Κασελάκης στο Gazzetta για Σπανούλη: «Το δόγμα μεταφέρεται στους παίκτες, είναι τελειομανής»

Κασελάκης στο Gazzetta για Σπανούλη: «Το δόγμα μεταφέρεται στους παίκτες, είναι τελειομανής»

Ο Σπανούλης

bet365

Ο αρχηγός Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε στο Gazzetta και έδειξε την λαχτάρα που υπάρχει στο Περιστέρι Bwin για κάτι καλό στην Ευρώπη, στάθηκε στην επιρροή του Σπανούλη και δεν παρέλειψε να στείλει... μήνυμα προς κάθε αντίπαλο.

Είναι ο αρχηγός του Περιστερίου Bwin για δεύτερη σερί σεζόν και γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα του, προσπαθώντας να την καθοδηγήσει πάνω στο παρκέ. Ο Λεωνίδας Κασελάκης έχει την εμπειρία και την ποιότητα να ηγηθεί σε άλλη μια απαιτητική σεζόν για τους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης και ξέρει πως ο Βασίλης Σπανούλης έφτιαξε ένα σύνολο που θα μάχεται σε κάθε ματς.

Ο «Κασέλ» μίλησε στο Gazzetta στη Media Day της ομάδας και αποκάλυψε το όνειρο για μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Στάθηκε στον έλεγχο των συναισθημάτων που θα είναι σημαντικός μέσα στη σεζόν, ενώ αναφέρθηκε στο δόγμα που ο Βασίλης Σπανούλης ακολουθεί πιστά.

Ξεκαθάρισε πως το Περιστέρι φτιάχτηκε για να κοιτά κάθε αντίπαλο στα… μάτια και έδειξε πως ανυπομονεί για τα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Δεν ξέχασε την Εθνική ομάδα που χρειάζεται πάντα τη στήριξη, ειδικά όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και στάθηκε στο σωστό… πάντρεμα της παλιάς και της νέας γενιάς.

Ένας εξαιρετικός φόργουορντ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ελληνικά γήπεδα, φορώντας τη φανέλα σπουδαίων συλλόγων. Ο Σπανούλης από πέρυσι τον εμπιστεύτηκε για να του δώσει τον ρόλο του αρχηγού στο Περιστέρι και ο Κασελάκης δείχνει να αντέχει το... βάρος.

κ

Από την περσινή σεζόν βρίσκεται στην ομάδα, όντας ο αρχηγός της. Πλέον τη γνωρίζεις πολύ καλύτερα. Που θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει το Περιστέρι φέτος;

«H oμάδα χτίζεται έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Θα θέλαμε σίγουρα μια αντίστοιχη πορεία στην Ελλάδα. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να προχωρήσουμε παραπάνω στην Ευρώπη. Η ομοιογένεια μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο για την εποχή».

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ, ειδικά στους ξένους παίκτες: «Όλοι είναι παίκτες της ομάδας. Είναι σημαντικό ότι οι ξένοι είχαν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρουν που έρχονται και τι θα αντιμετωπίσουν στις περισσότερες καταστάσεις. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι η ομάδα μέσα από τους αγώνες θα πρέπει να διαχειριστεί τα συναισθήματα της. Να χτίζουμε σερί νικών, ενώ χρειάζεται να αντιδράμε σωστά στις ήττες».

Για την συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι και την επίδραση του: «Σημαντικό ότι είναι η δεύτερη του χρονιά φέτος σαν προπονητής. Ακούγεται λίγο οξύμωρο, αλλά πέρυσι ήταν η rookie του σεζόν σαν head coach. Είναι τελειομανής. Έχει ένα δόγμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να είσαι ταγμένος σε αυτό που κάνεις. Προφανώς το έχει μεταφέρει αυτό στους παίκτες. Ταυτόχρονα είναι ένας προπονητής που βρίσκεται δίπλα μας. Επειδή έχει περάσει και από αυτή τη θέση, γνωρίζει τι ζητά ο παίκτης και στην προπόνηση και τον αγώνα, αλλά και στην έξω ζωή. Έχουμε όλα τα εφόδια να έχουμε ακόμα καλύτερη σεζόν απ’ ότι πέρυσι».

λ

Για τις μάχες του Περιστερίου με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πέρυσι, τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε σε αρκετά ματς και τα ματς που περιμένει φέτος: «Ξέρουμε πως θα είναι απαιτητικά τα παιχνίδια γιατί γνωρίζουμε πως αυτές οι ομάδες έχουν βαθύ ρόστερ και άλλους στόχους, αλλά θα παλέψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε. Θεωρώ πως η ομάδα μας έχει φτιαχθεί για να βλέπει το κάθε αντίπαλο στα μάτια. Το μπάσκετ που παίζουμε και η ένταση που έχουμε στο γήπεδο, θα μας κάνει ανταγωνιστικούς και φέτος σε τέτοια παιχνίδια».

Για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο, της οποίας έχει αποτελέσει μέλος στο παρελθόν, έχοντας βοηθήσει σε αρκετά ματς: «Η ομάδα είχε μέτρια αποτελέσματα στη διοργάνωση. Αυτά συμβαίνουν, δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο με την επιτυχία. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε, είναι να έχει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο άμεσα αποτελέσματα και στα παράθυρα, αλλά και στο Προολυμπιακό και ελπίζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να έχουμε και τη στήριξη που χρειάζεται. Την ομάδα δεν θα πρέπει να τη στηρίζεις μόνο στις επιτυχίες, αλλά και στις δύσκολες μέρες που όλα αυτά τα χρόνια έχει περάσει. Έχει να πάρει από το 2009 μετάλλιο η Εθνική. Θα πρέπει να κατεβάσουμε λίγο τον πήχη και να βάλουμε τα πράγματα σε μια πιο ρεαλιστική βάση».

Για τη νέα γενιά που έρχεται με φόρα (Ζούγρης) και την παλιά (Ξανθόπουλος) που είναι ακούραστη και συνεχίζει να υπηρετεί με αφοσίωση το μπάσκετ, προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες τόσο στην ομάδα όσο και στους νεότερους παίκτες: «Και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί κρίκοι στην ομάδα. Ο Ζούγρης θα παλέψει με τον ενθουσιασμό του και όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν για να μπορέσει να βοηθήσει στη γραμμή των ψηλών. Ένα παιδί που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο Ευρωπαϊκό των Νέων, αλλά προφανώς η ανδρική ομάδα είναι κάτι το διαφορετικό. Έχει όμως το work ethic για να πετύχει και την απαραίτητη νοοτροπία. Από την άλλη ο Ξανθόπουλος δεν δίνει εξετάσεις, ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι πρέπει να κάνει πάνω στο παρκέ. Ένας πολύ καλός συμπαίκτης όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ωραίο για μια ομάδα να έχει ένα κράμα έμπειρων και νέων παιδιών με ενθουσιασμό. Καλά θα πάει αυτό. Θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο παρκέ και τα δύο στοιχεία. Και τον ενθουσιασμό με την ένταση, αλλά και την εμπειρία μαζί με το σωστό διάβασμα του παιχνιδιού».

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα