Παπαθεοδώρου: «Να βοηθήσουμε όλοι για έναν διαφορετικό Τελικό Κυπέλλου»

Παπαθεοδώρου: «Να βοηθήσουμε όλοι για έναν διαφορετικό Τελικό Κυπέλλου»

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Να βοηθήσουμε όλοι για έναν διαφορετικό Τελικό Κυπέλλου»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για το τελευταίο ματς των ομίλων με την Άνβιλ, αλλά και για την επιθυμία των τεσσάρων ομάδων του Κυπέλλου για Τελικό με φιλάθλους.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά στη Media Day της ομάδας: «Ο πρωταρχικός στόχος έχει επιτευχθεί, καταφέραμε και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση, παρά τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε το τελευταίο διάστημα. Έχουμε το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου και είναι ξεκάθαρος ο επόμενος στόχος μας, να κερδίσουμε το παιχνίδι, για να πάρουμε την δεύτερη θέση στον όμιλο, που θα μας δώσει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα στη φάση των "16". Ξέρουμε πως η Ανβίλ μπορεί να μην έχει ουσιαστικό στόχο, έχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση, αλλά είναι μια από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες, όχι μόνο του ομίλου μας, αλλά του Basketball Champions League. Με πολύ ταλέντο. Είναι ξεκάθαρο ότι η άμυνά μας κι η επιθυμία μας για τη νίκη θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο για να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε».

Για το αν αφήνει γλυκόπικρη γεύση το φινάλε των ομίλων υποστήριξε: «Δεν μας αφήνει καμία γλυκόπικρη γεύση. Γνωρίζαμε από την αρχή τη δυσκολία που είχε ο όμιλός μας και πόσο απαιτητικός ήταν, με πολύ καλές ομάδες. Θέλουμε τη νίκη αύριο για να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προκριθήκαμε. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο στον αθλητισμό. Αύριο παίζεται η πρόκριση μεταξύ Μπούργος και Ράστα Βέχτα, δύο πολύ καλές ομάδες και κάποια θα μείνει εκτός. Δεν έχουμε να σκεφτόμαστε κάτι αρνητικό, αλλά μόνο να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Για την αποθεραπεία των Γκίκα - Λάνγκφορντ ανέφερε: «Η αποθεραπεία του Γκίκα πάει βάσει πλάνου. Έχει ακόμα χρόνο μπροστά του, αλλά θέλω να πιστεύω ότι στη φάση των "16" ίσως καταφέρει να μας βοηθήσει. Το ίδιο και με τον Λάνγκφορντ. Πάει επίσης βάση πλάνου, υπάρχει βελτίωση και πιστεύω ότι και αυτός στη φάση των "16" θα μας βοηθήσει».

Σε ερώτηση για την πρωτοβουλία της ΑΕΚ να ζητήσει εισιτήρια για τον Τελικό Κυπέλλου και την επιστολή σε ΕΟΚ - Αυγενάκη που υπέγραψαν οι τέσσερις ομάδες, δήλωσε: «Ο αθλητισμός, το μπάσκετ είναι ένα σπορ, το οποίο απευθύνεται στον κόσμο, όλων των ηλικιών. Τα παιδιά είναι πάντα ευπρόσδεκτα κι είναι χαρά μας να είναι στο γήπεδο. Αλλά θεωρώ ότι η διοργάνωση ενός Τελικού πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον στη χώρα μας με ένα διαφορετικό τρόπο. Να μπορεί ο κόσμος να απολαύσει τις ομάδες του, το παιχνίδι, να μπορεί να διασκεδάσει, να ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα ή να απογοητευτεί. Δεν μπορούμε να ζούμε κάθε χρόνο την εμπειρία μόνο με παιδιά σε τελικούς. Πρέπει αυτό να αλλάξει και όλοι να βοηθήσουμε σε αυτή την κατάσταση. Και η Ομοσπονδία, και οι ομάδες να ελέγξουν κάποιες καταστάσεις που δημιουργούν οι οπαδοί, αλλά φυσικά και ο κόσμος να καταλάβει ότι με την παρουσία του, όταν είναι σε ευπρεπή επίπεδα, μόνο κέρδος μπορεί να είναι και για αυτόν, αλλά και για την ομάδα που υποστηρίζει».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα