Ντιζόν - ΠΑΟΚ 81-76: Τον «σκότωσαν» τα τρίποντα

Ντιζόν - ΠΑΟΚ 81-76: Τον «σκότωσαν» τα τρίποντα

Ντιζόν - ΠΑΟΚ 81-76: Τον «σκότωσαν» τα τρίποντα

bet365

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του αλλά η Ντιζόν με 5/5 τρίποντα στο κρίσιμο σημείο επικράτησε με 81-76 και παρέμεινε αήττητη σε τέσσερις αγώνες στο BCL.

Ο ΠΑΟΚ ακολούθησε το high tempo της Ντιζόν και είναι αλήθεια ότι αν απέφευγε δύο (δίλεπτα) κενά διαστήματα κι αν επίσης είχε τη στοιχειώδη αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ (1/10 τρίποντα), σίγουρα δεν θα ήταν στο -8 (41-33) στο τέλος του ημιχρόνου. Γιατί διέθεσε όλα τα άλλα στοιχεία. Άμυνα, καλή κυκλοφορία μπάλας και συνεργασίες.

Ο Τζεκουάν Λιούις ήταν αυτός που έδωσε κλέψιμο μπάλας και ταχύτητα στο transition ώστε η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη να επιστρέψει από το -5 (11-6, 6’) και να προηγηθεί με 12-13. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 19-16.

Η Ντιζόν βασίστηκε στη δημιουργία των κοντών (σ. σ. Χόλστον και Ζουλιέν έδωσαν 10 ασίστ!), την ευστοχία του Σουλαϊμόν και τη δύναμη των Σακάν, Σόλομον κάτω από το καλάθι και προηγήθηκε με 26-18 (13’). Ο Λιούις ήταν ο πιο αξιόπιστος για τον ΠΑΟΚ στην επίθεση με τους 10 πόντους που σημείωσε, ο Νόουλς ο πιο σταθερός, αλλά δίχως σουτ από μακρινή απόσταση, η ελληνική ομάδα ήταν… αδύνατο να μαζέψει την (έστω μικρή) διαφορά των οκτώ πόντων στο ημίχρονο.

Η ελληνική ομάδα άρχισε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο καθώς μάζεψε τη διαφορά (41-40) σε περίπου 80’’. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, η Ντιζόν βρήκε δύο μακρινά σουτ κι έτσι «απέδρασε» από την κρίση (50-40, 23’). Η «έκρηξη» του Άνταμ Σμιθ άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες του αγώνα (52-51, 27’). Η περίοδος έκλεισε με σκορ 60-59.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και προηγήθηκε με 60-65 (33:30), κρατώντας στο «μηδέν» του Γάλλους σ’ αυτό το διάστημα. Ελέγχοντας τα ριμπάουντ και την επιθετικότητα των Γάλλων, ο ΠΑΟΚ μπήκε με +5 στο τελευταία πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Λελού έγινε παράγοντας του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά καθώς με δύο εύστοχα τρίποντα έδωσε το προβάδισμα στην Ντιζόν με 70-69 (37:30). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με μακρινό σουτ του Λιούις (70-72, 38’). Δύο τρίποντα του Χόλστον έδωσαν προβάδισμα (76-74) στη γαλλική ομάδα στο τελευταίο λεπτό, αλλά ο Ζήσης Σαρικόπουλος απάντησε με δικά του διαδοχικά καλάθια (76-76) για να φτάσουμε στα τελευταία 30’’. Το νέο τρίποντο του Χόλστον έδωσε προβάδισμα (79-76) στην Ντιζόν και στον ΠΑΟΚ την τελευταία επίθεση των 24’’. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ελεύθερο τρίποντο με τον Λιούις, ο Αμερικανός αστόχησε και ο Λελού σφράγισε τη νίκη της Ντιζόν.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ντιζόν έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ του παιχνιδιού. Για την ακρίβεια, σε περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά έβαλε όσα τρίποντα σημείωσε ο ΠΑΟΚ σ’ όλο το παιχνίδι, πέντε. Συν τοις άλλοις, η ελληνική ομάδα δέχθηκε 19 πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο βραχύσωμος Χόλστον έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και παράλληλα είχε 3/3 τρίποντα στα τελευταία δύο λεπτά. Καλό παιχνίδι από τον Σόλομον και νταμπλ-νταμπλ από τον εξαιρετικό δημιουργό, Ζουλιέν.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λελού με τα δύο τρίποντα που σημείωσε στο κρίσιμο σημείο κρατώντας την Ντιζόν στο παιχνίδι όταν ο ΠΑΟΚ πήγε να το «καθαρίσει».

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Άαρον Μπεστ δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα για τον ΠΑΟΚ, ενώ η Ντιζόν πήρε ελάχιστα πράγματα από τους παγκίτες.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Ντιζόν είχε 5/5 τρίποντα στα τελευταία 3:30 του αγώνα!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ έπαιξε κακή περιφερειακή άμυνα στο τελευταίο πεντάλεπτο, η δε Ντιζόν έδωσε ελεύθερο τρίποντο στον Λιούις στην κρίσιμη επίθεση του ΠΑΟΚ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τρομερή ενέργεια του Ρίτσαρντ Σόλομον και το κάρφωμά του μπροστά σε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 41-33, 60-59, 81-76

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα