Το momentum δείχνει Παναθηναϊκό, αλλά ποιος ξεγράφει τον Ολυμπιακό;

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Το momentum δείχνει Παναθηναϊκό, αλλά ποιος ξεγράφει τον Ολυμπιακό;
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον απολογισμό της 14ης αγωνιστικής στην Stoiximan Basket League. Η μεγάλη πρόοδος του Περιστερίου και της Καρδίτσας, η αντίστροφη πορεία της ΑΕΚ και του Λαυρίου και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι «αιώνιοι», λίγες μέρες πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Συμπληρώσαμε αισίως έναν ολόκληρο γύρο μετά την πρώτη εφετινή συνάντηση των δύο διεκδικητών του τίτλου στο Φάληρο κι έκτοτε, η εικόνα της κατάταξης δεν έχει διαφοροποιηθεί καθόλου.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε από λίγο σε Ρόδο, Θεσσαλονίκη (από τον Άρη), έως πολύ απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά διατήρησε το αήττητό του και πλέον δείχνει στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν.

Ο δε Ολυμπιακός δεν τα βρήκε πουθενά σκούρα, αλλά εδώ και κάμποσο καιρό δυσκολεύεται να βρει ρυθμό, δεν παίζει καλό μπάσκετ και στην δεδομένη χρονική στιγμή δεν πείθει ακόμη και τον πιο αισιόδοξο υποστηρικτή του, ότι μπορεί να απειλήσει τον μεγάλο του αντίπαλο εκτός έδρας!

Όλα αυτά, όμως, όλοι όσοι ασχολούμαστε πολλά χρόνια με το αντικείμενο «τα έχουμε φάει με το κουτάλι» (και από τις δύο πλευρές) και έχουμε διδαχθεί ουκ ολίγες ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν την δική τους ξεχωριστή δυναμική. Η οποία δεν επηρεάζεται ούτε από έδρες, ούτε από ντεφορμαρίσματα και νικηφόρα σερί, ούτε από παραδόσεις και προϊστορίες.

Πρόκειται για παιχνίδια τα οποία κρίνονται κατά κύριο λόγο από την θέληση και το πάθος που θα επιδείξουν οι παίκτες των δύο ομάδων στα 40 λεπτά που θα βρεθούν στο παρκέ και δευτερευόντως από μία καλή ή κακή επιθετική ή αμυντική βραδιά!

Προσωπικά, ο αγώνας της Δευτέρας (22/01, 20.15) μου θυμίζει το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στην σεζόν 1999-2000 (11/12/1999). Πριν από 24 χρόνια παρακαλώ! Όταν ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προερχόταν από ένα εκπληκτικό νικηφόρο σερί 20-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη και υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό μετά από «διπλό» (66-63) στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ!

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους, στην επιστροφή του αείμνηστου Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο τους, βρίσκονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (7-2 στο πρωτάθλημα, 5-4 στην Euroleague, ενώ είχαν αποκλειστεί στο Κύπελλο από την ΑΕΚ) και την εβδομάδα πριν το παιχνίδι, οι συζητήσεις μεταξύ των φιλάθλων δεν αφορούσαν το ποιος θα νικήσει, αλλά το ύψος της διαφοράς με την οποία θα επικρατήσουν οι «πράσινοι»!

Τελικά, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής (69-68) από το ΟΑΚΑ με τρομερή εμφάνιση από τον Τζέιμς “Χόλιγουντ” Ρόμπινσον (20π.), ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά και ο «ξανθός» κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια με τα χέρια υψωμένα προς την κερκίδα! Στο τέλος της σεζόν οι «πράσινοι» κατέκτησαν πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό τρόπαιο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προσέλαβαν τον Ηλία Ζούρο και προχώρησαν σε ριζική αναδόμηση.

Ο Παπαπέτρου δίνει μία έξτρα λύση στο «πράσινο» rotation

Κλείνουμε την παρένθεσή, όμως κι ερχόμαστε στο σήμερα, που η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό momentum και πλέον έχει και τον Ιωάννη Παπαπέτρου (7π. & 5λ. με 3/3 σουτ σε 16’) διαθέσιμο, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από 3 μήνες απέναντι στο Λαύριο (4-10) και έδειξε ετοιμοπόλεμος.

Στο ξεκούραστο 92-76 απέναντι στην πρώην ομάδα του συνεργάτη του, Χρήστου Σερέλη, ο Τούρκος τεχνικός ξεκούρασε τους Σλούκα και Λεσόρ, που θα σηκώσουν μεγάλο βάρος στο κρίσιμο ματς της Παρασκευής (19/01, 21.15) με την Παρτίζαν, ενώ κανένας εκ των βασικών δεν χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από 20 λεπτά.

Κάπως έτσι, ο Κώστας Αντετοκούνμπο (16π., 8ρ. & 3ασ. με 6/8 σουτ σε 32’) και ο Δημήτρης Μωραίτης (12π., 6ας. & 3κλ. με 2/3 τριπ. σε 27’) είχαν high season σε χρόνο συμμετοχής και δικαιολόγησαν και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.

Οι Λαυριώτες (Καστανέδα 18π. & 4λ.) που παρουσιάστηκαν αρκετά επηρεασμένοι από την αποχώρηση του ΝτεΤζούλιους (η γερμανική Γκέτινγκεν πλήρωσε το buy-out και τον ενέταξε στο δυναμικό της) και είναι αδύναμοι μέσα στην ρακέτα (19-35 τα ριμπάουντ), μετρούν 9 ήττες στα τελευταία 10 ματς και πλέον αποτελούν την ομάδα με το χειρότερο momentum στην μάχη της παραμονής.

Mόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν χειρότερος στο ΣΕΦ!

Η επιστροφή του Ολυμπιακού (13-1) στην αγωνιστική δράση, μετά το 0/2 και την κακή αγωνιστική εικόνα στην «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε, σίγουρα δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Ειδικότερα ενόψει του «τελικού» που ακολουθεί με την Μακάμπι και φυσικά του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ακόμη κι αν οι απουσίες του Φαλ και του Πετρούσεφ μόνο αμελητέες δεν μπορούν να θεωρηθούν! Παρ’ αυτά, οι πρωταθλητές κατέγραψαν εντός έδρας αρνητικό ρεκόρ 20ετίας (και βάλε) στην παραγωγικότητα του 1ου μέρους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο -5 (27-32) και με 8/29 σουτ!

Ο Κολοσσός Ρόδου (5-9) όπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσε να προβάλλει μεγαλύτερη αντίδραση στην συνέχεια και διατήρησε επαφή με το σκορ μέχρι και τις αρχές της 4ης περιόδου (54-44 στο 32’), οπότε λίγο η κυριαρχία του MVP της αγωνιστικής Μιλουτίνοφ (18π., 15ρ. & 2κοψ. με 5/8 σουτ) στις δύο ρακέτες και λίγο η σοβαρότητα του Πίτερς (15π., 8ρ., 2ας. & 2κλ.), διαμόρφωσαν το τελικό 71-52.

Ο Αμερικανός power forward, μάλιστα, έκανε μία σπάνια δήλωση για ξένο παίκτη, που αποτυπώνει πλήρως την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών και αποδεικνύει ότι όλοι έχουν συναίσθηση της πολύ άσχημης εικόνας που παρουσιάζουν τελευταία οι Πειραιώτες.

Το παθητικό των 70 πόντων αξίζει περισσότερο από το +25 της νίκης!

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ο Προμηθέας (9-5) άφησε για τα καλά πίσω του το “limit down” της σεζόν στην Καρδίτσα και παρά την σημαντική απουσία του Ετσενίκε, παρουσίασε το καλύτερο αμυντικό του πρόσωπο εκτός έδρας κι επέστρεψε στις νίκες (95-70), πολύ ευκολότερα του αναμενόμενου.

Το «διπλό» επί του Αμαρουσίου (5-9) παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι φιλοξενούμενοι (Χέιλ 19π., 7ρ. & 6ασ.), κατέβασαν κατά 13 πόντους μία πολύ παραγωγική ομάδα με σπουδαίο momentum και είχαν μεγάλη διαφορά σωστών αποφάσεων (20 ασίστ) και λαθών (9)!

Καθώς επίσης και από το γεγονός ότι προέρχονταν από τον νικηφόρο «τελικό» με την Λεμαν για το BCL, που τους χάρισε την πρόκριση στην φάση των “16” με 2-0 στις νίκες και απέτρεψε την ταλαιπωρία του δεύτερου ταξιδιού στην Γαλλία, στην περίπτωση που χρειαζόταν και τρίτο ματς.

