Βόβορας: «Ο Πιτίνο έχει χαρακτήρα που κερδίζει τον παίκτη»

Κάτια Πετροπούλου
Βόβορας: «Ο Πιτίνο έχει χαρακτήρα που κερδίζει τον παίκτη»

bet365

Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε για την καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, τον Ρικ Πιτίνο, αλλά και την εμπειρία του να είναι πρώτος προπονητής σε κρίσιμα ματς στην Euroleague.

Μετά τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου, ο άμεσος συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Έχουμε ένα ρόστερ 12 παικτών κι είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι μπαίνουν κι έχουν την ίδια ενέργεια, ανεβάζουν την ένταση, κι όσο είμαστε σε αυτό το δρόμο, είναι δύσκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα για κάποια ομάδα να μας ακολουθήσει. Όλα εξαρτώνται από εμάς κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Για την κατάσταση που είναι τώρα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, σχολίασε: «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Παρόλο που δεν επισημάναμε στα παιδιά πως έρχεται το ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν λογικό να υπάρχει στο μυαλό τους. Από αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε γι' αυτό. Πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί, πολύ συγκεντρωμένοι. Οι πιο πολλοί παίκτες, που έχουν παίξει σε αυτά τα παιχνίδια, γνωρίζουν πως είναι σημαντική η πίστη και η θέληση για κάθε κατοχή».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Θέλουμε κάποιο χρόνο προσαρμογής ακόμα, μέχρι ο κόουτς Πιτίνο να περάσει σε όλους τη φιλοσοφία του. Επτά παίκτες από πέρυσι την γνωρίζουν, αλλά στο επιθετικό κομμάτι χρειάζεται χρόνο ακόμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ πως γρήγορα θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Έχουμε αρκετούς νέους ξένους, και όπως όλες οι ομάδες, θέλουμε κι εμείς το χρόνο μας».

Για το τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό τον Πιτίνο, υποστήριξε: «Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά είναι εξαιρετικός στο να βρίσκει κίνητρο σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και σε κάθε φάση μπορώ να πω. Έχει ένα χαρακτήρα που κερδίζει τον παίκτη και όλοι θέλουν να δώσουν το 100%».

Για το ρόλο του head coach που είχε στα παιχνίδια με την Ζαλγκίρις και την Μπάγερν, δήλωσε: «Είμαι αρκετά χρόνια στο σύλλογο και τον γνωρίζω καλά και αυτό με βοήθησε πολύ. Μας δώθηκε η ευκαιρία με τον Νίκο Παππά και τον Τζίμη Κουστένη, σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, να παίξουμε σε δύο σημαντικά παιχνίδια. Αυτή είναι η δουλειά μας, να ετοιμάσουμε την ομάδα, όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Αυτό που μετράει είναι οι νίκες, γιατί θέλουμε να φτάσουμε ψηλότερα στην Euroleague. Οι νίκες αυτές βοήθησαν και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα