Άρης-Ρέθυμνο 81-87: Μεγάλο διπλό και παραμονή για το Ρέθυμνο

Άρης-Ρέθυμνο 81-87: Μεγάλο διπλό και παραμονή για το Ρέθυμνο

bet365

Το Ρέθυμνο θα είναι και του χρόνου στην Basketleague καθώς σε αγώνα… do or die στο Nick Galis Hall επικράτησε του Άρη με 81-87. Τρομερό παιχνίδι από τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ ο οποίος σημείωσε 32 πόντους.

Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού και η νίκη στα χαρτιά για την Κύμη, έφεραν σε δύσκολη θέση το Ρέθυμνο το οποίο χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Άρη για να εξασφαλίσει την παραμονή του. Κι αυτό έκανε βασιζόμενο σε τρομερό ποσοστό ευστοχίας του αλλά και στον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ.

Ο Άρης είχε ταχύτητα και ενέργεια στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε επίσης το μακρινό σουτ και προηγήθηκε με 10-2 έπειτα από περίπου 2:30 αγωνιστικά λεπτά. Το Ρέθυμνο βασίστηκε στις επινοήσεις και στην ευστοχία του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ καθώς οι διαδοχικοί πόντοι του Αμερικανού έγραψαν το επιμέρους σκορ 6-15 μέχρι το τέλος της περιόδου (16-17, 10’).

Στη δεύτερη περίοδο, οι «κίτρινοι» περιόρισαν τη δράση του Μπαρτ προσαρμόζοντας πάνω του την άμυνά τους. Επιθετικά πήραν πολλά από τον Βασίλη Τολιόπουλο, προηγήθηκαν με 25-21 (13’) αλλά και με 33-28 (17’). Τον ρόλο του… αντί-Μπαρτ, έπαιξε με επιτυχία ο Άντονι Χίκι. Ο Αμερικανός σημείωσε 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έκλεισε με σκορ υπέρ του Άρη. Γενικώς το πρώτο ημίχρονο πήρε τους 23 από τους 35 πόντους του από τους Χίκι,Μπαρτ, ενώ 91’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους αποβλήθηκε ο Τράβις Μπάντερ καθώς έκανε δύο αντιαθλητικά φάουλ.

Ο Στιβ Μπαρτ τα έκανε όλα στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς πέρα από την εκτέλεση, δημιούργησε και για τους συμπαίκτες του. Ο Άρης, με εξαίρεση τον Βασίλη Τολιόπουλο, δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση κι έτσι μετά το 43-46 στα μισά της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +8 (49-57) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η διαφορά έφτασε έως το +12 (50-62) για να κλείσει η περίοδος (53-62) με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Τολιόπουλο.

Ο Στιβ Μπαρτ ήταν το ίδιο… απολαυστικός και στην τελευταία περίοδο καθώς ο Άρης δεν κατάφερε να βρει λύση στο μαρκάρισμά του. Τα διαδοχικά τρίποντα του Αμερικανού επανέφεραν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (61-72, 33’) για το Ρέθυμνο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη μείωσαν και μείωσαν σε 70-75 (35’), είδαν όμως τον Τολιόπουλο να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ. Η απάντηση του Ρέθύμνου ήρθε από απόσταση 6.75 και άντεξε στην αντεπίθεση του Άρη. Οι «κίτρινοι» πλησίασαν και πάλι στους πέντε πόντους (77-82, 37:30) εκεί όμως ένα κλέψιμο αλλά κι ένα καλάθι του Χίκι (77-84, 38:30) σφράγισαν τη νίκη του Ρεθύμνου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί ο Στιβ Μπαρτ είχε κέφια, έκανε απίστευτα πράγματα στο παρκέ και συνολικά το Ρέθυμνο σούταρε με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας (12/27.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Αν εξαιρέσουμε τον Μπαρτ ο οποίος ήταν μια κατηγορία μόνος του, Άντονι Χίκι είχε μεγάλη επίδραση στη νίκη του Ρεθύμνου έκανε και το κρίσιμο κλέψιμο 2:30’

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ανδρέας Χριστοδούλου έδωσε μεγάλες βοήθειες στην ομάδα του σε εκτέλεση και δημιουργία.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ραμόν Χάρις, Λάκι Τζόουνς και Μπορίς Νταλό ήταν εκτός… γηπέδου. Ομοίως και ο Τράβις Μπάντερ για το Ρέθυμνο

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο τρίποντα που σημείωσαν οι Μπαρτ, Χριστοδούλου όταν ο Άρης πλησίασε στους πέντε πόντους (70-75).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν ανταποκρίθηκε στην περιφερειακή άμυνα και είχε πολύ χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ. Το Ρέθυμνο έκανε 22 λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα του Κάιζερ στον αιφνιδιασμό του Άρη στο δεύτερο δεκάλεπτο έπειτα από ασίστ του Τζόουνς.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-36, 53-63, 81-87

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα