Μπαρτσελόνα - Εφές 91-74: Ξέσπασε με Γουίλι και Τζαμπάρι Πάρκερ στο φινάλε!

Ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα, ώστε να επικρατήσει 91-74 της Εφές στην 1η αγωνιστική της EuroLeague.

Το πρώτο δείγμα του Τζαμπάρι Πάρκερ στην EuroLeague ήταν... εκρηκτικό. Έστω και αν τον είδαμε επί της ουσίας για μόλις ένα δεκάλεπτο στο επίπεδο που τον γνωρίζαμε, έφτανε στην Μπαρτσελόνα ώστε να κάνει εντυπωσιακή πρεμιέρα, κερδίζοντας 91-74 την Εφές στη Βαρκελώνη. Πάρκερ και Ερνανγκόμεθ έκαναν... πάρτι στο τελευταίο δεκάλεπτο, απέναντι σε έναν Λάρκιν που πάλευε μόνος του για τους Τούρκους, ολοκληρώνοντας με 16 πόντους και 12 ασίστ.

Ο αγώνας: Μπαρτσελόνα - Εφές

Η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα στο πρώτο μέρος, παρά τα 8 λάθη στα οποία υπέπεσε. Μετά το αρχικό ήρεμο ξεκίνημα και το 4-7 της Εφές, οι Καταλανοί ισορρόπησαν. Ο Λαπροβίτολα ισοφάρισε σε 15-15 (7') και με 7-0 σερί γράφτηκε το 22-19 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ένα σερί που συνεχίστηκε αφού ο Γουίλι έπιασε δουλειά στο ποστ και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 27-19 (12'). Η είσοδος του Κλάιμπερν όχι μόνο δε βοήθησε την Εφές, αλλά ο Τζαμπάρι Πάρκερ τον σταμάτησε στα ίσια, με τον Αμερικανό να μένει χαμηλά. Λάρκιν και Γουίλις με διαδοχικά τρίποντα μείωσαν στους 2 (34-32, 16'), με τον νεοφερμένο φόργουορντ να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων των Τούρκων στο ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε στο 40-34.

Σταδιακά όμως οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν τη διαφορά, παίρνοντας πολλά από τους ψηλούς τους. Πρώτα ήταν ο Ζίζιτς με τον Γουίλις, μετά ήρθε ο Τζόουνς με τον Πλάις, αλλά το σφιχταγκάλιασμα «έσπασε» ο Λαπροβίτολα (54-48, 25'). Η εξέλιξη όμως δεν άλλαζε. Όσο η Εφές πλησίαζε, τόσο η Μπαρτσελόνα άνοιγε τη μικρή της διαφορά, με τον Βέσελι να φτάνει τους 12, διαμορφώνοντας το 69-64 (30').

Από τη μία ο Τζαμπάρι Πάρκερ δεν έχει ρυθμό αλλά από την άλλη ο Κλάιμπερν ήταν σκιά του εαυτού του επιθετικά. Μόλις όμως ο σταρ της Μπαρτσελόνα βρήκε σερί πόντους, η διαφορά ξέφυγε. Η Εφές κόλλησε επιθετικά, με τον Πάρκερ να βάζει οκτώ συνεχόμενους και το σκορ να γίνεται 81-68 (35'). Ο Λάρκιν έμοιαζε εντελώς μόνος και αβοήθητος και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με την Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Εφές δεν άντεξε να κυνηγάει επί τρία δεκάλεπτα και στο φινάλε, μόλις μπήκε και ο Τζαμπάρι Πάρκερ στην εξίσωση του σκοραρίσματος, είδε το ρεζερβουάρ της να αδειάζει...

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ παρόλο που σε μερικά σημεία είχε θέματα στην άμυνα με τους ψηλούς της Εφές, στην επίθεση κυριάρχησε με 18 πόντους (7/8 δίποντα), 3 ριμπάουντ, ένα μπλοκ, 2 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετά από ένα κάκιστο ημίχρονο, ο Κλάιμπερν έμεινε στους 7 πόντους με 2/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, έχοντας 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τζαμπάρι Πάρκερ (10π., 3ρ.) που έκανε την... έκρηξή του στο τελευταίο δεκάλεπτο, μαζί με τον Νίκολας Λαπροβίτολα (13π., 5ρ., 8ασ.)

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Εφές ηττήθηκε σε ματς με 9/27 τρίποντα, 24 ασίστ, 10 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Ανδόρα (8/10 - 13:30) για τη Liga Endesa, προτού έρθει στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ενώ η Εφές αντιμετωπίζει εκτός έδρας της Μποντρούμσπορ (8/10 - 15:30).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-34, 69-64, 91-74

@Photo credits: Twitter/ @BarcaBasket

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.