BCL, ΠΑΟΚ: Το μυθικό triple double του Φρίντρικσον στην Κωνσταντινούπολη

Δημήτρης Οικονόμου
Φρίντρικσον

bet365

Όχι σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε τρεις στατιστικές κατηγορίες ο Έλβαρ Φρίντρικσον είχε διπλές φιγούρες, υπογράφοντας με ένα απίστευτο triple double τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ΠΑΟΚ παρέδωσε μία... παράσταση στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατασαράι για την 1η αγωνιστική του Basketball Champions League, με τον Έλβαρ Φρίντρικσον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Ο απίθανος Ισλανδός δεν έκανε απλώς ένα παιχνίδι, έκανε ΤΟ παιχνίδι, ολοκληρώνοντας με triple double την αναμέτρηση. Μάλιστα η τελευταία του ασίστ ήρθε στο τρίποντο του Χάρισον, που μπήκε 10'' πριν το φινάλε!

Ο Φρίντρικσον έχει τη φήμη του εκπληκτικού δημιουργού αλλά στην Κωνσταντινούπολη τα έκανε όλα. Αφού σκόραρε 19 πόντους με 4/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/8 βολές, έβαλε και κάθε συμπαίκτη του στο παιχνίδι.

Ο Ισλανδός γκαρντ μοίρασε τις 10 από τις 19 ασίστ του ΠΑΟΚ για να δημιουργήσει τα καλάθια των συμπαικτών του, ενώ παρά τα 183 εκατοστά από τα οποία βλέπει τον κόσμο, μάζεψε και 11 ριμπάουντ, 2 εκ των οποίων επιθετικά!

Η μυθική αυτή εμφάνιση έφερε την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στη φετινή διοργάνωση, κόντρα μάλιστα σε ένα από τα δύο φαβορί του ομίλου. Μάλιστα αυτό ήταν το τρίτο triple double στην ιστορία του BCL. Το πρώτο είχε κάνει ο Κρις Κράμερ τον Ιανουάριο του 2017 με τη φανέλα της Όλντεντμπουργκ κόντρα στη Μουράμπει Ουσάκν με 16π., 10ρ., 13ασ., ενώ ακολούθησε ο Άρνας Μπουτκέβιτσιους της Νεπτούνας τον Νοέμβριο του 2017, κόντρα μάλιστα στον ΠΑΟΚ με 19π., 13ρ., 10ασ.

Τα στατιστικά του Φρίντρικσον κόντρα στη Γαλατασαράι

  • Λεπτά: 34'00''
  • Πόντοι: 19 (4/8 2π., 2/5 3π., 5/8 βολές)
  • Ριμπάουντ: 11 (9 αμυντικά, 2 επιθετικά)
  • Ασίστ: 10
  • Λάθη: 3
@Photo credits: FIBA
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα