Basket League: Δεν τίθεται ζήτημα αναβολής της κλήρωσης ή της έναρξης του πρωταθλήματος

Newsroom
Basket League: Δεν τίθεται ζήτημα αναβολής της κλήρωσης ή της έναρξης του πρωταθλήματος

bet365

Λήξη συναγερμού στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, καθώς δεν τίθεται ζήτημα αναβολής της κλήρωσης ή της έναρξης της Basket League, παρά τις αντιδράσεις για τα έσοδα από το στοίχημα ενώ η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ζητά ισότιμη αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση.

Το απόγευμα της Κυριακής (31/07), η είδηση για την αναβολή της κλήρωσης ή της έναρξης της Basket League δημιούργησε τις πρώτες σκιές μεταξύ των ομάδων και του ΕΣΑΚΕ ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό διότι ο Σύνδεσμος δεν έχει λάβει τα χρήματα που περίμενε από το στοίχημα και το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Οι σύλλογοι θεώρησαν πως αδικούνταν αφού έμαθαν πως χρήματα από το στοίχημα έχουν μοιραστεί σε όλα τα αθλήματα και ειδικότερα στην Super League, με τις ΠΑΕ να έχουν λάβει τόσο τα χρωστούμενα, όσο και ένα ποσό προκαταβολής ενόψει της νέας περιόδου, ενώ στα δικά τους ταμεία δεν υπήρχε αντίστοιχη εικόνα.

Στο ΔΣ της Τρίτης (02/08), ωστόσο, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να διαλευκανθεί το εν λόγω ζήτημα, αποφάνθηκε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα αναφορικά με την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας και κατ' επέκταση την έναρξη της αγωνιστικής δράσης ως ορίζεται κάθε χρόνο.

ΕΣΑΚΕ: «Το ελληνικό μπάσκετ να λάβει αυτά που δικαιούται»

Όσον αφορά τον ΕΣΑΚΕ, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι οι ομάδες που συμμετείχαν στις περσινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν έχουν πάρει ακόμη το το μερίδιο που τους αναλογεί από την φορολογία των κερδών από το στοίχημα.

Τονίζει, δε με νόημα πως «είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση κατανοεί το αίτημα μας και θα φροντίσει να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση και το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ να λάβει εκείνα που δικαιούται».

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

«Το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ στα 30 χρόνια ζωής του έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και τους Έλληνες φιλάθλους μεγάλες χαρές και συγκινήσεις και 17 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ακόμη από την οικονομική δραστηριότητα του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ έχει δημιουργηθεί εργασία με κατοχυρωμένα δικαιώματα για εκατοντάδες επαγγελματίες και το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ φόρων.

Η ελληνική επαγγελματική καλαθοσφαίριση δεν προβάλει παράλογες και αναιτιολόγητες απαιτήσεις αλλά διεκδικεί τα δικαιώματα της και ίση αντιμετώπιση σε σχέση με τον υπόλοιπο ελληνικό αθλητισμό από την φορολογία των κερδών από τυχερά παιγνία.

Επίσης, οι ομάδες της Basket League που αγωνίστηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της απελθούσας σεζόν, 2021-22, δεν έχουν πάρει το μερίδιο που τους αναλογεί από την φορολογία των κερδών από τυχερά παίγνια.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση κατανοεί το αίτημα μας και θα φροντίσει να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση και το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ να λάβει εκείνα που δικαιούται».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα