Το... προσπέρασμα του Μαυροειδή στον Λαρεντζάκη!

Το... προσπέρασμα του Μαυροειδή στον Λαρεντζάκη!

Gazzetta team
Το... προσπέρασμα του Μαυροειδή στον Λαρεντζάκη!

bet365

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν αποτελεί πλέον μέλος της ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μαυροειδής βρήκε την ευκαιρία να τον προσπεράσει σε συμμετοχές και πόντους με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ «υπήρξαν για δύο χρόνια συμπαίκτες στην ΑΕΚ (2016-17 και 2017-18). Ο Δημήτρης Μαυροειδής και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν παίζουν πια μαζί κι έτσι ο πρώτος βρήκε την ευκαιρία να ξεπεράσει τον δεύτερο, σε δύο ιστορικές λίστες της “Ένωσης” μέσα από το ματς με τον Προμηθέα. Εκείνες των περισσότερων αγώνων και των περισσότερων πόντων με την ΑΕΚ στην ΕΚΟ Basket League.

Ο διεθνής σέντερ με τα 3:39 που αγωνίστηκε, “έγραψε” την 97η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και προσπερνώντας τον Λαρεντζάκη έγινε ο 12ος της σχετικής λίστας.

Με τους δύο πόντους του εξάλλου, έφτασε τους 764 με την ΑΕΚ και έγινε ο 11ος σκόρερ της ιστορίας της στην ΕΚΟ Basket League αφού ο Λαρεντζάκης είχε 763 στην τριετία 2016-19.

Ακόμη ο Μαυροειδής με το μοναδικό δίποντο του, έφτασε στην 9η θέση της σχετικής λίστας της “Ένωσης” τον Μίρκο Μιλίσεβιτς που φόρεσε τη φανέλα της στη σεζόν 1994-95. Αμφότεροι έχουν από 261.

Κατά τα άλλα...

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ “φόρτωσε” με 10 φάουλ τους παίκτες του Προμηθέα και ισοφάρισε την κορυφαία σχετική επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League. Την ίδια είχε ο ίδιος απέναντι στον Ηρακλή όπως ο Μαυροκεφαλίδης στο ματς του Ιωνικού με τη Λάρισα και ο Σαμάρντο Σάμουελς στο ματς του Πανιωνίου Su Casa με την ΑΕΚ.

*Με τα τρία ριμπάουντ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έγινε ο 15ος ξένος στην ιστορία της ΑΕΚ στην κατηγορία, που ξεπέρασε τα 200.

Από την πλευρά του Προμηθέα...

*Ο Λάνγκστον Χολ στάθηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε, ωστόσο πρόλαβε να φτάσει σε ένα σπουδαίο επίτευγμα. Με τις τέσσερις ασίστ που είχε χθες, έφτασε τις 391 στην ΕΚΟ Basket League και μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων πασέρ της αφού ξεπέρασε τον Μπίλι Κις που είχε 387.

*Ο Οκτάβιους Έλις με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ έφτασε για τρίτη φορά σε “double-double” -είχαν προηγηθεί οι ανάλογες επιδόσεις των εντός έδρας αγώνων του Προμηθέα με Ιωνικό Affidea και Πανιώνιο Su Casa- και έχει τα πρωτεία της σχετικής λίστας της φετινής ΕΚΟ Basket League. Χάρη στον Αμερικανό σέντερ ο Προμηθέας μοιράζεται την κορυφή της αντίστοιχης λίστας με τρία “double-double” με Άρη, Λάρισα και ΠΑΟΚ.

*Με τους 16 πόντους που είχε χθες, ο Ολεξάντερ Λίποβι ξεπέρασε τους 900 σε 103 ματς στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Τζέραλντ Ρόμπινσον ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση κλεψιμάτων της φετινής περιόδου, έχοντας τέσσερα. Ήταν η 15η φορά που σημειώθηκε αυτή η επίδοση στις πρώτες εννιά αγωνιστικές.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Προμηθέας έμεινε χωρίς τάπα για δεύτερη φορά μετά το ματς στη Λάρισα. Παράλληλα σημείωσε αρνητικές επιδόσεις περιόδου με τα έξι εύστοχα τρίποντα και τα 17 λάθη του. Στον αντίποδα ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του με τα 42 ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του αφού τόσα είχε και την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον Πανιώνιο Su Casa.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα