Άρης - Πανιώνιος 80-86: Διπλό «επιβίωσης» και βουτιά υποβιβασμού

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Πανιώνιος 80-86: Διπλό «επιβίωσης» και βουτιά υποβιβασμού

bet365

Ο Πανιώνιος επικράτησε (80-86) του Άρη μέσα στο Nick Galis Hall έκανε σπουδαίο βήμα παραμονής στην κατηγορία σε αντίθεση με τους «κίτρινους» για τους οποίους είναι πιο ορατό το φάσμα του υποβιβασμού!

Διαδοχικές εναλλαγές στο σκορ, πολλά μεγάλα σουτ και παθητικές άμυνες περιλάμβανε το πρώτο ημίχρονο. Ειδικά αυτή του Άρη ήταν τουλάχιστον κακή καθώς ο Πανιώνιος εκτέλεσε μέσα από σύστημα, ενώ ο Άρης βασίστηκε περισσότερο στην προσωπικότητα των παικτών του. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι, προηγήθηκαν με 0-6 (1:30), αλλά ο Άρης αντέδρασε δια χειρός Μιλόσεβιτς (12-12, 5’), για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 20-19 υπέρ των γηπεδούχων.

Στη δεύτερη περίοδο, Λι και Βεργίνης πήραν τη σκυτάλη από τον Σάμουελς, αυτοί «τράβηξαν» το κουπί στην επίθεση και σε συνδυασμό με τα μακρινά σουτ που πρόσφερε ο Καμπερίδης, οι «κυανέρυθροι» ξέφυγαν με 29-35 (15’). Εκεί ο Άρης χρειάστηκε τα τρίποντα των Φιτζπάτρικ, Μπράουν, αυτοί κράτησαν όρθια την ομάδα τους, γενικώς ο Άρης είχε 8/16 τρίποντα στο πρώτο μέρος το οποίο έκλεισε με buzzer beater από τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (47-49).

Ο Δημήτρης Βεργίνης έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην 3η περίοδο καθώς οι δικοί του πόντοι έδωσαν στον Πανιώνιο διαφορά δέκα πόντων (49-59) σχεδόν με τη συμπλήρωση 3:30 αγωνιστικών λεπτών. Ακολούθησαν οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Τζέιλεν Μόρις οι οποίοι κράτησαν τον Άρη στο παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν περαιτέρω αντίδραση για να ροκανίσουν τη διαφορά καθώς δεν είχαν λύσεις απέναντι στη σύνθετη άμυνα ζώνης του Πανιωνίου. Το δεκάλεπτο έκλεισε με buzzer beater του Καμαριανού και ουσιαστικά διατήρησε για τον Πανιώνιο το μαξιλαράκι των εννιά πόντων (59-68, 30’).

Η αφύπνιση του Λευτέρη Μποχωρίδη δημιούργησε συνθήκες ανατροπής για τον Άρη ο οποίος ισορρόπησε την κατάσταση 5:30 αγωνιστικά λεπτά πριν το τέλος (73-73). Το εύστοχο τρίποντο του Δημήτρη Φλιώνη έδωσε στον Άρη το προβάδισμα με 78-75 (36:30) για να ακολουθήσουν όμως δύο κακές επιλογές των «κίτρινων» και τέσσερις διαδοχικοί πόντοι από τον Ντούρεν (78-79) 109’’ πριν το τέλος. Ένα τρίποντο του ίδιου παίκτη οδήγησε τον Πανιώνιο στο +4 (78-82). Ο Άρης έκανε κάκιστη διαχείριση επιθέσεων στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Πανιώνιος έβαλε τις κρίσιμες βολές, ενώ ένα τρίποντο του Μόρις το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα, ήταν άστοχο κι έτσι οι «κυανέρυθροι» πήραν τη σπουδαία νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Πανιώνιος έπαιξε με μυαλό, βάσει των πλεονεκτημάτων που έχει σε ατομικό επίπεδο και στο κρίσιμο σημείο είχε τον ηγέτη, σε αντίθεση με τον Άρη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:Ο Ταϊρίκ Ντούρεν έβαλε επτά πόντους εκεί που κρίθηκε το παιχνίδι και «απογείωσε» την εμφάνισή του. Ο Δημήτρης Βεργίνης έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σαμάρντο Σάμουελς έκανε ό,τι ήθελε τους ψηλούς του Άρη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι από τον Λευτέρη Μποχωρίδη, «ανύπαρκτος» ο Γκετσεβίτσιους για τον Άρη. Δεν μπήκε ποτέ στον ρυθμό του αγώνα ο ΜακΓκιλ

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι επτά συνεχόμενοι πόντοι του Ντούρεν όταν ο Άρης προηγήθηκε με 78-75.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η άμυνα είναι άγνωστη λέξη για τον Άρη, ο δε Πανιώνιος δεν διαχειρίστηκε σωστά τη διαφορά των εννιά πόντων που είχε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μόρις μπροστά στον Σάμουελς στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 47-49, 59-68, 80-86

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα