ΑΕΚ: Τέλος η «Οδύσσεια» μετά από 15 ώρες και χωρίς τις μισές αποσκευές!

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: Τέλος η «Οδύσσεια» μετά από 15 ώρες και χωρίς τις μισές αποσκευές!

bet365

Έναν... εφιάλτη πέρασε η αποστολή της ΑΕΚ, μέχρι να φτάσει στο Πο, όπου την Τρίτη (10/12, 21:30) θα αντιμετωπίσει την Ορτέζ, αλλά μετά από περίπου 15 ώρες και με κάποιες... απώλειες, τα κατάφερε.

Από την αρχή το μακρινό ταξίδι στο Πο προβλημάτιζε τους «κιτρινόμαυρους», διότι χρειάζονταν δύο πτήσεις για να φτάσουν αργά το βράδυ στον προορισμό τους. Γι΄ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να αναχωρήσουν για την γαλλική πόλη δύο ημέρες νωρίτερα. Και πάλι... καλά, καθώς αυτό που πέρασαν, ούτε που το φαντάζονταν!

Μέχρι και την άφιξη στο αεροδρόμιο του Παρισιού (αναχώρησαν στις 14:40 την Κυριακή από Ελλάδα), όλα πήγαν καλά για την αποστολή της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, όμως, άρχισε η... Οδύσσεια.

Άπαντες ενημερώθηκαν πως η πτήση τους για το Πο ακυρώθηκε, καθώς το αεροδρόμιο της πόλης ήταν κλειστό, λόγω γενικής απεργίας που επικρατεί στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες. Οι επιλογές που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν δύο: Είτε να διανυκτερεύσουν στο Παρίσι και η ομάδα να ταξιδέψει χωρισμένη σε δύο γκρουπ την Δευτέρα (με πρωινή και μεσημεριανή πτήση, αντίστοιχα), είτε να «πετάξουν» για Μπορντό και από εκεί να μεταβούν οδικώς μέχρι το Πο.

Η πρώτη επιλογή απορρίφθηκε, διότι θα υπήρχε πρόβλημα με την απογευματινή προπόνηση της ομάδας, ενώ υπήρχαν και φόβοι για νέο απρόοπτο με το αεροδρόμιο της πόλης. Συνεπώς, προτιμήθηκε η δεύτερη λύση.

Τα... βάσανα, όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Μετά από 3.5 ώρες αναμονής στο «Σαρλ Ντε Γκολ», η αποστολή έφτασε λίγο πριν τις 23:00 στο Μπορντό. Οι μισές αποσκευές, όμως, είχαν... χαθεί! Στα πράγματα υπάρχουν παπούτσια και υλικό που η ομάδα χρειάζεται για την προπόνηση της, αλλά και για τον αγώνα, συνεπώς ήταν απαραίτητα!

Μετά από 1.5 ώρα συζητήσεων, διαπιστώθηκε πως οι αποσκευές ήταν στο Παρίσι και ο τζένεραλ μάνατζερ της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας, πήρε την διαβεβαίωση πως τα πράγματα θα είναι το πρωί της Δευτέρας στο ξενοδοχείο της ομάδας στο Πο.

Έπειτα, παίκτες κι επιτελείο αναχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από το Μπορντό για το Πο, με πούλμαν που έστειλε η γαλλική ομάδα, κι έφτασε στον προορισμό της γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα! Αν μετρήσει κανείς την ώρα που η αποστολή αναχώρησε από το ΟΑΚΑ, μέχρι και τον τελικό της προορισμό, πέρασαν περίπου 15 ώρες με πολλά απρόοπτα!

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα