Οι θητείες του Βασιλακόπουλου και γιατί «τελειώνει» βάσει νέου αθλητικού νόμου

Gazzetta team
Οι θητείες του Βασιλακόπουλου και γιατί «τελειώνει» βάσει νέου αθλητικού νόμου

bet365

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς διαβούλευση η Κυβέρνηση προβλέπει την κατάργηση των «αιώνιων» προέδρων στις ομοσπονδίες. Ποιες οι θητείες του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ.

Λαμία - Παναιτωλικός με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Λευτέρης Αυγενάκης και η Κυβέρνηση θα καταθέσουν προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και αυτό που ξεχωρίζει, είναι πως φτάνει στο τέλος το φαινόμενο με τους «αιώνιους» προέδρους.

Στις διατάξεις αυτές προβλέπεται πως το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί τρεις φορές Πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας και επιπλέον δύο, σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση της ομοσπονδίας.

«Με την παρούσα, για την εφαρμογή του περιορισμού της ανωτέρω διάταξης λαμβάνονται υπόψη ΚΑΙ θητείες που ξεκίνησαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει πως, εφόσον περαστεί αυτό το νομοσχέδιο, τότε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με την ολοκλήρωση της θητείας του το 2020.

Οι θητείες του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ

Από το 1970 προσχώρησε στη νεοσύστατη ΕΟΚ και από τα μέσα της δεκαετίας του '80 είναι επικεφαλής, πρώτα ως γενικός γραμματέας και ακολούθως ως πρόεδρος.
1998-2002 Πρόεδρος
2012-16 Πρόεδρος (μετά τον θάνατο του Ανδρέα Μιαούλη)
2016-20 Πρόεδρος

 

Τελευταία Νέα