φημισμένο summer-league. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, του έχει δοθεί προθεσμία τριών ημερών να απαντήσει. Στο τραπέζι «έπεσαν» και τα ονόματα των Σίτο Αλόνσο (προπονητής της Μπιλμπάο), του 66χρονου Σβέτισλαβ Πέσιτς (κατέκτησε την πρώτη Euroleague της ομάδας, το 2003), αλλά και του Γιάννη Σφαιρόπουλου (που έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό) χωρίς όμως, εξ' αρχής, να έχουν μεγάλες πιθανότητες, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Η αναθέρμανση της υπόθεσης Μπαρτζώκα και το ελληνικόϊταλικό «bras de fer»!

Με την αγωνία να «χτυπάει κόκκινο», τις τελευταίες μέρες στη συζήτηση επανήλθε το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος απέκλεισε την Μπαρτσελόνα από το Final 4 του Βερολίνου με την Λοκομοτίβ Κουμπάν και οι πληροφορίες από την Βαρκελώνη αναφέρουν ότι οι δύο Έλληνες προπονητές είναι αυτοί που οδηγούν την κούρσα της διαδοχής του Τσάβι Πασκουάλ. Η περίπτωση του Φώτη Κατσικάρη, είναι πιο εύκολη γιατί έχει κερδίσει τον σεβασμό του ισπανικού μπάσκετ με τη δουλειά του, μιλάει άψογα τη γλώσσα, είναι ελεύθερος και ταιριάζει ιδανικά στο καταλανικό προφίλ. Η περίπτωση του Μπαρτζώκα είναι πιο δύσκολη, γιατί έχει συμβόλαιο και το ποσό που θα απαιτηθεί για την αποδέσμευσή του δεν είναι συγκεκριμένο. με τον πρόεδρο της ρωσικής ομάδας να έχει δηλώσει προ καιρού ότι ζητάει ένα εκατομμύριο Ευρώ. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Ιταλός προκάτοχος του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κι αυτός τους δικούς του υποστηρικτές στον εσωτερικό της Μπάρτσα. Όπως και να 'χει τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο... Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι φαίνεται να θέλει να «ψωνίσει» από την ελληνική αγορά!