Με αυτά και με εκείνα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει στην διάθεσή του μία γεμάτη εβδομάδα για ποιοτικές προπονήσεις χωρίς μετακινήσεις και αγωνιστικές υποχρεώσεις, ώστε να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται το σαββατιάτικο (20/01, 20.15) ματς απέναντι στο φορμαρισμένο Περιστέρι.

Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη παρουσιάστηκε πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό και δεν δικαιολόγησε τις εξαιρετικές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας έγιναν μετ' εμποδίων και με πολλές απουσίες λόγω ασθενειών, ωστόσο η χαμηλή ένταση στην άμυνα, η κακή επιθετική βραδιά των Μπρίσκοου, Χιλ και Γούνταρντ (και οι τρεις μαζί είχαν 29π. με 10/32 σουτ) και η «μοναξιά» του Ραντούλιτσα (14π., 2ρ. & 2ασ. με 7/9 σουτ), δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους για μία ανταγωνιστική παρουσία.

Η αμυντική βελτίωση θα είναι το μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο όφελος του Περιστερίου!

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», η αυλαία της 14ης αγωνιστικής άνοιξε με τους γηπεδούχους να πιστοποιούν την αξιοσημείωτη αγωνιστική πρόοδο που έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα και να καταγράφουν την 4η πιο ευρεία νίκη (71-35) της ιστορίας του στην Α1 Κατηγορία.

Με τις δύο ομάδες να προέρχονται από σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες μεσοβδόμαδα, θα περίμενε κανείς ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα ήταν άκρως ικανοποιημένος αν η ομάδα του εξασφάλιζε το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα υπερκάλυπτε και το -5 του πρώτου αγώνα στην Πυλαία.

Κοινώς, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το ματς θα είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο (46-24) και πολλώ δε μάλλον ότι στο 2ο μέρος οι «κυανοκίτρινοι» (Λοβ 19π. & 2ρ. με 8/9 σουτ, Μήτρου-Λονγκ 12π., 3ρ., 3ασ. & 4κλ.) θα έβγαζαν ακόμη μεγαλύτερη σκληράδα στην άμυνα και θα δέχονταν μόλις 11 πόντους, αλλά και μόλις 4 στην 3η περίοδο (υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς σε 1/13 σουτ σε 4 λάθη)!

Σε τέτοιο βαθμό, που η εντυπωσιακή βελτίωση τους στα μετόπισθεν (3η καλύτερη άμυνα με μ.ο. 73,1π.), φαίνεται ότι θα αποτελέσει το κρυφό τους χαρτί στην προσπάθειά τους να εκτοξεύσουν τις μετοχές τους στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η ισοφάριση του χαμηλότερου παθητικού στην ιστορία του πρωταθλήματος (το είχε μόνος του ο Παναθηναϊκός με 35 πόντους από την σεζόν 2013-14, σε αγώνα απέναντι στον Πανελευσινιακό), καταδεικνύει το εξαιρετικό «φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται το Περιστέρι (8-6), λίγες μέρες πριν την πολύ σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Προμηθέα, η οποία εν πολλοίς θα κρίνει και την 3η θέση αλλά και την μάχη της 4άδας.

Από την προσθήκη του Ζερμέϊν Λοβ (μ.ο. 15,5π., 2,3ρ. & 1,5ασ. με 85,7% βολ., 61,5% διπ. & 72,7% τριπ.) κι εντεύθεν ο σύλλογος των δυτικών προαστίων μετράει 6 νίκες σε 7 αγώνες σε Ελλάδα (3/4) και Ευρώπη (3/3), με την μοναδική ήττα να έχει έρθει την προηγούμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο για το μεγαλύτερο διάστημα των πρώτων 30 λεπτών!

Ο ΠΑΟΚ (6-8) φάνηκε ξεκάθαρα ότι έπαιξε τα ρέστα του στην Προύσα για την ισοφάριση της σειράς των play-in του BCL και την επιστροφή της στην Πυλαία και παρουσιάστηκε στην «δυτική όχθη» χωρίς δυνάμεις.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τον τραυματισμό του Μπελιάουσκας στον οπίσθιο μηριαίο, το άσχημο απόγευμα του Φρίντρικσον (4π. & 3λ. με 2/10 σουτ σε 25’) και την απουσία των δύο παικτών που άλλαξαν την εικόνα της ομάδας (ο Κένταλ Σμιθ απομακρύνθηκε και ο Τζάστιν Άλστον είναι τραυματίας), τότε είναι αλήθεια ότι ο Φώτης Τακιανός δεν είχε και πολλές λύσεις για να αποτρέψει αυτό το «εφιαλτικό» αποτέλεσμα.

Οι 35 πόντοι ασφαλώς και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ τα 0/17 τρίποντα την δεύτερη χειρότερη μετά τα 0/20 κόντρα στον Άρη (σεζόν 2016-2017) και τα 0/23 του Ολυμπιακού (την περίοδο 2009-2010)

Άλλη ομάδα εδώ κι έναν μήνα ο Απόλλων, αγνώριστη η ΑΕΚ!

Στο κλειστό της Περιβόλας, η προσθήκη των τελευταίων ημερών (ο Ορλάντο Κόουλμαν επέστρεψε στην ομάδα, αντικαθιστώντας τον Τι Τζέι Σταρκς) προσέδωσε στον Απόλλωνα (3-11) την επιθετική υπεραξία που χρειαζόταν, για να φτάσει σε μία υπερπολύτιμη νίκη (83-75), που του δίνει μεγαλύτερο κουράγιο και καλύτερη ψυχολογία για την δύσκολη μάχη της παραμονής.

Ο 31χρονος γυρολόγος Αμερικανός guard (20π. & 2ρ. με 7/9 σουτ σε 24’) απέδειξε ότι ήταν ο παίκτης που έλλειπε από την ομάδα της Πάτρας για να σπάσει για πρώτη φορά φέτος το φράγμα των 80 πόντων και σε συνδυασμό με την αμυντική σκληράδα της για 30 λεπτά (δέχτηκε μόλις 52π.), έφτανε και περίσσεψε για να λυγίσει την αντίσταση ενός αντιπάλου από ψηλότερο ράφι (ΑΕΚ) και να πάρει αποτέλεσμα σε ματς από τα θεωρούμενα εκτός προγράμματος.

Στα τρία διαφορετικά διαστήματα που βρέθηκε στο παρκέ, ο απόφοιτος του Τέξας Σάουθερν βοήθησε τους γηπεδούχους να εκτοξεύσουν την διαφορά από το +1 (10-9 στο 5’) στο +13 στην ανάπαυλα (47-34) και από το +13 (54-41 στo 24’) στο +21 (70-49 στο 29’10”) και ουσιαστικά να πετύχουν μία ανέλπιστα πεντακάθαρη νίκη, συνδυάζοντας με θετικό αποτέλεσμα και το δεύτερο ντεμπούτο του μεσούσης της περιόδου (πριν δύο χρόνια είχε πετύχει 17 πόντους στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό Νικαίας).

Η ουσία είναι ότι μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα και με τρεις προσθαφαιρέσεις, ο Γιάννης Χριστόπουλος παρουσιάζει μία ομάδα που έχει αξιοσημείωτη ταυτότητα στην άμυνα (Μπράουν 13π., 11ρ., 3ασ. & 2κοψ. με 5/7 σουτ), παλεύει τα παιχνίδια (ρεκόρ 2-3) και δείχνει ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στην αντίπερα όχθη, οι δηλώσεις του Γιόαν Πλάθα περί παικτών που δεν συνειδητοποίησαν τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων απέναντι σε ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους, καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος της αγωνιστικής σύγχυσης που υπάρχει.

Σε αυτό, βέβαια, μεγάλη ευθύνη έχει και ο προπονητής που είναι έμπειρος και οφείλει αναλάβει την ευθύνη ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος της για την χειρότερη εικόνα της ομάδας του (Κουζέλογλου 15π., 12ρ. & 3κλ. με 2/4 τριπ.) στην εφετινή σεζόν.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι από την «Ένωση» της 20ης Νοέμβρη στο ΟΑΚΑ (όπου έφερε τον Παναθηναϊκό στα όριά του κι έχασε δικό της ματς στο τέλος), το αγωνιστικό πρόσωπο της αχαϊκής πρωτεύουσας απείχε παρασάγγας ποιοτικά και τρεις παίκτες ποσοτικά.

Γιατί άλλη δυναμική είχε η «βασίλισσα» με τους Καμπενγκέλε και Κουζμίνσκας (ο Μάκλεμορ είχε εξίσου μεγάλη ποιότητα, αλλά δεν είχε καμία διάθεση να παίξει μπάσκετ και σωστά απομακρύνθηκε) και άλλη τώρα με τρεις νέους παίκτες (Μόργκαν, Νάιτ και Αγραβάνη, που θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα), οι οποίοι θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δέσουν με την ομάδα! Και φυσικά να ευχηθούμε να μην χάσει κάποιο ματς ο Τίλμαν (διάσειση), που έως τώρα είναι ένας από τους πιο συνεπείς παίκτες των «κιτρινόμαυρων».

Κοινώς, η πολλά υποσχόμενη προσπάθεια που άρχισε φέτος η ΑΕΚ (6-8), δείχνει να πληγώνεται από τις διοικητικές αποφάσεις των αλλαγών στο ρόστερ και των αμφιλεγόμενων αποφάσεων!

Ποιος σοβαρός σύλλογος δεν θα ανανέωνε με αύξηση και υψηλότερο buy-out έναν τόσο ικανό ψηλό όπως ο Καμπενγκέλε, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν η αποχώρηση του Λίντο, ο οποίος ανακοινώθηκε μετά βαϊων και κλάδων και όταν αφίχθη στην Αθήνα, παρουσιάστηκε 20 κιλά υπέρβαρος!

Η Καρδίτσα «φωνάζει» ότι δύσκολα θα κινδυνεύσει!

Στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», η Καρδίτσα (4-10) επέκτεινε το νικηφόρο σερί στις τρεις επιτυχίες και συνολικά στις 4 στα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια, αποδεικνύοντας ότι η αγωνιστική της βελτίωση ήταν θέμα χρόνου αλλά και επιστροφής στην φυσική της έδρα.

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου (ΜακΚάλουμ 16π., 3ρ. & 3ασ. με 3/6 τριπ.), που «ξεσπιτώθηκε» κι έδωσε τα πρώτα επτά παιχνίδια της σεζόν εκτός έδρας (λόγω των ζημιών που υπέστη το γήπεδό της από τις φθινοπωρινές πλημμύρες στην Θεσσαλία), επικράτησε καθαρά (80-71) απέναντι σε θεωρητικά ισχυρότερο αντίπαλο (Άρης) κι έδειξε ότι έχει τα φόντα να κοιτάξει ψηλότερα.

Το μεγάλο κέρδος για τους Θεσσαλούς, εντοπίζεται στην κλιμακούμενη άνοδο της απόδοσης του Σακ Μπιούκαναν (18π., 4ρ., 4ασ. & 3κλ. με 8/8 βολ. & 5/6 διπ. σε 27') που μετά από μία μακρά περίοδο άσχημων εμφανίσεων και αμφισβήτησης που έφτασε μέχρι και τα σενάρια αντικατάστασής του, ήταν ο παίκτης-κλειδί στις νίκες επί του Προμηθέα και του Άρη.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στην 4η θέση (υπερτερεί στην ισοβαθμία με το Περιστέρι) κι έμεινε δύο νίκες πίσω από τον 3ο Προμηθέα, πρωτίστως επειδή η άμυνά της δεν είχε την απαιτούμενη σκληράδα και δευτερευόντως επειδή υπέπεσε σε 20 λάθη και «πλήρωσε» την απουσία ενός άξιου συμπαραστάτη του Γκάλινατ (18π. & 5ρ. με 3/6 τριπ.) στην επίθεση.

Ο Αμερικανός guard που πριν από την έναρξη του αγώνα, βραβεύτηκε από τους γηπεδούχους για την περυσινή του προσφορά στον στόχο της παραμονής, ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση (ο Τολιόπουλος ήταν πολύ άστοχος με 0/7 τρίποντα και 3/13 σουτ) και στο τέλος του αγώνα «τρελάθηκε» και χωρίς λόγο προκάλεσε μία αχρείαστη φασαρία, που λίγο έλλειψε να επεκταθεί και στην κερκίδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!