ΑΠΟΕΛ - Κεραυνός Στροβόλου 81-86: Πρόκριση στο φινάλε στον τελικό κυπέλλου για τον Κεραυνό

κεραυνος
Ο Κεραυνός Στροβόλου ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου ημιτελικού του ECOMMBX ΟΠΑΠ Κυπέλλου νικώντας τον ΑΠΟΕΛ στις λεπτομέρειες με 86-81 σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, και προκρίθηκε στον τελικό, εκεί που τον περιμένει η ΑΕΚ Λάρνακας.

ΑΠΟΕΛ - Κεραυνός Στροβόλου 81-86:

Ο Κεραυνός μπήκε αποφασισμένος για την πρόκριση και στο δεκάλεπτο κατάφερε να φτάσει τους βαθμούς διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά αυξήθηκε στους 10 και στην συνέχεια στους 15 για την ομάδα του Στροβόλου.

Ο ΑΠΟΕΛ αφού βρέθηκε νωρίς πίσω με μεγάλη διαφορά έπρεπε να βγάλει αντίδραση και να μειώσει την διαφορά άμεσα, κάτι που κατάφερε καθώς στο ημίχρονο η διαφορά ήταν στους 10 βαθμούς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος αμυντικά μη επιτρέποντας στον Κεραυνό να κρατήσει την διαφορά που είχε, και τρία λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου ο ΑΠΟΕΛ μείωσε στον πόντο κάνοντας το σκορ 54-53 και ξαναμπήκε στην αναμέτρηση.

Ο Κεραυνός όμως ανάκτησε τη διαφορά του με ένα σερί 7-0, ενώ στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 64-56 για τον Κεραυνό.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου ο ΑΠΟΕΛ κάλυψε άμεσα την διαφορά και μείωσε στον πόντο κάνοντας το σκορ 70-69. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες με σχεδόν πέντε λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου πήγαιναν σώμα με σώμα, με τους γαλαζοκίτρινους να μην αφήνουν τον Κεραυνό να ξεφύγει και παράλληλα να βάζουν πίεση για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή.

Η προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ όμως δεν ήταν αρκετή και έτσι ο Κεραυνός είναι αυτός που θα πλαισιώσει την ΑΕΚ Λάρνακας στον τελικό της Τετάρτης 27/3, αφού κατάφερε να πάρει την νίκη με 86-81.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:

16-22, 34-44, 56-64, 81-86.

ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα (Νικόλας Παπαδόπουλος): Jacobs 8 (1), Blackmon 23 (2), Κοιλαράς 9 (3), Galloway 4, Nottage 7, Γιανναράς 18 (3), Γεωργακούδης, Παπαμιχαήλ 8 (1), Σολωμού, Πυρίλλης, Mc Kinnis 4.

Κεραυνός (Μιχάλης Κακιούζης): Μιχαήλ 10 (1), Στυλιανού 6 (2), Crockett 10, Raynolds 17 (1), Taylor 5, Chandler 23 (1), Πασιαλής 2, Κουμής, Φ. Τίγκας 13, Στ. Τίγκας.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα