Νίμπουρκ – ΠΑΟΚ 71-75: Πρώτο «διπλό» με ανατροπή και μπαίνει γερά στο... παιχνίδι της πρόκρισης

Νίμπουρκ – ΠΑΟΚ 71-75: Πρώτο «διπλό» με ανατροπή και μπαίνει γερά στο... παιχνίδι της πρόκρισης

bet365

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το πρώτο του διπλό στο Champions League απέναντι στη Νίμπουρκ με 71-75 και μπήκε ξανά στο... κόλπο της πρόκρισης, κάνοντας ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο από το -15.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα με τη Γαλατάσαραϊ, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας, και δεύτερη φετινή ευρωπαϊκή του νίκη απέναντι στη Νίμπουρκ με 71-75 .

Με αυτόν τον τρόπο οι Θεσσαλονικείς παραμένουν μέσα στα σενάρια πρόκρισης και βλέπουν με αισιοδοξία τον δεύτερο γύρο, αφού υπερκάλυψαν και τη διαφορά με τους Τσέχους έχοντας χάσει με 1 πόντο στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Όλα αυτά έχοντας κάνει την ανατροπή από το -15 στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα χέρι- χέρι και έχοντας πολλές ισοπαλίες στα πρώτα λεπτά. Μετά το 12-12 στο 5', η Νίμπουρκ κατάφερε να πάρει «αέρα» 5 πόντων (17-12), ο ΠΑΟΚ με ένα μικρό σερί 6-0 πήρε κεφάλι, ωστόσο το δεκάλεπτο έληξε στο 21-21.

Η δεύτερη περίοδοε κύλησε με παρόμοιο τρόπο, αφού τα δύο τρίποντα του Κάρτερ έφεραν τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ δις (21-24, 26-27), ωστόσο η Νίμπουρκ απάντησε για το 29-27. Από το 33-27 στο 15' ο ΠΑΟΚ προσπέρασε ξανά (33-35) με Τζόουνς και Γκρίφιν. Παρόλα αυτά το σκορ του ημιχρόνο διαμορφώθηκε με buzzer beater step back του Ρίβερς που έκανε το 40-37 για τους Τσέχους.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έδειξε να μην μπορεί να βρει σταθερά πατήματα. Δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση, ενώ έβλεπε την «ψαλίδα» συνεχώς να ανοίγει. Η προσπάθεια του Τζόουνς που σκόραρε 6 από τους 12 πόντους του ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο δεν αρκούσε και η καθοριστική περίοδος, βρήκε τους Θεσσαλονικείς να κυνηγούν το -12 (61-49).

Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ήρθε σε εκείνο το σημείο που βρέθηκαν στο -15 (64-49). Με οδηγούς τους Γκρίφιν και Κάρτερ άλλαξαν τα δεδομένα του ματς και έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε πλεονεκτική θέση (66-68). Κατάφεραν, μάλιστα, να διατηρήσουν αυτή την εικόνα με 5 πόντους του Λοβ και το κόψιμο του Τζόουνς στην άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 40-37, 61-49, 71-75

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο γκολ- φάουλ του Λοβ στα 24 δευτερόλεπτα που έβαλε την ομάδα ξανά σε πλεονεκτική θέση και στην ψυχραιμία που έδειξε στη συνέχεια με 2/2 βολές για το τελικό αποτέλεσμα

Ο MVP: Ο Μάλκομ Γκρίφιν, που αν και φάνηκε να τραυματίζεται στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, επέστρεψε στο παιχνίδι και προσέφερε να μέγιστα. Ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους με 11/20 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 27:31. Το 0/3 τρίποντα ήταν κάτι σαν... ψεγάδι

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Αν και η παρουσία του Λοβ ήταν καθοριστική, ο τίτλος μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα στους Τζόουνς και Κάρτερ που κράτησαν τον ΠΑΟΚ ζωντανό στο διάστημα που χρειάστηκε

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Λούκας Παλίζα, που στο παιχνίδι της Πυλαίας μέτρησε 5 τρίποντα, ενώ σήμερα σκόραρε μόλις 4 πόντους με 1/5 σουτ εντός πεδιάς

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η γενικότερη εικόνα του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο που κράτησε τον αντίπαλο στους 10 πόντους, με αποκορύφωμα το γκολ- φάουλ του Λοβ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 23 προσπάθειες στα εντός πεδιάς που πήρε ο Γκρίφιν μέσα στον αγώνα που είναι κάτι παραπάνω από το 1/3 της ομάδας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό «διπλό» μέσα στο γήπεδο της Νίμπουρκ, υπερκαλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, αφού κέρδισε με 4 και είχε χάσει με 1. Αυτή τη στιγμή έχει αφήσει στην άκρη την ανησυχία για τον δεύτερο γύρο και γίνεται ένα από τα φαβορί για την πρόκριση.


ι

[

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα