«Από τη νέα σεζόν, η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στα Λιόσια»!

«Από τη νέα σεζόν, η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στα Λιόσια»!

Κάτια Πετροπούλου
«Από τη νέα σεζόν, η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στα Λιόσια»!

bet365

Ο Δήμος Φυλής παρουσίασε το επιχειρηματικό του σχέδιο «Φυλή 2021», στο οποίο εντάσσεται και το νέο γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ. Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση για την αξιοποίηση των χώρων και τη συγκοινωνία.

Στην παρουσίαση του πρότζεκτ «Φυλή 2021» δόθηκαν εγγυήσεις πως η ΑΕΚ από την νέα σεζόν θα μπορεί να αγωνίζεται στο νέο της «σπίτι», το οποίο θα είναι στο Κλειστό της Πάλης.

Σημειώθηκε πως η ολυμπιακή εγκατάσταση θα περάσει από το ΕΤΑΔ, στο οποίο ανήκει, στην «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ και όλες οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με την σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Στην ΚΑΕ ΑΕΚ θα περάσουν όλες οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις κι επιπλέον 20.000 τ.μ. για να αξιοποιηθούν κατάλληλα, για όλα τα τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και τις Ακαδημίες.

Κατά την παρουσίαση σημειώθηκε πως θα αξιοποιηθεί η ολυμπιακή εγκατάσταση, θα γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου της ΑΕΚ, θα αναβαθμιστεί η περιοχή και θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο.

Στο Αθλητικό Πάρκο που θα «κατοικεί» από τη νέα σεζόν η ΑΕΚ, θα βρίσκονται όλες οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Βαρέων Αθλημάτων και η ποδοσφαιρική ομάδα του Ακράτητου.

Αναφέρθηκε, δε, πως η ΑΕΚ θα αποκτήσει πολλά περισσότερα από ένα απλό σπίτι, ενώ θα συμβάλλει στο γεωπολιτισμικό brand name που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Δήμος Φυλής, μέσω του πρότζεκτ αυτού, και θα είναι παγκόσμιας εμβέλειας, με την ομάδα να το μεταδίδει σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη.

Πρόσβαση και συγκοινωνία

Στην παρουσίαση τονίστηκε πως θα δημιουργηθεί νέος σταθμός Προαστιακού μεταξύ του Κυβερνητικού και Τεχνολογικού Πάρκου, ενώ θα γίνει κι επέκταση της γραμμής 3 του μετρό, τα οποία θα βρίσκονται πολύ κοντά στο γήπεδο.

Μέχρι να γίνει η ολοκλήρωση των έργων, η πρόσβαση των οπαδών στο γήπεδο, πέρα από οδικώς, θα γίνεται και από την δημοτική συγκοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως τονίστηκε προς τον Μάκη Αγγελόπουλο πως «από τη νέα σεζόν η μπασκετική ΑΕΚ θα αγωνίζεται εδώ, έχουμε τη δυνατότητα να τα υλοποιήσουμε όλα από αύριο».

Τα υπόλοιπα Πάρκα

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο «Φυλή 2021» περιλαμβάνει ακόμα:

-Μητροπολιτικό Πάρκο Αττικής «Ιωάννης Καποδίστριας»
-Κυβερνητικό Πάρκο: Θα στεγαστούν τα Υπουργεία, που είναι διάσπαρτα στην Αθήνα
-Τεχνολογικό Πάρκο: Στόχος να εγκατασταθούν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια
-Ιστορικό Πάρκο
-Αρχαιολογικό Πάρκο
-Αθλητικό Πάρκο
-Περιβαλλοντικό Πάρκο

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα