Νταρουσάφακα - Αναντολού Εφές 79-84 (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Νταρουσάφακα - Αναντολού Εφές 79-84 (vid)
Η Αναντολού Εφές δεν επέτρεψε στην Νταρουσάφακα να κερδίσει την έδρα της, επέστρεψε από το -13 άνοιξε λογαριασμό στην φετινή EuroLeague (79-84).

H oμάδα του Ντέιβιντ Μπλατ μπορεί να έχει δύο νίκες στην φετινή διοργάνωση, ωστόσο καμία στην έδρα της. Η Αναντολού Εφές που έχασε στο πρώτο ημίχρονο τον Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα λεπτά και έφτασε στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 13 πόντους στις αρχές της τρίτης περιόδου, ωστόσο μάζεψε γρήγορα τη διαφορά και πήρε το ντέρμπι της Τουρκίας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Μάρκους Σλότερ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και έκανε το +13 (50-37 στο 22') και η Εφές εκμεταλλεύτηκε το κενό διάστημα των γηπεδούχων έτρεξε σερί 0-9 (50-46 στο 25') και επέστρεψε στο παιχνίδι. Η Νταρουσάφακα μπορεί να είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά οι φιλοξενούμενοι με προσπάθειες των Κότον, ΝτεΣόν και Ντάνστον μείωσαν στον πόντο στις αρχές της τέταρτης περιόδου κι όλα κρίθηκαν στο τέλος.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τάιλερ Χάνεϊκατ ήταν από τους καλύτερους του παρκέ. Έμεινε στο παιχνίδι για 28:43 πέτυχε 12 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκλεψε 1 φορά και έκανε 1 λάθος.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ουίλ Κλάιμπερν είχε 7 πόντους με 2 άστοχα σουτ, 1 ριμπάουντ, αλλά και τρία λάθη σε 5:35.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Όλα κρίθηκαν στο τέλος του αγώνα. Ο Μπατούκ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε για το 77-77 στο 38'. Με την Εφές να είναι μπροστά στον πόντο στα -20'' οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα και ο Μπατούκ έκανε το τεταρτό του φάουλ στον Κότον που ευστόχησε σε 2/2 βολές (79-82 στα -18''). Ο Ουοναμέικερ έχασε κι άλλο τρίποντο και ο ΝτεΣόν πήρε το 5ο φάουλ του Σλότερ για το 79-82.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ντοούς Μπαλμπάι μπορεί να είχε 2 πόντους με 1/4 δίποντα, αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά. Μάζεψε 3 ριμπάουντ και τα τρία επιθετικά, έδωσε 3 ασίστ και έκλεψε 3 φορές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αναμέτρηση είχε αρκετές ωραίες φάσεις και ξεχωρίσαμε την πάσα του Ερτέλ στον Ντάνστον που κάρφωσε μπροστά στον Σλότερ.

@thomas_heurtel @bdizzle42ny for the SLAM! #7DAYSMagicMoment

A video posted by Euroleague Basketball (@euroleague) on

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Αναντολού Εφές τον τραυματισμό του Τζέισον Γκρέιντζερ στον ώμο, ενώ η Νταρουσάφακα τη νέα ήττα στην έδρα της.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 46-35, 65-58, 79-84