Αγγελόπουλος: «Εξελίξεις για το γήπεδο, περιμένουμε την αντίδραση της ΕΟΚ»

Αγγελόπουλος: «Εξελίξεις για το γήπεδο, περιμένουμε την αντίδραση της ΕΟΚ»

Αγγελόπουλος: «Εξελίξεις για το γήπεδο, περιμένουμε την αντίδραση της ΕΟΚ»

bet365

Ο Μάκης Αγγελόπουλος καλωσόρισε τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, μίλησε για το γήπεδο στα Άνω Λιόσια, αλλά και για την συμμετοχή του Προμηθέα στο EuroCup.

Αίγυπτος - Ζιμπάμπουε με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 180+ ειδικά! (21+)

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είπε αρχικά: «Ευχαριστούμε που είστε εδώ. Καλωσορίζουμε το νέο μας προπονητή. Για τον κόουτς Παπαθεοδώρου δεν μπορώ να πω πολλά, δεν έχω και τι τεχνικές γνώσεις για να το κάνω. Έχει καταφέρει πάρα πολλά, ξεκινώντας από πολύ χαμηλά. Το έργο του στην Κηφισιά, τ, βάζει ταυτότητα στις ομάδες του. Μπορώ να πω για τον άνθρωπο Ηλία όμως. Είχαμε πάντα μια συνεργασία, λόγω και των μικρών εθνικών ομάδων. Είναι δουλευταράς, έχει στίσει το δρόμο μόνος του, δεν του χάρισε κανείς τίποτα, έχει το τσαγανό να κάνει το βήμα σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Ταιριάζει με την νοοτροπία του συλλόγου μας. Τον καλωσορίζουμε».

Για το αν η δουλειά του Παπαθεοδώρου με τους νέους έπαιξε ρόλο στην απόφαση: «Σίγουρα η αξιοποίηση των νέων παικτών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας».

Για το γηπεδικό: «Όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή, εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα για το γηπεδικό. Θεωρώ υποχρέωση κάθε ομάδας να το ξεκαθαρίζει αυτό το θέμα. Ήταν πρωταρχικός στόχος. Είναι διοικητική κορωνίδα. Έχουμε καταλήξαμε για την μακροχρόνια μίσθωση-παραχώρηση στα Λιόσια. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η μεταβίβαση από το ΕΤΑΔ στη ΓΓΑ και μετά θα περάσει στην ΑΕΚ. Είναι γραφειοκρατικά στη μέση, αλλά προχωράει το θέμα. Θα έχουμε εξελίξεις νομίζω μέσα στον Ιούλιο».

Για την μεταφορά οπαδών στο γήπεδο: «Μας απασχολεί το θέμα της προσβασιμότητας. Θα γίνει συγκοινωνιακή παρέμβαση. Αφορά μια στάση προαστιακού 500-600 μέτρα από το γήπεδο. Λεοφωρείο δωρεάν από το Δήμο που θα μεταφέρει τον κόσμο. Είμαστε και σε συζήτηση με την Αττική Οδό για πακέτα. Μας απασχολεί και ψάχνουμε τρόπους να το λύσουμε».

Για το αν η ΑΕΚ θα έχει συνεισφορά σε άλλο επίπεδο στο Δήμο: «Ο Δήμος έχει ανακοινώσει ένα πρότζεκτ ανάπλασης, το οποίο σε βάθος χρόνου περιλαμβάνει κάποια πάρκα, μεταξύ αυτών και την ΑΕΚ. Είναι ίσως η μεγαλύτερη παρέμβαση μετά το Ελληνικό. Εκτιμώ ότι σε μια 5ετία θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη».

Για τις απαγορεύσεις μεταγραφών της ομάδας από τη FIBA: «Ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο παρελθόν που είχαν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο να βρεθεί η ΑΕΚ στα Τάρταρα. Περιπτώσεις μου μας δημιουργούν προβλήματα προσπαθούμε να τους ταλαιπωρούμε αυτούς τους τύπους. Π.χ. Ο Ντίξον είχε συμβόλαιο που λύθηκε, αλλά ο μάνατζερ ήθελε τα δικά του. Δεν μπορούμε στον κάθε τυχάρπαστο που θέλει να επωφεληθεί σε βάρος της ομάδας να ενδώσουμε. Εμείς τους ταλαιπωρούμε και στο τέλος κλείνουμε κι όλες τις υποθέσεις».

Για τo BCL: «Είναι συνειδητή η επιλογή μας, κατόπιν ώριμης σκέψης. Είμαστε 4 χρόνια σε αυτό το χώρο σε μια δύσκολη στιγμή και για την οικονομία και το μπάσκετ. Γνωρίζοντας περισσότερο το χώρο, είδα ότι μακροπρόθεσμα πως το κλειστό μοντέλο της Ευρωλίγκας δεν λειτουργεί πουθενά. Το ΝΒΑ αφορά ένα πρωτάθλημα σε μια χώρα. Η Ευρώπη δεν είναι χώρα, έχουμε πόσες ομάδες και πόσους παίκτες. Δεν γίνεται όλο αυτό να διαφεντεύεται από 5-6 ομάδες, στο σύνολο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν πρέπει να τους προσέξει όλους κάποιος; Δεν είσαι διορισμένος να παίξεις στην Ευρώπη. Ο ανταγωνιστής του Ολυμπιακού κάνει μπάτζετ ενός έτους ή μέχρι το επόμενο Σάββατο. Πως να ανταγωνιστείς κάποιον με εγγυημένα έσοδα; Αδικεί το μπάσκετ αυτό. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως σε βάθος χρόνου θα έχουμε αλλαγές. Θα έχουμε και κάποια νέα σύντομα πάνω σε αυτό. Αν υπήρχαν αγωνιστικά κριτήρια, δεν θα είχαμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Σκοτώνεται ο ανταγωνισμός»

Για τη συμμετοχή του Προμηθέα στο Eurocup και τον «πόλεμο» που δέχθηκε η ΑΕΚ από την ΕΟΚ πριν από δύο χρόνια: «Πόλεμο δεχθήκαμε όντως. Αλλά δεν το είχαμε πει τότε, είχαμε συμφωνήσει με τον κύριο Μπάουμαν για το BCL πολύ νωρίτερα από τον πόλεμο της ομοσπονδίας. Τα πυρά ήταν άσφαιρα και γκρέμισαν ανοιχτές πόρτες. Είχαμε προχωρήσει ήδη σε συμφωνία με το μακαρίτη. Σκοπός μας ήταν να παίξουμε στο BCL. Τώρα θα θέλαμε να δούμε την ομοσπονδία πως θα αντιδράσει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα