ΑΕΚ: Η αναζήτηση παίκτη και η σκέψη αντικατάστασης Γκρίφιν

ΑΕΚ: Η αναζήτηση παίκτη και η σκέψη αντικατάστασης Γκρίφιν

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: Η αναζήτηση παίκτη και η σκέψη αντικατάστασης Γκρίφιν

bet365

Η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα ενίσχυση, όπως τόνισε και ο Λούκα Μπάνκι και οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις, για να βρεθεί η καλύτερη λύση, ενόψει των playoffs στην Basket League.

Η αλήθεια είναι πως η... γκίνια με τους τραυματισμούς έχει «φάει» την ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν και στην τελική ευθεία την έχει αφήσει... λειψή.

Μετά την μεγάλη απουσία του Ξανθόπουλου (επέστρεψε εδώ και δύο ματς) και του Καββαδά, το μεγαλύτερο χτύπημα ήρθε με τον τραυματισμό του Ματσιούλις (που χάνει τη σεζόν), αλλά και του Θίοντορ (αναμένεται η επιστροφή του σε 1-2 εβδομάδες), ενώ στο απουσιολόγιο προστέθηκε και ο Τσαλμπούρης.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αποδείξει πολλάκις πως μπορούν να τα καταφέρουν παρά τις απουσίες, αλλά η ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα είναι πλέον παραπάνω από εμφανής.

Όπως τόνισε και ο Λούκα Μπάνκι στη Συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, «πρέπει να βρούμε κάποιον που να είναι διαθέσιμος άμεσα», αφού η «Βασίλισσα» έχει περιθώριο να πάρει παίκτη μέχρι και μία ημέρα πριν από την έναρξη των playoffs.

Οι σκέψεις των «κιτρινόμαυρων» αρχικά ήταν δύο: Να πάρουν είτε ένα «5άρι» είτε έναν σουτέρ. Το όνομα του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από την Κίνα, έπεσε στο τραπέζι κι υπήρξε μια επαφή, αλλά όπως ανέφερε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να αγωνιστεί κάπου μόνο για ένα μήνα. Συν τοις άλλοις, προτεραιότητά του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας είναι η Ευρώπη και η Euroleague.

Η σκέψη για αντικατάσταση του Μάλκολμ Γκρίφιν

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ δεν αποκλείεται να κινηθεί ακόμα και για τις δύο θέσεις. Κι αυτό, διότι ο Μάλκολμ Γκρίφιν δεν έχει καταφέρει να πείσει ακόμα με τις εμφανίσεις του, πέρα από ελάχιστες. Ο Αμερικανός γκαρντ, για τον οποίο οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, μετά την περσινή του χρονιά στον Κολοσσό, στα δύο κρίσιμα ματς με την Μπάμπεργκ έμεινε μόλις στους 5 πόντους συνολικά (2/12σουτ) σε 19 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε 2 πόντους με 1/6 σουτ.

Η παρουσία του δεν έχει φέρει ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας κι έτσι δεν αποκλείεται αυτό που δεν έγινε πριν από λίγο καιρό, να γίνει τώρα, ώστε η ΑΕΚ να ενισχυθεί σε δύο θέσεις.

Η ομάδα έχει στα σχέδιά της να βρει κι έναν παίκτη - σουτέρ (καθώς τα ποσοστά της από το τρίποντο δεν ικανοποιούν) κι ενδεχομένως ο Αμερικανός να... πληρώσει το μάρμαρο. Παρόλα αυτά, η μεριά του παίκτη δεν έχει ακόμα κάποια κάποια «ενόχληση» επί του θέματος.

Το ban της FIBA

Όσον αφορά την απαγόρευση μεταγραφών που υπάρχει από την FIBA, αυτό δεν ανησυχεί καθόλου τους ανθρώπους της ΑΕΚ, καθώς, όπως έχει αναφερθεί ξανά, αυτό θα διευθετηθεί και μάλιστα σύντομα.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος θα κανονίσει τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν κι όλα θα μπουν στην τελική ευθεία για την προσθήκη ή τις προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα