Άρης - Λαύριο 81-70: Βρήκε… αναπνευστήρα! (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Λαύριο 81-70: Βρήκε… αναπνευστήρα! (vid)

bet365

Ο Άρης επικράτησε του Λαυρίου με 81-70 στο Nick Galis Hall και ανέπνευσε βρισκόμενος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, επιτυγχάνοντας την 3η νίκη του στην ΕΚΟ Basketleague. Αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Χρήστος Σερέλης.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κλειστό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο καθώς η μέγιστη διαφορά με την οποία ξέφυγε μια ομάδα δεν ήταν ανώτερη των πέντε πόντων. Ο Άρης βασίστηκε περισσότερο στους πόντους που πήρε από τα λάθη του Λαυρίου, στην προσωπικότητα του Λευτέρη Μποχωρίδη, ενώ είχε πρόβλημα στο σετ παιχνίδι. Το Λαύριο, όσες φορές πήγε την μπάλα κοντά στο καλάθι είχε και σκορ. Κι έτσι μετά το 11-9 υπέρ των «κίτρινων» στα μισά της περιόδου η τελευταία έκλεισε με 21-18 έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Κεν Μπράουν.

Το Λαύριο είχε τον έλεγχο του ρυθμού μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου (26-29, 14:30), ο Άρης στο ίδιο διάστημα είχε κακές επιλογές στην επίθεση (σ. σ. ειδικά από τον Τζέιλεν Μόρις ο οποίος είχε 2/8 σουτ στο πρώτο ημίχρονο). Εκεί βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνά του και τα διαδοχικά κλεψίματα, έκανε επιμέρους σκορ 10-2 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και προηγήθηκε με 36-31.

Ο Άρης έχτισε πάνω σ’ αυτή τη μικρή διαφορά στις αρχές της 3ης περιόδου καθώς ο Μποχωρίδης παρέμεινε ζεστός, στην εξίσωση του παιχνιδιού μπήκε και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και με επιμέρους σκορ 12-2, οι «κίτρινοι» ξέφυγαν με 48-33, μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών. Το Λαύριο δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση κι έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (56-40, 27’). Η διαφορά έφτασε έως στους 20 πόντους (60-40) για να κλείσει η περίοδος με σκορ 62-43.

Η διαφορά έφτασε και στο +24 (67-43) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ενώ 9:26 πριν το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε (με δύο τεχνικές ποινές) ο Χρήστος Σερέλης σε μία φάση όπου οι διαιτητές έχασαν δύο σφυρίγματα. Καθαρό φάουλ στον Μουράτο στην αρχή της φάσης και στη συνέχεια υπέρ του Μποχωρίδη στον αιφνιδιασμό του Άρη. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο εναπομείναντας χρόνος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο μεν Άρης σταμάτησε να παίζει και λειτούργησε με ωχαδερφισμό, το δε Λαύριο βρήκε οκτώ σερί πόντους από τον Γουάτσον, έκανε επιμέρους σκορ 3-19 και μείωσε σε 70-62 περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα!

Εκεί ο Άρης βρήκε δύο μεγάλα σουτ από τους Μιλόσεβιτς, Μπράουν, βρήκε από το καθεστώς πίεσης ανεβάζοντας τη διαφορά στο +14 (78-64, 38’) κι έτσι πήρε την (μόλις) 3η νίκη του στο Πρωτάθλημα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης είχε υψηλότερο κίνητρο συγκριτικά με το Λαύριο και για πρώτη φορά φέτος έπαιξε άμυνα εξαργυρώνοντάς την στην επίθεση.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, καταλυτική η παρουσία των Μπράουν, Μιλόσεβιτς στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς με τους πόντους και την ασφάλεια που έδωσε στο αμυντικό ριμπαόυντ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πολύ κακό παιχνίδι από τον ΝτεΚόζι για το Λαύριο, σχεδόν απαρατήρητος πέρασε ο Άουτλο, ενώ ο Ντέιβις έκανε περισσότερα λάθη παρά σωστά.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Άρης κράτησε στους τέσσερις πόντους το Λαύριο από τα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους έως και τα πρώτα τέσσερα του δεύτερου και με στοιχειώδη συνέπεια στην επίθεση καθάρισε το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης έχει απαράδεκτη νοοτροπία ομάδας καθώς στο +24 σταμάτησε να παίζει.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το απίστευτο καλάθι του Τζέιλεν Μόρις στο τρίτο δεκάλεπτο όπου πέταξε την μπάλα δίχως να βλέπει το καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 36-31, 62-43, 81-70

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα