Ρίτας - Περιστέρι: Ο Φόστερ είναι το αντίπαλο δέος των Φρανσίσκο, Ντένμον στο σκοράρισμα

Ρίτας - Περιστέρι: Ο Φόστερ είναι το αντίπαλο δέος των Φρανσίσκο, Ντένμον στο σκοράρισμα

Δημήτρης Οικονόμου
Ρίτας - Περιστέρι: Ο Φόστερ είναι το αντίπαλο δέος των Φρανσίσκο, Ντένμον στο σκοράρισμα

bet365

Το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τη Ρίτας για την 3η αγωνιστική του BCL και το Gazzetta ρίχνει μία ματιά στη «μάχη» του σκοραρίσματος μεταξύ του Φόστερ και των Ντένμον, Φρανσίσκο.

Έχοντας στις βαλίτσες του το 2/2 απέναντι σε Μπνέι και Τενερίφη, το Περιστέρι bwin ταξίδεψε στο Βίλνιους για να αντιμετωπίσει τη Ρίτας (19:30) στην 3η αγωνιστική του BCL.

Όπως τόνισε και ο Μίρο Μπίλαν, αυτό το παιχνίδι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Σπανούλη να πατήσει για τα καλά στους «16». Αν το Περιστέρι κερδίσει και στη Λιθουανία μπορεί να ισχυριστεί πως θα έχει τον πρώτο λόγο για την προνομιούχο πρώτη θέση.

Παρόλα αυτά η Ρίτας Βίλνιους, που δεν έχει νίκη ακόμα στον όμιλο, θα παίξει την τελευταία της ζαριά. Βασισμένη στο σκοράρισμα του Εχόντας αλλά κυρίως του Μάρκους Φόστερ. Ενός πρώην γνώριμου των ελληνικών γηπέδων, που μας συστήθηκε πρώτα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για ένα μικρό διάστημα τη σεζόν 2020-21, για να κάνει άλλο ένα πέρασμα πέρσι με τον Προμηθέα λίγο πριν τα playoffs.

Ο Φόστερ είναι... όλη η επίθεση της Ρίτας

Μπορεί στην Ελλάδα να μην κατάφερε ποτέ να... στεριώσει, ωστόσο είναι αναμφίβολα ο ηγέτης της Ρίτας με το που πάτησε το πόδι του στη Λιθουανία. Ο Φόστερ μετρά 22.5 πόντους και 5.0 ασίστ μέσο όρο στα πρώτα δύο παιχνίδια της ομάδας του στο BCL, έχοντας αγωνιστεί για 31.8 λεπτά.

1
Το shot chart του Φόστερ στο BCL

Δεδομένα αποτελεί τη νούμερο ένα απειλή για το Περιστέρι bwin, που έχει μεν τα κορμιά για να ρίξει πάνω του, αλλά θα αντιμετωπίσει έναν παίκτη ο οποίος στο BCL κάνει τη διαφορά. Τις επιθέσεις της Ρίτας όπως είναι λογικό τις μονοπωλεί, έχοντας 27.9% USG% στο Basketball Champions League. Επειδή το δείγμα δύο αγώνων είναι μικρό, αυτό το νούμερο συνυπολογίζοντας και το πρωτάθλημα Λιθουανίας πηγαίνει στο 28.6%.

Μένοντας όμως στα ευρωπαϊκά πεπραγμένα, οι αποφάσεις του Φόστερ κρίνουν το παιχνίδι της Ρίτας. Απέναντι σε Τενερίφη και Μπνέι (παιχνίδια εκτός έδρας) δε βρέθηκε αντίδοτο στο ένας εναντίον ενός του Φόστερ, που μέτρησε 14 πόντους από iso σε 8 κατοχές και φυσικά ήταν αυτός που έτρεχε τα pick n' roll της ομάδας, με τις μισές από τις 10 ασίστ του να έχουν αποδέκτη τον Εχόντας.

Ντένμον και Φρανσίσκο σε... αποστολή για το Περιστέρι

Απέναντί του το Περιστέρι bwin έχει να παρατάξει τα δικά του... όπλα από την περίμετρο. Ντένμον και Φρανσίσκο λειτουργούν άψογα ως δίδυμο, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και τον έλεγχο του ρυθμού, έχοντας δίπλα τους τον Μωραΐτη.

Και μπορεί ο Ντένμον να μην έχει ξεκινήσει με τα ιδανικά ποσοστά από το τρίποντο, έχοντας 2/11, αλλά πάντοτε θα βρει τρόπο να γίνει επιδραστικός για την ομάδα του. Η ικανότητά του και το μέγεθός του, του δίνουν την ευχέρεια να πλησιάσει προς το καλάθι ή να σταματήσει για να εκτελέσει από τα 3-4 μέτρα, εκεί όπου σύμφωνα με το InStat έχει 8/12. Οι 13 πόντοι του έρχονται σε εντελώς... οικονομική συσκευασία, την ώρα που ο Γάλλος διόσκουρός του είναι on fire.

1
Το shot chart του Ντένμον στο BCL

Ο Φρανσίσκο έχει 16 πόντους και 5.5 ασίστ μέσο όρο στα δύο πρώτα παιχνίδια με 6/12 από την περίμετρο. Όταν έχει ο Γάλλος την μπάλα στα χέρια του, γνωρίζεις ότι κάτι θα γίνει στην επίθεση του Περιστερίου και θα έρθει σκορ. Μέχρι στιγμής κόντρα σε Μπνέι και Τενερίφη μετράει 1.43 πόντους (10 σε 7 κατοχές) από pick n' roll. Το δείγμα είναι μικρό αλλά ικανό για να δείξει τι μπορεί να κάνει με την μπάλα στα χέρια του, ειδικότερα πηγαίνοντας στην αγαπημένη του δεξιά ντρίπλα.

Από εκεί μπορεί να απειλήσει κάθετα οποιαδήποτε άμυνα, όπως ακριβώς τιμώρησε και αυτήν της Τενερίφης πριν από 14 ημέρες και να υπερνικήσουν ως δίδυμο τη δύναμη του ενός, όντας σε... αποστολή να κάνουν outscore τον Φόστερ για να έρθει το πολυπόθητο 3/3.

@Photo credits: INTIME
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα