Καστρίτης: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σβήσει ό,τι πετύχαμε μέχρι τώρα»

Καστρίτης: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σβήσει ό,τι πετύχαμε μέχρι τώρα»

Ο Καστρίτης

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης υποστήριξε τους παίκτες του μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου και αφού μίλησε για έναν γύρο δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον εξήγησε πόσο δύσκολο είναι για τις ομάδες να διαχειριστούν το εικοσαήμερο της διακοπής.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Άρη αναγνώρισε την ανωτερότητα του Κολοσσού Ρόδου και στάθηκε στην αστοχία των παικτών του σε ελεύθερα σουτ. «Θεωρώ ότι ο Κολοσσός δίκαια νίκησε. Αμυντικά, παρότι κινηθήκαμε στα συνηθισμένα στάνταρ μας και ως ένα βαθμό δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο, επιθετικά είναι η πρώτη φορά φέτος που είχαμε τόσο έντονη αστοχία βάσει και των προϋποθέσεων υπό τ9ις οποίες έγιναν τα σουτ. Ο Κολοσσός έπαιξε καλά στη ρακέτα, μας έδωσε το τρίποντο και σε αρκετές περιπτώσεις το έδειξε ξεκάθαρα. Πολλά από τα 39 τρίποντα που επιχειρήσαμε ήταν ελεύθερα αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν εύστοχοι. Είναι από τις ημέρες που μπορείς να πεις ότι αν δεν βάλεις τα ελεύθερα σουτ είναι δύσκολο να νικήσεις. Μιλώντας με συναδέλφους, ομολογουμένως είναι μια περίεργη περίοδος για όλους. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μένοντας μεγάλο διάστημα δίχως αγώνα και πρέπει να κρατήσουμε το κίνητρο και τη διάθεση έως ότου επιστρέψουμε για ένα ακόμη παιχνίδι πριν τα Playoffs. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξή του και κυρίως για το χειροκρότημα στα παιδιά στο τέλος του αγώνα».

Σε ερώτηση για το αν η διακοπή θα ωφελήσει τον Άρη ο οποίος δείχνει να μην βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, απάντησε μεταξύ άλλων ότι… «οι είκοσι μέρες είναι πάρα πολλές. Εγώ θα πω ότι αυτό που με εκφράζει και τον τρόπο με τον οποίον θα προσπαθήσουμε ως ομάδα να διαχειριστούμε κατάσταση. Ένα θέμα είναι οι συνθήκες και το σημαντικότερο όλων το πώς το αντιμετωπίζεις και αντιδράς», είπε και συμπλήρωσε απαντώντας στην ερώτηση και για την αγωνιστική ασυνέπεια που χαρακτηρίζει την ομάδα στους τελευταίους δύο μήνες.

«Όντως η ομάδα δεν έχει συνέπεια κι αυτό μπορεί να το καταλάβει και ο πλέον άπειρος. Νομίζω επίσης ότι τον λόγο και την αιτία επίσης μπορεί να την καταλάβει εύκολα ο καθένας. Είναι ιδιαίτερη η θέση μου αυτή τη στιγμή. Είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας και πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα και τη μηχανή για να έχουμε το επίπεδο εμφάνισης που πρέπει. Από την άλλη πλευρά, σ’ αυτό το (δύσκολο) διάστημα δεν μπορώ να μην ανοίξω την αγκαλιά μου στους παίκτες μου δείχνοντας κατανόηση σε αυτό συμβαίνει. Όλη τη χρονιά η ομάδα έκανε τρομερές υπερβάσεις μέρα με τη μέρα και βδομάδα τη βδομάδα. Ο κόσμος το αναγνωρίζει γι’ αυτό τα παιδιά πήραν χειροκρότημα μετά από μια άσχημη εμφάνιση. Φτάνοντας στο πικ της χρονιάς μετά και το παιχνίδι με το Κύπελλο, κάναμε μπρέικ είκοσι ημερών, παίζουμε ένα φορμάτ στο οποίο δεν διακυβεύεται κάτι βαθμολογικά και τώρα έχουμε ένα ακόμη μπρέικ είκοσι ημερών. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι ένα δεδομένο που δεν περνά απαρατήρητο. Από την άλλη να είστε σίγουροι ότι αυτό προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ως τεχνικό επιτελείο. Δηλαδή, ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνέπεια. Δεν είναι τυχαίο ότι τη μία μέρα φτάνουμε διεκδικούμε τη νίκη με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, μετά κερδίζουμε το Περιστέρι και στο μεσοδιάστημα έχουμε ένα τόσο κακό ημίχρονο με τον Προμηθέα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς. Δεν δίνω δικαιολογίες, πρέπει όλοι να πιεστούμε, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να επιτρέψω σε κάποιον να ξεχάσει ή να σβήσει ότι καταφέραμε όλο τον χρόνο».

Ο Γιάννης Καστρίτης ρωτήθηκε και για τους λόγους της επιλογής του Έρικ Ριντ αντί του Κρις Μπάνκστον στην επτάδα των ξένων και σημείωσε ότι έχουν να κάνουν με το ματσάρισμα με τον Προμηθέα Πατρών στα Playoffs και τα στοιχεία του αντιπάλου. «Είναι τεχνικό θέμα. Είναι λόγω του ματσαρίσματος στα Playoffs. Αξιολογήσαμε καταστάσεις και πήραμε αυτή την απόφαση με καθαρά μπασκετικά κριτήρια».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα