Ράγκλαντ στο Gazzetta: «Ευλογία να μαθαίνω από τον Σπανούλη, floor general... η δουλειά μου»

Ράγκλαντ στο Gazzetta: «Ευλογία να μαθαίνω από τον Σπανούλη, floor general... η δουλειά μου»

Ράγκλαντ

bet365

Ο Τζο Ράγκλαντ μίλησε στο Gazzetta για το όνειρο του Final Four του BCL με το Περιστέρι Βwin, ξεχώρισε την επίδραση του ηγέτη Σπανούλη, ενώ στάθηκε στην ικανότητα του να βγαίνει μπροστά σε κρίσιμες στιγμές.

Το Περιστέρι ζει το... όνειρο του και θα διεκδικήσει την κούπα στο BCL στο Final Four, μετά από μια σπουδαία σεζόν στην Ευρώπη. Μια σεζόν γεμάτη υπερβάσεις, γεμάτη μεγάλες ανατροπές για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη που δεν τα παρατά ποτέ.

Ο Τζο Ράγκλαντ είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο floor general που την κατευθύνει εντός παρκέ, με τον Kill Bill να κάνει τη σπουδαία δουλειά στον πάγκο της ομάδας. Ο έμπειρος Αμερικανός που θα παίξει για δεύτερη φορά σε Final Four ΒCL μίλησε στο Gazzetta κατά τη διάρκεια της media day και στάθηκε στην... τρέλα του για τον τίτλο.

Έκανε ειδική αναφορά στην συνεισφορά του Σπανούλη στην ομάδα, στον τρόπο που την κατευθύνει και τα πόσα μαθαίνει καθημερινά από εκείνον. Ένας point guard που πραγματοποιεί απίθανες εμφανίσεις στο BCL, φλερτάροντας έντονα και με το βραβείο του MVP, αφού βρίσκεται ανάμεσα στοιυς

Αναφέρθηκε στα ηγετικά χαρακτηρικά που έχει ως παίκτης και στην ικανότητα του να μιλάει στα κρίσιμα, όπως έκανε και ο προπονητής του όσο αγωνιζόταν. Έδειξε πόσο σπουδαία είναι η refuse to lose νοοτροπία που έχει αποκτήσει το Περιστέρι Bwin και ζήτησε από τον κόσμο του Περιστερίου να συνεχίζει να... σπρώχνει την ομάδα σε νίκες με την ενέργεια του.

Πλέον στόχος του είναι να βγει ξανά μπροστά και να οδηγήσει τους Πρίγκιπες Δυτικής Όχθης σε άλλη μια ιστορική στιγμή. Στην κούπα του BCL. Πρώτος αντίπαλος η Τενερίφη στον ημιτελικό (26/4, 19:00), με τον Ράγκλαντ να ζει για αυτά τα ματς. Και έχει δείξει πως μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει στη δόξα.

jk

Συνέντευξη στον Νίκο Καρφή

Eίναι η δεύτερη φορά σου σε Final Four του BCL. Νιώθεις ακόμα πιο... πεινασμένος για να φτάσεις αυτή τη φορά μέχρι τον τίτλο;

«Bέβαια. Το περιμένω πως και πως. Μεγάλη στιγμη, ξεχωριστά ματς. Και αυτή τη φορά είμαι πολύ... πεινασμένος για την κούπα. Είναι τιμή μου να παίζω ματς σαν αυτά και είμαι έτοιμος για τις μάχες. Θέλω να φέρω την ενέργεια μου στο παρκέ, να τα δώσω όλα για να βοηθήσω την ομάδα και στο τέλος θα δούμε τι θα συμβεί».

Πως αισθάνεσαι που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου ένας θρύλος του μπάσκετ όπως ο Βασίλης Σπανούλης; Πόσο σε βοηθά αυτό;

«Είναι μεγάλη μου τιμή που έχω προπονητή τον Σπανούλη. Ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι, αντιλαμβάνεται εξαιρετικά τις εναλλαγές συναισθημάτων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης. Μαθαίνω καθημερινά από εκείνον. Ευλογιά να μαθαίνουμε από εκείνον».

hj

«Eίναι μια δοκιμασία, πεινασμένος για κούπα»

Ο Σπανούλης είναι ο προπονητής εκτός πάρκέ, αλλά εσύ είσαι κάτι σαν προπονητής εντός παρκέ. Πάντα κατευθύνεις τους συμπαίκτες σου, τους συμβουλεύεις κατά τη διάρκεια των ματς, προσπαθείς να τους... ξυπνήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Το κάνω αυτό σε όλη μου την καριέρα. Το να ηγούμαι μιας προσπάθειας, να έχω την ευθύνη του ηγέτη, το να είμαι προπονητής εντός παρκέ. Ορισμένοι προπονητές δεν μιλούν πολύ και με αφήνουν να έχω τον έλεγχο. Αλλά ο Σπανούλης, από τη μία με αφήνει να έχω κάποια ελευθερία, αλλά πάντα θέλει να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Αν βρισκόμαστε στα... ίδια, τότε είναι καλό για την ομάδα. Το να είμαι ο floor general είναι η δουλειά μου, θέλω να είμαι δίπλα στον Σπανούλη και να μαθαίνω από εκείνον. Θα μου κάνει πολύ καλό και για το μέλλον».

Πόσο δύσκολο είναι να αποτελείς μια... μηχανή double double;

«Είναι μια δοκιμασία για μένα. Δεν έχει να κάνει με τα νούμερα. Αφορά την νοοτροπία που πρέπει να έχω. Να είμαι επιθετικός, να διαβάζω την κάθε φάση. Να είμαι έτοιμος για ότι μπορεί να μου παρουσιαστεί. Ο προπονητής μου με βοηθά να το εξελίξω. Παλεύω πάντα να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη».

Έχεις την ικανότητα ενός floor general στο παρκέ και η ευκολία με την οποία βγάζεις τα alley oop με τους ψηλούς (Ρένφρο, Τόμπσον) είναι εκπληκτική. Πως έχεις εξελίξει την... επικοινωνία αυτή σε τόσο υψηλό επίπεδο;

«Είναι κάτι που κάνω σε όλη την καριέρα μου. Ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια. Διαβάζω την άμυνα και προσπαθώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Βλέπω το video κάθε ματς για να βρίσκω τις ευκαιρίες για τα επόμενα ματς. Είναι η σημαντική η προετοιμασία κάθε παιχνιδιού, η μελέτη του video. Όσο είσαι επιθετικός και χρησιμοποιείς το μυαλό σου, πολλά πράγματα μπορούν να δουλέψουν για σένα. Δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να δίνω εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες μου».

«Όταν ο προπονητής σου είναι σπουδαίος ηγέτης, σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν»

uy

To Περιστέρι είναι μια ομάδα που δεν τα παρατά παρόλο που φέτος έχει βρεθεί σε πολλά οριακά ματς στην Ευρώπη. Ξεκίνησε με 3 ήττες στον όμιλο, αλλά απάντησε με 3 νίκες και πέρασε. Έμεινε ζωντανό στο Game 2 με Βόννη και πήγε στη Γερμανία για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Αυτή η refuse to lose νοοτροπία όλη τη σεζόν πηγάζει από τον Σπανούλη;

«Boηθά πολύ ο Σπανούλης, είναι ηγέτης. Όταν ο προπονητής σου είναι σπουδαίος ηγέτης, είναι σίγουρα πως θα έχει ενέργεια και σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν. Κάνουμε το κομμάτι μας, αλλά είναι σημαντικό πως μας κατευθύνει και πως μπαίνουμε στο δικό του πλάνο. Όλα αυτά που ετοιμάζει πάνω στο παρκέ. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύει σκληρά κάθε μέρα».

Στο κρίσιμο Game 3 κόντρα στη Βόννη, πέτυχες αρκετά σπουδαία καλάθια και με μεγάλο συντελεστή δυσκολίας. Είναι κάτι που θέλεις να περάσεις και στην ομάδα, αυτή την νοοτροπία, αυτή τη... φλόγα στα δύσκολα;

«Έχω παίξει σε πολλά μεγάλα ματς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Από την πρώτη μου χρονιά. Όταν υπάρχουν τέτοια ματς, προσπαθώ να βάζω τα δυνατά μου, να κρατάω το μυαλό μου ήρεμο και να παλεύω να οδηγήσω τους συμπαίκτες μου στη νίκη. Είτε με το σκοράρισμα, είτε με τις ασίστ μου. Ήταν το κρίσιμο Game 3 κόντρα στη Βόννη και έπρεπε να βγω μπροστά, να βοηθήσω την ομάδα για να φτάσει στην πρόκριση».

Θεωρείς πως είσαι κοντά στο να πάρει το βραβείο του MVP με τις φετινές εντυπωσιακές εμφανίσεις σου;

«Δεν ξέρω αν θα πάρω το βραβείο του MVP,, θα το μάθουμε σύντομα».

Πόσο σας βοηθούν οι φίλαθλοι του Περιστερίου που είναι συνεχώς κοντά στην ομάδα;

«Εκτιμώ πολύ τους φιλάθλους του Περιστερίου. Δίνουν τόσο πολλά σε εμάς, προσπαθούν να μας βοηθήσουν. Ήταν εκπληκτικοί στο Game 2 κόντρα στη Βόννη. Ήρθε αρκετός κόσμος και στο Game 3 μέσα στη Βόννη. Μας δίνουν ενέργεια. Ελπίζω να κάνουν το ίδιο και στο Βελιγράδι για να πετύχουμε τον στόχο μας.Δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα».

@Photo credits: INTIME
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα