Ρέτζιο Εμίλια - ΑΕΚ 73-84: «Βασίλισσα» στην Ιταλία (vid)

bet365

Η ΑΕΚ θριάμβευσε στο Ρέτζιο, διέλυσε την Εμίλια με 84-73 και πήρε την πρώτη νίκη στο φετινό BCL. Εξαιρετική η παρουσία των Μάντσεν, Μίτσελ και Κόνιαρη.

Η ΑΕΚ έδωσε μία απίθανη παράσταση στην Ιταλία. Σε άμυνα και σε επίθεση! Κατέκτησε την πρώτη νίκη στο φετινό BCL (84-73 απέναντι στη Ρέτζιο),την πρώτη μετά τις 15 Νοεμβρίου του 2021 (είχε επικρατήσει τη Ρίγα στα Άνω Λιόσια με 88-79) και την πρώτη μετά από 7 σερί ήττες μακριά από την Αθήνα.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν πολλοί πρωταγωνιστές. Ο Αλεξάντερ Μάντσεν ήταν εκεί στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ακίλ Μίτσελ βοήθησε σε όλο το μήκος του παρκέ. Και ο Αντώνης Κόνιαρης έδωσε αυτό που έλειπε πέρσι: άμυνα και αυτοπεποίθηση για τον ίδιο μέσα από την επίθεση.

Το ματς

Η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο. Δεν το σπατάλησε. Διάβασε το ματς και την κατάλληλη στιγμή... χτύπησε τη Ρέτζιο Εμίλια. Βρήκε λύση στην άμυνα των Ιταλών που άλλαζε ανάμεσα σε ζώνη και μαν-του-μαν, με την είσοδο του Αλεξάντερ Μάντσεν να αλλάζει το ματς και τη μοίρα της ΑΕΚ.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ισορροπημένο. Όσο η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ ήξερε ότι δεν έπρεπε να ανησυχεί. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ακίλ Μίτσελ ήταν η κολόνα της Ένωσης: 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και πολλές κερδισμένες μάχες.

Ο Ηλίας Καντζούρης έβαλε στη μάχη και τον Αλεξάντερ Μάντσεν, τον καταλύτη για το πρώτο ημίχρονο. Ήταν σαρωτικός στην επίθεση με 16 πόντους (σε 10:25), ενώ πήρε και 5 ριμπάουντ.

Το κιτρινόμαυρο σερί

Αυτή τη φορά ο Φρέζιερ δεν σκόραρε, αλλά ήταν εκεί σε ριμπάουντ (4) και τελικές πάσες (5). Με το σκορ στο 29-29 η ΑΕΚ έπαιξε απίθανη άμυνα, ενώ βρήκε λύσεις στην επίθεση, τόσο με τον Φινλανδό σέντερ, όπως και με δύο διαδοχικά και μεγάλα τρίποντα από τους Κόνιαρη και Γουίλιαμς. Έτρεξε ένα σερί 9-0, κράτησε την ιταλική ομάδα χωρίς πόντο για σχεδόν 4 λεπτά, ενώ έκλεισε το ημίχρονο με ένα απίθανο κάρφωμα (και κερδισμένο φάουλ) του ΜακΓκρίφ για το επί μέρους 22-7 στα τελευταία 4 λεπτά της περιόδου! Με τη διαφορά να κλείνει στους 15 πόντους (51-36).

Για το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ κυριάρχησε σε ριμπάουντ (18-10) και τελικές πάσες (14-8).

Στην εκκίνηση της 3ης περιόδου, η Ρέτζιο βρήκε δύο μακρινά σουτ και κατάφερε να μειώσει στους 10 πόντους. Όμως η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει το ματς. Αρχικά με τις εμπνεύσεις του Φρέζιερ και μετά με την άμυνα του Αντώνη Κόνιαρη.

Ένα εξαιρετικό δίλεπτο!

Κάτι οι φωνές του Μασιμιλιάνο Μενέτι, κάτι μία μικρή διακοπή για τον έλεγχο μιας φάσης και οι Ιταλοί έκαναν ένα μίνι σερί 4-0 για το 58-48. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η ΑΕΚ αντιμετώπισε μπόλικες δυσκολίες. Είχε 1/10 σουτ, εξαίρεση αποτέλεσε το τρίποντο του Φρέζιερ.

Και όμως. Μέσα σε ένα λεπτό, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει 7 μαζεμένους πόντους (2 βολές ΜακΓκρίφ, δίποντο Κόνιαρη, τρίποντο Στρέλνιεκς) και η διαφορά έφτασε στους 17 (65-48)!

Για το υπόλοιπο της αναμέτρησης, η ΑΕΚ στηρίχθηκε στην άμυνά της. Και είχε την ποιότητα να βρει λύσεις στην επίθεση για να διατηρει τη διαφορά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο σερί της Ένωσης στο 2ο δεκάλεπτο, με την Ένωση να παίρνει διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος.

Οι ΜVP's: Ο Αλεξάντερ Μάντσεν με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και ο Ακίλ Μίτσελ με 12 πόντους, 9 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολισεβίτσιους είχε 1/6 σουτ και 3 πόντους σε 16:05 στο παρκέ.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Καμ ΜακΓκρίφ με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ καιο ο Αντώνης Κόνιαρης με εξαιρετική άμυνα και 9 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 11/22 τρίποντα της ΑΕΚ (50%), αλλά και οι 21 πόντοι από τα ιταλικά λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Εξαιρετική η παρουσία της ΑΕΚ στο παρκέ, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είχε πολλούς παίκτες να δώσουν λύση, βρήκε τον τρόπο να βάλει καλάθια σε διαφορετικές άμυνες. Και ταυτόχρονα, εγκλώβισε τη Ρέτζιο στην άμυνά της.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-51, 48-67, 73-84

Reggio stats

AEK stats

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα