Άρης: Ένα φιλικό κι ένα επίσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα

Άρης: Ένα φιλικό κι ένα επίσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Καστρίτης

bet365

Ο Άρης συμπληρώνει τρεις εβδομάδες δίχως επίσημο αγώνα και το βασικό ερώτημα για τον Γιάννη Καστρίτη είναι η αγωνιστική κατάσταση των παικτών του και η δεδομένη απώλεια αγωνιστικού ρυθμού.

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Απριλίου όταν οι «κίτρινοι» έδωσαν τον προηγούμενο επίσημο αγώνα, απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου στο Nick Galis Hall και είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της σεζόν που υποχρεώνονται σε τόσο μεγάλο διάστημα αποχής. Στην πραγματικότητα, η φετινή σεζόν θύμισε… καρδιογράφημα καθώς από την ημέρα έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών τους (4/10/2023 απέναντι στην Γκραν Κανάρια στην πρεμιέρα του Eurocup) έως και την τελευταία ημέρα του 2023, χρειάστηκε να δώσουν 25 αγώνες σε διάστημα 83 ημερών. Δηλαδή, ανά τρεις ημέρες έπαιζαν παιχνίδι.

Ακολούθησε το διάστημα των 41 ημερών – από 6/1/2024 έως και 17/2/2024 – όπου έδωσαν δεκατρία παιχνίδια διατηρώντας τον έναν αγώνα ανά τρεις ημέρες για να φτάσουμε στο ένα παιχνίδι την εβδομάδα (μετά τον αποκλεισμό στο Eurocup και την έναρξη της φάσης του Top6) και να καταλήξουμε στην τωρινή – αναμφίβολα αρνητική για την καθημερινότητα κάθε επαγγελματικού αθλητισμού οργανισμού – του κενού των 23 ημερών.

Προφανώς με τόσο μεγάλο κενό, ούτε ο Γιάννης Καστρίτης δεν θα μπορεί να νιώθει ασφαλής για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του καθώς είναι δεδομένη η απώλεια του αγωνιστικού ρυθμού. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα χρησιμοποιήσει ένα φιλικό κι ένα επίσημο παιχνίδι για να βοηθήσει τους παίκτες του ξεκινώντας από αυτό με τον Ηρακλή την Παρασκευή (10/5) το οποίο θα χαράξει μονοπάτι απόδρασης όλων από τη ρουτίνα των προπονήσεων και συνεχίζοντας στο επίσημο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Δευτέρα (13/5) στο Nick Galis Hall, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Top6. Είναι ευνόητο ότι στόχος του 42χρονου τεχνικού είναι να πάει η ομάδα του όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στα Playoffs και στη σειρά με τον Προμηθέα Πατρών από τον οποίον φέτος ηττήθηκε και στα τρία παιχνίδια σε κανονική διάρκεια και Top6.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα