Μπανταλόνα: Θεωρεί αβάσιμες τις καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Μπανταλόνα με την Παρί
Η Μπανταλόνα πήρε θέση έπειτα τον σάλο που έχει δημιουργηθεί έπειτα την καταγγελία από παίκτες της Παρί, για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της

Στην 7η αγωνιστική του EuroCup, η Μπανταλόνα και η Παρί πρόσφεραν στο φίλαθλο κοινό έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα ο οποίος κρίθηκε στην παράταση, όπου και η γαλλική ομάδα επικράτησε τελικά με 101-94.

Λίγες ώρες μετά την λήξη της αναμέτρησης, οι παίκτες των νικητών κατήγγειλαν ότι έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών συνθημάτων και προσβολών από τους οπαδούς των γηπεδούχων, για τα οποία ενημέρωσαν μεταξύ άλλων τους διαιτητές ενώ ο Μίκαελ Κεσέν τοποθετήθηκε δημόσια περί αυτού ενώ απεύθυνε τον λόγο και στην διοργάνωση.

Μία περίπου ημέρα αργότερα από όλα αυτά, η Μπανταλόνα εξέδωσε ανακοίνωση παίρνοντας επίσημη θέση για αυτές τις καταγγελίες, με τις οποίες όμως δεν φαίνεται να συμφωνεί, χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Η Μπανταλόνα απορρίπτει σθεναρά κάθε είδους εκφοβιστική, ενοχλητική, ρατσιστική και/ή ξενοφοβική συμπεριφορά και/ή σχόλια. Ο οργανισμός υπερασπίζεται πάντα με σεβασμό τους αντιπάλους, τους διαιτητές και τους φιλάθλους που έρχονται να μας επισκεφθούν στο γήπεδο κάθε εβδομάδα.

Θέλουμε ωστόσο να πούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μία αβάσιμη κατηγορία για ρατσισμό να υποτιμήσει την εικόνα ενός ιστορικού συλλόγου σαν το δικό μας, ούτε να θέσει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα των μελών και των φιλάθλων μας».

@Photo credits: @Penya1930