Σλούκας, Ολυμπιακός: Το πρόβλημα με τους Έλληνες μετά τη φυγή του

Σλούκας, Ολυμπιακός: Το πρόβλημα με τους Έλληνες μετά τη φυγή του

Σλούκας
Οι αποχωρήσεις των Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοβ δημιουργούν ένα σημαντικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό, όσον αφορά τον αριθμό των Ελλήνων στο ρόστερ.

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τον Σάσα Βεζένκοβ χάνουν και τον βασικό τους πόιντ γκαρντ και ετοιμάζονται για μία... νέα ομάδα την ερχόμενη σεζόν, χωρίς δύο από τους πιο επιδραστικούς τους παίκτες.

Μαζί με τις δύο αποχωρήσεις, το πρόβλημα που αποκτά ο Ολυμπιακός πλέον έχει να κάνει με τα διαβατήρια. Οι Πειραιώτες χάνουν δύο παίκτες που είχαν ελληνικό διαβατήριο και αυτό τους έδινε την άνεση να χρησιμοποιούν το rotation των 6+1 ξένων στην Basket League.

Πλέον καλούνται να καλύψουν το συγκεκριμένο χάντικαπ, έχοντας στο ρόστερ τους Λούντζη, Γουόκαπ (μετά την ελληνοποίηση), Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Πάπας, καθώς και τους νεαρούς Αμπόσι και Τσάμη. Είναι φανερό πως πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να προσθέσει κάποιον Έλληνα στο ρόστερ του για να... βγαίνουν τα κουκιά στην Basket League.

Ήδη στην Ιταλία το όνομα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου έχει συνδεθεί με τα «ερυθρόλευκα», ενώ η αγορά είναι περιορισμένη σε λύσεις τέτοιου επιπέδου με ελληνικό διαβατήριο. Μία τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος όμως προς το παρόν δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο η απόφαση για την επόμενη ομάδα του Σλούκα αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα