Ιωνικός Νικαίας - ΠΑΟΚ 83-66: Τον «σκότωσαν» οι δικοί του άνθρωποι! (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ιωνικός Νικαίας - ΠΑΟΚ 83-66: Τον «σκότωσαν» οι δικοί του άνθρωποι! (vid)

bet365

Ο Ιωνικός Νικαίας επικράτησε (83-66) με εμφατικό τρόπο του ΠΑΟΚ χάρη στην εξαιρετική απόδοση των Χαραλαμπόπουλου, Μαυροκεφαλίδη. Κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο ο Δικέφαλος ο οποίος περιορίστηκε στους τέσσερις πόντους!

Οι δύο Έλληνες φόργουορντ ήταν όλα τα λεφτά για τον Ιωνικό Νικαίας μαζί μάλιστα και μ’ έναν άλλον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Τζαμάλ Τζόουνς του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική στην τελευταία περίοδο. Η δε ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν άντεξε στην τελευταία περίοδο, ήταν απελπιστικά άστοχη, είχε κακές επιλογές και σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους. Για την ακρίβεια, σ' αυτό το διάστημα ο Ιωνικός έκανε επιμέρους σκορ 20-4!

Ημίχρονο των… σερί ήταν το πρώτο με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν την αγωνιστική ανετοιμότητά τους, μέσα από τα σκαμπανεβάσματα που είχαν στην απόδοσή τους. Ο Ιωνικός είχε το μακρινό σουτ αλλά και transition παιχνίδι και προηγήθηκε με 14-6 στα μισά της πρώτης περιόδου αλλά και με 20-14 (8’). Ο Άνταμ Σμιθ κράτησε τον ΠΑΟΚ στο δύσκολο σημείο για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό σερί για τον Δικέφαλο, με δημιουργία μέσα από το καλάθι.

Αρχικά, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη απέκτησε προβάδισμα στο τέλος της περιόδου (20-21, 10’) για να φτάσει έως και στο +6 (20-26) έχοντας λύσεις από τους Νόουλς, Μπεστ. Η απόφαση του Νίκου Βετούλα για άμυνα ζώνης με τον Χαραλαμπόπουλο στην κορυφή αυτής αποδείχθηκε «σωτήρια» γιατί εκεί άλλαξε ο ρυθμός του αγώνα. Ο Ιωνικός βρήκε ρυθμό και στην επίθεση, αλλά και πόντους από λάθη του ΠΑΟΚ και με επιμέρους σκορ 16-2, προηγήθηκε με 36-28 (15’). Εκεί ο Μπεστ έβαλε τρία μεγάλα σουτ για τον ΠΑΟΚ, αυτά σταμάτησαν τον ρυθμό των γηπεδούχων και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 43-38.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε την κατάσταση έπειτα από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (48-48) με κορυφαίους τους Λιούις, Σαρικόπουλο, αλλά μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ, τα τρίποντα του Μαυροκεφαλίδη και την «αφύπνιση του Τζόουνς ο Ιωνικός ξέφυγε εκ νέου με επτά πόντους (60-53, 27’). Ο ΠΑΟΚ είχε αντίδραση λόγω του Άνταμ Σμιθ, μείωσε σε 60-58 (28:30) για να κλείσει η περίοδος με σκορ 63-62.

Στην τελευταία περίοδο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μετουσίωσε με… πόντους την πολύ καλή παρουσία του στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην τελευταία περίοδο, προηγήθηκαν με 72-64 (34’), για να ακολουθήσουν έξι διαδοχικοί πόντου του Έλληνα φόργουορντ για το +12 (78-66) λίγο πριν την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά του. Ο Τζαμάλ Τζόουνς έδωσε τη… χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ με εύστοχο σουτ τριών πόντων (81-66, 38’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ιωνικός το ήθελε περισσότερο και στο κρίσιμο σημείο είχε τον ηγέτη (σ. σ. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος χάθηκε στο… παρκέ στην τελευταία περίοδο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ομοίως και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ενώ ο Τζαμάλ Τζόουνς έδωσε κρίσιμους πόντους στην τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ δεν ήταν εύστοχος, αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έδωσε λύσεις στην ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Στιθ και Σάφτενααρ ήταν οι αδύναμοι κρίκοι του Ιωνικού. Εκτός κλίματος ήταν οι Εγεκέζε, Ουίγκινς για τον ΠΑΟΚ, ομοίως και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το Transitionπαιχνίδι του Ιωνικού Νικαίας σε συνδυασμό με τις αργές επιστροφές του ΠΑΟΚ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Για τον Ιωνικό… καλά τα τρίποντα αλλά δεν γίνεται να είναι ο μοναδικός τρόπος έκφρασης. Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο καθώς σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζαμάλ Τζόουνς στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-38, 63-62, 83-66

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα