Καρδίτσα - ΑΕΚ 81-79: Kράτησε το καλύτερο για το τέλος (vid)

bet365

Η Καρδίτσα ολοκλήρωσε τη σεζόν της με μία μεγάλη νίκη, επικράτησε με 81-79 της ΑΕΚ στο φινάλε της φάσης του play out. Οι ΜακΚάλουμ, Μακ και Γιάνκοβιτς ξεχώρισαν για τους νικητές.

Η Καρδίτσα ολοκλήρωσε τη σεζόν με νίκη. Επικράτησε με 81-79 της ΑΕΚ Betsson, στην πρώτη φετινή νίκη μετά από τρία ματς απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν στα play off και θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στον Ρέι ΜακΚάλουμ, ο οποίος μέτρησε 22 πόντους και τους Μακ και Γιάκνοβιτς να κάνουν τη... βρώμικη δουλειά των ριμπάουντ και της άμυνας.. Η ΑΕΚ πέρα από το κακό ποσοστό στα τρίποντα (7/33), είδε και τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν, τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να τελειώνει το ματς με 0/10 σουτ!

Καρδίτσα - ΑΕΚ: Το ματς

Ένα ματς δίχως άγχος και σκοπιμότητα, αφού η Καρδίτσα είχε εξασφαλίσει την παραμονή της και η ΑΕΚ την 7η θέση. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (41-43) μαρτυρά τις προσθέσεις των δύο ομάδων, με τη γηπεδούχο να ξεφεύγει μέχρι και με 7 πόντους (38-31) και την ΑΕΚ να αντιδρά, κυρίως με τον Τζόρνταν ΜακΡέι, ο οποίος είχε 15 πόντους, αλλά και πολλά νεύρα στο ματς, αλλά και χάρη στην παρουσία του Μάνου Χατζηδάκη (10π.).

Η ΑΕΚ κατάφερε να σημειώσει 43 πόντους, έχοντας 2/16 τρίποντα, κάτι που κάλυψε χάρη στους 24 πόντους στο «ζωγραφιστό».

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά το 2ο ημίχρονο, βρέθηκε στο +7, χάρη σε επί μέρους 2-7, όπου είχε και ένα σπάνιο τρίποντο, το 3ο στο ματς σε 19 προσπάθειες. Μόνο που η Καρδίτσα εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα της Ένωσης: Σερί 7-0 και 50-50!

Χωρίς τον Ζούρο στον πάγκο

Με το σκορ στο 55-52, ο Ηλίας Ζούρος δέχτηκε τη δεύτερη τεχνική ποινή στο ματς και αποβλήθηκε. Μολονότι δίχως κίνητρο, το 60-60 μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά, έδειχνε ότι καμία ομάδα δεν ήταν τόσο... χαλαρή στο θέμα της επικράτησης.

Στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο Νεοκλής Αβδάλας (11π.) κρατώντας ανταγωνιστική την Καρδίτσα, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Γιάνκοβιτς που ήρθε από τον πάγκο έχοντας 5 πόντους, 6 ασίστ, με το σκορ στο 66-66.

Η Καρδίτσα έκανε ένα μικρό ξέσπασμα, κατάφερε να φύγει ξανά με διαφορά 7 πόντων, προτού ο Νετζήπογλου κρατήσει την ΑΕΚ στο ματς με τρίποντο (73-69)

Στο όριο των δύο λεπτών. η Καρδίτσα ήταν μπροστά στο σκορ με 76-70, ωστόσο το γκολ φάουλ του Μάνου Χατζηδάκη (αστόχησε στη βολή) διατήρησε το χαρακτήρα του ντέρμπι (76-72).

Ο ΜακΚάλουμ έκανε το 78-72, η ΑΕΚ αστόχησε και στον αιφνιδιασμό ο Μακ έκανε το 80-72 με κάρφωμα. Για μία ακόμη φορά, ο Νετζήπογλου (με τρίποντο) κράτησε την ΑΕΚ ζωντανή (3/5 τριπ. σε εκείνο το σημείο).

Μία τεχνική ποινή στον Μακ, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να μειώσει και άλλο (81-76). Ο ΜακΡέι έβαλε το δίποντο και πήρε μία βολή, ενώ απέμεναν 15.4 για το τέλος. Ευστόχησε και το σκορ έγινε 81-79.

Στην επαναφορά, η ΑΕΚ έκλεψε, ο ΜακΡέι έκανε τρίποντο, αλλά αστόχησε. Η ΑΕΚ είχε την τελευταία, αλλά μακρινή ευκαιρία, ο Κουζμίνσκας επιχείρησε να πάρει το ματς με σουτ πίσω από το κέντρο, αλλά αστόχησε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Καρδίτσα προηγήθηκε με 80-72, 1:21 πριν από το τέλος κράτησε τη διαφορά.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ρέι ΜακΚάλουμ με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Κουζμίνσκας είχε 0/10 σουτ, τουλάχιστον μάζεψε 9 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Τζόρνταν ΜακΡέι είχε 20 πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μακ είχε 14 πόντους, 8 ριμπάουντ (αλλά και 7 λάθη), ο Γιάνκοβιτς μέτρησε 6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ΑΕΚ είχε 7/33 τρίποντα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Καρδίτσα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, η ΑΕΚ περιμένει τον ορισμό του πρώτου αγώνα των play off.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-25, 41-43, 60-60, 81-79.

Karditsa - AEK stats

Karditsa - AEK stats

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα