Παπαθεοδώρου: «Πρόβλημα η άμυνα και η νοοτροπία, έχουμε μεγαλοποιήσει το Final 8» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Πρόβλημα η άμυνα και η νοοτροπία, έχουμε μεγαλοποιήσει το Final 8» (vid)

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν έμεινε ικανοποιημένος από την (αμυντική) συμπεριφορά της ΑΕΚ και τόνισε πως δεν του αρέσει να είναι στο μυαλό όλων μόνο το Final 8.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε στη Συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη του, ήταν δίκαιη. Μπήκε με πιο σωστό πνεύμα από εμάς στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είχε μεγαλύτερη διάθεση, μεγαλύτερη θέληση και παρόλο ότι είχαμε στο πρώτο ημίχρονο μια διαφορά 10 πόντων, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Τον ρυθμό τον ελέγχεις πρώτα από όλα από την άμυνα κι εμείς για 40 λεπτά είχαμε την ίδια εικόνα, δεχόμενοι πάνω από 20 πόντους σε όλα τα δεκάλεπτα, με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας να ευστοχήσει σε κάποια σουτ, εμείς να μην έχουμε την ίδια επιτυχία στις επιθέσεις μας και ο Προμηθέας να νικήσει. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

Εάν επικεντρωθούμε στο τελευταίο πεντάλεπτο και στο black out, έχουμε χάσει τη σημασία του τι έχει γίνει 35 λεπτά πιο πριν. Εμείς 35 λεπτά πριν είχαμε αφήσει την αντίπαλη ομάδα να σκοράρει, να δημιουργεί, να βάζει τρίποντα κι όλο αυτό το κομμάτι έχει παίξει το ρόλο του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εμείς στο τελευταίο δεκάλεπτο κάναμε το 3ο μας φάουλ, 45'' πριν τελειώσει το παιχνίδι, που έχουμε δεχθεί σχεδόν 100 πόντους. Άρα ό,τι έχει προηγηθεί πριν, εξηγεί και την εικόνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δεν είναι το πρόβλημά μου το τελευταίο πεντάλεπτο. Η εικόνα μας, η αμυντική μας συμπεριφορά και η νοοτροπία μας είναι το πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί, κι όχι αν δεν είχαμε καλές επιλογές στο τελευταίο πεντάλεπτο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί. Είναι ακόμα νωρίς στη χρονιά, για το κομμάτι το τελευταίο εννοώ, αλλά η νοοτροπία ήταν από την αρχή λάθος.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη δικαιολογία, την οποία, όμως, δεν πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας. Όλη η σκέψη είναι στο Final 8. Έχουμε μεγαλοποιήσει πολύ την κατάσταση, και εσωτερικά της ομάδας, κι αυτό έχει περάσει σε όλους. Η χρονιά ούτε τελειώνει, αν πάρουμε το Κύπελλο, ούτε τελειώνει, αν το χάσουμε. Η χρονιά θα συνεχιστεί. Η ομάδα έχει φτιαχτεί, το λέω πάλι, το λέω και στους παίκτες, για όλη τη χρονιά, όχι για το Final 8. Άρα εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στο να γινόμαστε καλύτεροι. Σήμερα δεν είχαμε αυτή την εικόνα και το πληρώσαμε με αυτή την ήττα και με αυτή την κακή εμφάνιση, κυρίως αμυντικά.

Είμαστε έτσι κι αλλιώς σε μια ομάδα που έχει μεγάλες βλέψεις, αλλά φέτος, για πάρα πολλούς και διαφορετικούς λόγους, αυτή η πίεση έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Νομίζω πως, από αυτά που ακούω και βλέπω, ότι είμαστε οι galácticos. Δεν είμαστε οι galácticos. Είμαστε μια κανονική ομάδα μπάσκετ, που πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος, που πρέπει να περάσει μια συγκεκριμένη διαδικασία, που περνάνε όλες οι ομάδες, για να μπορέσει να γίνει καλή. Ότι θα διεκδικήσουμε τους στόχους μας, είναι δεδομένο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με μια συγκεκριμένη μεθοδολογία. Εμείς έχουμε στο μυαλό μας ότι θα ξεκινήσει η χρονιά την εβδομάδα του Final 8 και γι' αυτό έχουμε πολλές αυξομειώσεις στην απόδοσή μας. Είναι ξεκάθαρο ότι επιλέγαμε στα φιλικά μας παιχνίδια πότε θα έχουμε υψηλό κίνητρο και πότε όχι, αναλόγως τον αντίπαλο, κι αυτό είναι κάτι που δεν ταιριάζει σε μεγάλη ομάδα. Δεν είναι χαρακτηριστικό καλής και μεγάλης ομάδας. Αυτό πρέπει να βελτιώσουμε πάνω από όλα και μετά να δούμε αν θα κολλήσουμε στα τελευταία πέντε λεπτά, αν θα σηκώσουμε το Κύπελλο, αν θα φτιάξουμε τα plays μας σωστά, κλπ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποδεχτούμε. Ο περίγυρος σίγουρα έχει τις απαιτήσεις που έχει, εντός κι εκτός ομάδας, αλλά αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε εμείς, με το σωστό τρόπο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα