Γκίκας στο gazzetta.gr: «Ίσως το χτύπημα να μου έκανε... καλό»!

Κάτια Πετροπούλου
Γκίκας στο gazzetta.gr: «Ίσως το χτύπημα να μου έκανε... καλό»!

bet365

Με χιουμοριστική διάθεση ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο gazzetta.gr για τα μεγάλα σουτ που έβαλε κόντρα στον Προμηθέα και για τα συναισθήματα που είχε, αντιμετωπίζοντας την πρώην ομάδα του.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Είναι ο άνθρωπος των κρίσιμων καταστάσεων!

Μπορεί να μένει «σιωπηλός» στην διάρκεια ενός παιχνιδιού, αλλά όταν η ομάδα του θα είναι με την πλάτη στον τοίχο, εκείνος θα φροντίσει να την... ξεκολλήσει και να την οδηγήσει στη νίκη.

Ήταν εκείνος, που το 2018, στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, έδωσε την νίκη στον Προμηθέα: τη μία κάνοντας ανατροπή και την άλλη στο ΟΑΚΑ με μεγάλο τρίποντο στο τέλος.

Η ζωή, όμως, γράφει όμορφα και περίεργα σενάρια και τώρα τα έφερε έτσι, που ο 29χρονος διεθνής γκαρντ με την κιτρινόμαυρη φανέλα πια, «σκότωσε» την πρώην ομάδα του.

Στην τελευταία περίοδο κι ενώ το ματς μεταξύ της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου και του Μάκη Γιατρά είχε γίνει ντέρμπι, ο Γκίκας ευστόχησε δύο φορές από την περιφέρεια και έβαλε το πολύ σημαντικό λιθαράκι του στη νίκη της ΑΕΚ.

«Σε εκείνο το σημείο το πίστεψα. Βγήκαν και σε μένα τα σουτ. Το τελευταίο, οκ, ήταν "ψιλοαναγκαστικό". Τα έβαλα και κερδίσαμε. Δώσαμε όλοι το 100%, ειδικά στο δεύτερο μέρος, και νικήσαμε. Δεν νομίζω ότι απειληθήκαμε πάρα πολύ προς το τέλος», είπε στο gazzetta.gr με την ανακούφιση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, αλλά και την γάζα πάνω από το δεξί του μάτι.

Στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης, ο παίκτης της ΑΕΚ αποχώρησε για να του γίνουν δύο ράμματα, μετά από χτύπημα που δέχθηκε. Επέστρεψε, όμως, στο παρκέ με... ανεβασμένη διάθεση και ο ίδιος σχολίασε χιουμοριστικά:

«Πριν χτυπήσω, ήμουν λίγο κάπως, ένιωθα περίεργα (σ.σ. που έπαιζε κόντρα στην πρώην ομάδα του), επειδή είμαι και συναισθηματικό παιδί! Μπορεί και να μου έκανε καλό, γιατί μετά το είδα πιο "ψυχρά" και τέλος καλό, όλα καλά!».

Στον Προμηθέα ο Γκίκας πέρασε τρία χρόνια (2016-19) και ήταν πρώτος σε συμμετοχές για τους Πατρινούς (95), πρώτος σε πόντους (725), σε εύστοχα τρίποντα (127), σε ασίστ (409) και κλεψίματα (99). Αν μη τι άλλο, ο Μάκης Γιατράς, που ανέφερε στη Συνέντευξη Τύπου «Ο Γκίκας είναι τέτοιος παίκτης. Άλλες χρονιές ήταν μέρος μας, τώρα τα έβαλε εις βάρος μας», μπορούσε να φανταστεί τι τον περίμενε...

«Τρία χρόνια στον Προμηθέα, καλώς ή κακώς, έχω βάλει τέτοια σουτ και το ξέρουν αυτό, το τιμ και οι παλιοί μου συμπαίκτες. Έτυχε τώρα να τα σουτάρω με την φανέλα της ΑΕΚ. Έχω προχωρήσει. Δεν νιώθω τόσο άσχημα, αλλά μια πίκρα την έχω. Προχωράμε, όμως. Είμαι επαγγελματίας κι έτσι πρέπει να βλέπω τα πράγματα. Πρέπει να κοιτάω μόνο πως θα κερδίζει η ομάδα μου», υποστήριξε ο Γκίκας.

Την Τετάρτη (04/11, 19:30) η ΑΕΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, μετά από διακοπή μιας εβδομάδας, καθώς φιλοξενείται στην έδρα της Άνβιλ. «Έχει ένα ρεκόρ 3-3, είναι στο παιχνίδι για την πρόκριση. Ο όμιλος είναι πολύ ανοιχτός. Είναι δύσκολο και το ταξίδι, αλλά η νίκη επί του Προμηθέα έδωσε ψυχολογία σε όλους μας. Θα πάμε για να κερδίσουμε, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια, για να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας στο Basketball Champions League».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα