Σκαριόλο: «Ο Μάρκανεν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έπρεπε να προετοιμαστώ για να τον αντιμετωπίσουμε»

Σταυρούλα Μουστακάτου
Σκαριόλο: «Ο Μάρκανεν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έπρεπε να προετοιμαστώ για να τον αντιμετωπίσουμε»

bet365

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι της Ισπανίας με τη Φινλανδία στους «8» του Eurobasket 2022 και... έπλεξε το εγκώμιο του Λάουρι Μάρκανεν χαρακτηρίζοντάς τον τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έπρεπε να «μελετήσει».

Η Ισπανία κοντράρεται με τη Φινλανδία (13/09, 18:15) στην πρώτη αναμέτρηση των οκτώ καλύτερων του φετινού Eurobasket και ο Σέρτζιο Σκαριόλο καλείται να βρει το κατάλληλο πλάνο για να ξεπεράσει ακόμη ένα εμπόδιο μετά τη Λιθουανία.

Αναφερόμενος στο εν λόγω παιχνίδι, ο έμπειρος ομοσπονδιακός κόουτς εστίασε στον βασικό πυλώνα των Φινλανδών, τον Λάουρι Μάρκανεν, που χαρακτήρισε ως τον πιο δύσκολο παίκτη για τον οποίο έπρεπε να προετοιμάσει την ομάδα του. Και όχι άδικα, μιας και ο άσος των Γιούτα Τζαζ πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στη διοργάνωση με την πιο πρόσφατη παράσταση να ολοκληρώνεται στους 43 πόντους!

«Εξαιτίας του τρόπου που παίζει... Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τον οποίο έπρεπε να προετοιμαστώ...»

Ενώ όταν ρωτήθηκε το πώς θα τον σταματήσει, ο Σκαριόλο δήλωσε: «Το ζήτημα δεν είναι τόσο η άμυνα πάνω του, αλλά σε ολόκληρη την ομάδα που είναι γεμάτη σουτέρ εκτός από τον Σάλιν και τον Koponen, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί σε αυτό».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της Φινλανδίας λέγοντας πως «Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να προετοιμαστώ για αυτό το ματς. Πολύ δύσκολο σε τακτικό επίπεδο να ερμηνεύσεις έναν αντίπαλο που παίζει με πρωτότυπο, άτυπο, πολύ αποτελεσματικό τρόπο με πέντε σουτέρ, με ένα αστέρι παγκόσμιας κλάσης και με άλλους εξαιρετικούς σουτέρ, μια ομάδα που σουτάρει τρίποντα και καλύτερα, που τρέχει περισσότερο στο transition».

Και συνέχισε... «Είναι μια ομάδα που αν τους αφήσεις να παίξουν, σε τρελαίνει και μπορεί να σε κάνει να ζαλιστείς σκοράροντας ένα τρίποντο στο τέλος της κατοχής αφού τρέξει σαν ακέφαλο κοτόπουλο για 23 δευτερόλεπτα. Είναι μια δύσκολη ομάδα και θα δούμε αν είμαστε πνευματικά ικανοί να ανταποκριθούμε σε αυτό που συνεπάγεται ένας προημιτελικός του Ευρωμπάσκετ και τι απαιτεί από εμάς».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα