Γκραν Κανάρια - Μπανταλόνα 89-86: Και τώρα τελικός EuroCup κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ

O Γιάκα Λάκοβιτς, προπονητής της Γκραν Κανάρια.
Η Γκραν Κανάρια επιβλήθηκε στην ισπανική μονομαχία με την Μπανταλόνα (89-86) και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στην έδρα της το τρόπαιο και την πρόκριση στην επόμενη EuroLeague κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ.

Η Γκραν Κανάρια χρειάστηκε ακόμη και το τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιτελικού απέναντι στην Μπανταλόνα για να βρεθεί στον τελικό του EuroCup. Επιβλήθηκε με 89-86 στον ισπανικό ημιτελικό, χάρη στην ψυχραιμία του Νίκολα Μπρουσίνο (4/4 βολές στα τελευταία 12 δεύτερα του αγώνα), με την Μπανταλόνα να αστοχεί σε δίποντο με τον Κάιλ Γκάι στην προσπάθεια της να διεκδικήσει τη νίκη ή την παράταση, αν φυσικά είχε άλλη μία ευκαιρία.

Η Γκραν Κανάρια του Γιάκα Λάκοβιτς θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας στον τελικό του EuroCup την Τουρκ Τέλεκομ, η οποία απέκλεισε την Προμετέι, εκτός έδρας.

Ο νικητής του ζευγαριού, πέρα από τον τίτλο, θα πάρει και το εισιτήριο για τη EuroLeague της σεζόν 2023-2024.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Αντριού Αλμπισί με 17 πόντους και ακολοoύθησε ο Μπρουσίνο με 14 και ο Ίνγκλις με 11. Για την Μπανταλόνα, ο Αντρέ Φελίζ σημείωσε 21 πόντους, ο Άντε Τόμιτς 18 (με 7 ριμπ.) και ο Βλάντιμιρ Μπροντζιάνσκι 15.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 42-43, 65-56, 89-86.

@Photo credits: EuroCup