Άρης-Ιωνικός 72-77: Μέγας Ιωνικός, κατάντια για τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης-Ιωνικός 72-77: Μέγας Ιωνικός, κατάντια για τον Άρη

bet365

Ο Ιωνικός κέρδισε για πρώτη φορά τον Άρη σε επίπεδο Α1 και τον βύθισε ακόμη περισσότερο την μιζέρια του. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα επικράτησε με 72-77 με ηγέτες τους Μπαρτ, Μαυροκεφαλίδη και Χαραλαμπόπουλο.

Τα προβλήματα τραυματισμού (σ. σ. σα να μην έφτανε η απουσία του Μποχωρίδη, ο ΤζέιλονΜόρις ένιωσε ενοχλήσεις στον αχίλλειο στο ζέσταμα) έκαναν πολύ συγκεκριμένη την τακτική του Άρη στο παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» επιδίωξαν να επιβάλλουν χαμηλό ρυθμό, μετέφεραν το παιχνίδι στη ρακέτα γι’ αυτό και προηγήθηκαν με 13-9 (4’) παίρνοντας όλους τους πόντους από τους Ντραγκίτσεβιτς-Μιλόσεβιτς. Ο Ιωνικός ήθελε να τρέξει, αυτό έκανε μέχρι και τις αρχές της δεύτερης περιόδου (23-29, 12’) όπου πήρε πόντους από τον Στιβ Μπαρτ.

Εκεί, ο Σούλης Μαρκόπουλος επέλεξε χαμηλό σχήμα με τρεις κοντούς (σ. σ. Τάλτον, Φλιώνης Σιδηροηλίας), ο Αρης πίεσε πολύ στην άμυνα, έκλειψε μπάλες και βρήκε καλάθια στο transitionπαιχνίδι με τον Τάλτον και με 13-0 σερί έκανε την ολική επαναφορά (36-29, 14:30). Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κράτησε την ομάδα του στο κρίσιμο σημείο, ομοίως και ο Μπαρτ, ο Ιωνικός μείωσε σε 40-39 και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 44-43 έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Γκετσεβίτσιους.

Ο Ιωνικός έδωσε την… μπάλα σε Μπαρτ, Μαυροκεφαλίδη στο τρίτο δεκάλεπτο, προηγήθηκε με 45-50 (23’), αλλά η αντίδραση του Άρη ήταν άμεση και από απόσταση 6.75. Δύο τρίποντα του Φλιώνη κι ένα του Γκετσεβίτσιους στοιχειοθέτησαν την αντίδραση του Άρη ο οποίος προηγήθηκε με 55-54 (27’) και το παιχνίδι δεν άλλαξε μορφή μέχρι το τέλος της περιόδου (60-61, 30’).

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος εξελίχθηκε σε «παράγοντας» του αγώνα στην τελευταία περίοδο καθώς τα δικά του μακρινά σουτ έδωσαν στον Ιωνικό το +7 (62-69, 32:30). Ο Ιωνικός ήλεγξε στο απόλυτο τον ρυθμό και των ριμπάουντ και μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο με διαφορά εννιά πόντων (62-71). Ο Ιωνικός διατήρησε τον έλεγχο (69-75, 38’) με κορυφαίο τον Μπαρτ και από την άλλη πλευρά, ο Τάλτον κράτησε τον Άρη. Δύο λάθη του Σλαφτσάκη στέρησαν από τους «κίτρινους» τη δυνατότητα να μειώσουν περισσότερο για να φθάσουμε 36’’ πριν το τέλος. Ο Ιωνικός είχε το +4 (71-75), ο Άρης την μπάλα αλλά είχε διαδοχικές άστοχες επιθέσεις. 3.9’’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Ιωνικός είχε το προβάδισμα με 72-75 και μ’ ένα καλάθι του Μπαρτ κλείδωσε τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ιωνικός υστερεί σε αθλητικότητα αλλά είναι πολύ πιο ποιοτικός από τον Άρη, συν τοις άλλοις είχε ηγέτες στο κρίσιμο όπως οι Μπαρτ, Χαραλαμπόπουλο σε αντίθεση με τον Άρη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Στιβ Μπαρτ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν όλα τα λεφτά.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Θωμάς Κώττας έπαιξε κυρίως στην τελευταία περίοδο και ήλεγξε τα ριμπάουντ αλλά και τους ψηλούς του Άρη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Άρης πήρε ελάχιστα από τους παγκίτες καθώς οι Σλαφτσάκης, Σακελλαρίου ήταν η αδύναμοι κρίκοι

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το διάβασμα του παιχνιδιού από τον Ιωνικό ο οποίος σημάδεψε τα βαριά πόδια των ψηλών του Άρη και πήγε σε missmatch που του έδωσαν πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης είχε τεράστιο πρόβλημα στην ατομική άμυνα, ενώ ο Ιωνικός δεν είχε την έξτρα πάσα και προτιμούσε να πηγαίνει στο τρίποντο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Χαραλαμπόπουλου μετά από ασίστ του Μπαρτ στο δεύτερο δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-43, 60-61, 72-77

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα