Παπαθεοδώρου: «Υποχρεωμένοι να είμαστε ένα βήμα παραπάνω» (vid)

Παπαθεοδώρου: «Υποχρεωμένοι να είμαστε ένα βήμα παραπάνω» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Υποχρεωμένοι να είμαστε ένα βήμα παραπάνω» (vid)

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για το βαθμό ετοιμότητας της ΑΕΚ, ενόψει του Super Cup (23-24/09) και του Final 8 του BCL (30/09-04/10).

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά: «Να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ γι΄αυτό το νέο ξεκίνημα. Κάθε χρόνο η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους στόχους, ειδικά μετά και την έλευση του Μάκη Αγγελόπουλου, θέλει να πρωταγωνιστεί, να διεκδικεί τίτλους και να έχει καλή εικόνα. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε χτιστεί και φέτος. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και σημάδια βελτίωσης κι από τα φιλικά που έχουμε παίξει».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο βαθμός ετοιμότητας είναι περίπου στο βαθμό που είναι όλες οι ομάδες. Έχουμε κάνει προετοιμασία εν μέσω πανδημίας και τραυματισμών. Είμαστε στο αρχικό στάδιο. Υπάρχει ειδική συνθήκη με την πρόκληση στο Final 8, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ένα βήμα παραπάνω, σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να είμαστε αυτή την περίοδο. Δεν είναι εύκολο. Οι παίκτες, παρόλο που έχουν ποιότητα, θα χρειαστούν χρόνο, για να είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Ο θεσμός έχει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι είναι δύο επίσημα παιχνίδια, τα πρώτα της χρονιάς, με πολύ καλές ομάδες. Το δεύτερο είναι να προετοιμαστούμε για το Final 8 όσο το δυνατόν καλύτερα. Η ομάδα μας έχει πολλά σκαμαπανεβάσματα στα φιλικά. Δεν θεωρώ πως η εικόνα του Σαββάτου (με τον Παναθηναϊκό) είναι η πραγματική μας εικόνα. Πρέπει να επιμείνουμε και να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας. Πάντα παίζει ρόλο κι ο αντίπαλος, για να πάρεις το μάξιμουμ από τους παίκτες και αυτό θέλουμε να κάνουμε στα παιχνίδια που έρχονται».

Τέλος, πρόσθεσε: «Όταν βρίσκεσαι σε ομάδες, όπως η ΑΕΚ, πάντα υπάρχει πίεση, στην προπόνηση, στα φιλικά στα επίσημα. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο ότι τα παιχνίδια που ουσιαστικά παίζεις το Μάιο, εμείς πρέπει να τα παίξουμε τέλος Σεπτέμβρη. Δεν έχει ξανασυμβει στα χρονικά. Δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες. Θα προσαρμοστούμε, να κάνουμε σωστά αυτό που πρέπει και θα δούμε στο τέλος το αποτέλεσμα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα