Ολυμπιακός - ΑΕΚ 92-75: «Καθάρισε» σε ένα ημίχρονο για το 1-0 (vid)

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά με την ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, ΑΕΚ αφού επικράτησε με 92-75.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς των play off του πρωταθλήματος. Για το τελικό 92-75 χρειάστηκε αρκετός κόπος αφού στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν την ένταση σε άμυνα και επίθεση και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αρκετά ανταγωνιστικό με την ΑΕΚ να καταφέρνει να μένει κοντά στο σκορ (9-7, 5’). Ο Ολυμπιακός ήθελε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα του στο παρκέ ωστόσο κάποιες αποφάσεις των διαιτητών δημιούργησαν έναν εκνευρισμό και ο Καράμπελας μετά από επιθετικό ριμπάουντ έδωσε προβάδισμα με 14-15 (8’) το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου χάρη σε 5 πόντους του Νετζήπογλου (19-20).

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, σκόραρε με ευκολία στο καλάθι του Ολυμπιακού (διαδοχικούς πόντους ο Κουζμίνσκας) και υποχρέωσε τον Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ (19-27, 12’). Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων έδιναν ευκαιρίες για σκορ σε δεύτερη κατοχή, αλλά ο Μιλουτίνοφ μοίραζε «τάπες» και στην άλλη πλευρά ο Λούντζης φρόντισε για το 27-27 (15’). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισορροπήσει την κατάσταση, όμως οι «κιτρινόμαυροι» έβρισκαν τρόπο να μένουν στη διεκδίκηση της νίκης (39-40, 19’).

Νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αγραβάνης βρήκε 5 πόντους, όμως η συνέχεια άνηκε στα «ερυθρόλευκα» φόργουορντ με τους Πίτερς και Παπανικολάου να αναλαμβάνουν δράση και να κάνουν το 56-49 (24’). Ο Ολυμπιακός πλέον αισθανόταν καλύτερα στο παρκέ, η άμυνά του είχε βελτιωθεί και με διαδοχικούς αιφνιδιασμούς και κάρφωμα του Μιλουτίνοφ η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο (64-54, 27’). Ο Κουζμίνσκας με 5 διαδοχικούς πόντους πρόσφερε στην ομάδα του μία ευκαιρία να πλησιάσει στο σκορ (66-59, 29’) όμως με μικρό σερί 6-0 η περίοδος ολοκληρώθηκε με 72-59.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας ήθελε σοβαρότητα από τους παίκτες του και ο Ζούρος μία τελευταία προσπάθεια από τους δικούς του. Ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ των γηπεδούχων κάτι που είχε λογική και ο Φαλ με κάρφωμα έκανε το 78-63 (34’). Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες των δύο ομάδων να σκέφτονται το Game 2 που ακολουθεί (18/05) την ώρα που το ταμπλό έδειχνε στην κόρνα λήξης, 92-75.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο σκόραρε 31 πόντους και σε αυτό το διάστημα φρόντισε να ξεφύγει της ΑΕΚ με διψήφια διαφορά πόντων. Στη συνέχεια παρά την προσπάθεια του Κουζμίνσκας κυρίως, οι Πειραιώτες ήταν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και δεν ανησύχησαν.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Σπουδαία απόδοση είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, μία ασίστ και 2 κοψίματα. Ο Άλεκ Πίτερς πρόσφερε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν εξαιρετικός με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και μία ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μπράντον Νάιτ δε βοήθησε καθόλου την ΑΕΚ μένοντας στους 2 πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Βοήθησαν αρκετά οι Κώστας Παπανικολάου (9π., 8ρ.), Σακιέλ ΜακΚίσικ (9π. 3ρ., 4ασ.) και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος (11π.)

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ με 24 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός βρήκε 17 πόντους από τα 14 λάθη της ΑΕΚ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στα Λιόσια το Σάββατο 18 Μαΐου για το δεύτερο παιχνίδι των play off. .

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-42, 72-59, 92-75

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 1-0

  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ 92-75
  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός (18/05)
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ (θα οριστεί αν χρειαστεί)
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα