Παναθηναϊκός: Η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Πονίτκα

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Πονίτκα
Η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε την μεταγραφή του Ματέους Πονίτκα στον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνοντας και επίσημα το «deal» μεταξύ των δύο πλευρών.

Πλέον είναι και επίσημο! Ο Ματέους Πονίτκα αποτελεί παίκτη του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2022-23, κάτι που έκανε γνωστό η ιταλική ομάδα.

Ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ θα φορέσει άμεσα τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος καθώς ολοκληρώθηκε το deal μεταξύ των δύο ομάδων.

Μάλιστα η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε πρώτη τη μεταγραφή του Πονίτκα στον Παναθηναϊκό και απομένει το τυπικό του πράγματος και από την ελληνική ομάδα.

Στόχος των «πρασίνων» είναι να αγωνιστεί ο 29χρονος παίκτης στο Super Cup, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου στη Ρόδο.

Ο Πονίτκα μέτρηε κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.8 λάθη ανά 27.1 λεπτά συμμετοχής στο πρόσφατο Eurobasket, σουτάροντας με 51% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα και 75% στις βολές. Μάλιστα, σημείωσε και το τέταρτο triple-double της ιστορίας του θεσμού και πιο συγκεκριμένα στην πρόκριση της Πολωνίας στην τετράδα κόντρα στη Σλοβενία!