Εθνική Γυναικών: Κόντρα στην Τσεχία για την πρώτη νίκη στα προκριματικά του EuroBasket

Εθνική Γυναικών: Κόντρα στην Τσεχία για την πρώτη νίκη στα προκριματικά του EuroBasket

Newsroom
.

bet365

Η Εθνική Γυναικών υποδέχεται στη Χαλκίδα την Τσεχία (17:00, ΕΡΤ2) στο πλαίσιο των προκριματικών του EuroBasket 2025, διεκδικώντας την πρώτη νίκη στην προκριματική φάση μετά την ήττα από την Ιταλία.

Η Εθνική Γυναικών έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο EuroBasket 2025 ως συνδιοργανώτρια ωστόσο θέλει τη νίκη επί της Τσεχίας (17:00, ΕΡΤ) στη Χαλκίδα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης.

Η ελληνική ομάδα, λοιπόν, θα ψάξει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στη διαδικασία των προκριματικών μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική του 9ου ομίλου από την Ιταλία με 76-67.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πρέκας καλείται να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες, καθώς πέρα από την Μαριέλλα Φασούλα που υπέστη ρήξη χιαστού και υποβλήθηκε σε επέμβαση, εκτός μάχης για τη σημερινή αναμέτρηση είναι και η Έλενα Τσινέκε, που έχει ένα μικρό μυϊκό πρόβλημα στην αριστερή γάμπα που καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή της.

Καλέντζου: «Να μην δώσουμε κανένα δικαίωμα στην Τσεχία»

Μιλώντας για τη σημερινή αντίπαλο της Εθνικής Γυναικών η Δήμητρα Καλέντζου, συνεργάτης του Πέτρου Πρέκα στον πάγκο της ομάδας, ανέφερε: «Η Τσεχία ήταν η τελευταία μας αντίπαλος στο EuroBasket 2023. Είναι μια πολύ καλή και νεανική ομάδα με ενθουσιασμό στο παιχνίδι της, προέρχεται όμως από μια κακή εμφάνιση απέναντι στην Γερμανία, που δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτική για την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε. Διαθέτει παίκτριες που αγωνίζονται σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν διαθέτουν εμπειρία, αλλά έχουν μεγάλη ικανότητα.

Η δύναμή τους είναι στην περιφέρεια και αυτό οφείλεται και στην ταχύτητα, αλλά και στον ενθουσιασμό που έχουν λόγω του νεαρού της ηλικίας των αθλητριών. Η ομάδα μας θα πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη από την αρχή, να μην δώσει κανένα δικαίωμα στην Τσεχία και να μην επαναληφθεί το άσχημο ξεκίνημα που είχαμε με την Ιταλία την περασμένη Πέμπτης. Επίσης να διεκδικήσουμε κάθε φάση και να έχουμε τον πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ. Τέλος να παίξουμε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός κάτι το οποίο μας είχε κοστίσει στο αντίστοιχο παιχνίδι με την Τσεχία στο EuroBasket».

Στο άλλο παιχνίδι του 9ου oμίλου, η Γερμανία υποδέχεται την Ιταλία (18:30).

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα