Μίροτιτς: Γίνεται μόνιμα... τριάρι στην Αρμάνι και ο Μεσίνα εξήγησε τον λόγο

Μίροτιτς: Γίνεται μόνιμα... τριάρι στην Αρμάνι και ο Μεσίνα εξήγησε τον λόγο

mirotic
Ο Νίκολα Μίροτιτς έπαιξε στο «3» απέναντι στη Ρέτζιο Εμίλια και ο Έτορε Μεσίνα αναφέρθηκε στην απόφασή του να χρησιμοποιεί τον πρώην NBAer στη θέση του σμολ φόργουορντ.

Η Αρμάνι συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στην ιταλική λίγκα, επικρατώντας της Ρέτζιο Εμίλια με 79-68 στο Mediolanum Forum και βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 2-1 πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (17/10, 21:45) ενώ σε ό,τι αφορά τον Νίκολα Μίροτιτς, ο Έτορε Μεσίνα κατέβασε τον Μαυροβούνιο πρώην NBAer στη θέση του σμολ φόργουορντ.

Από τη στιγμή που ο Μίροτιτς υπέγραψε στην Αρμάνι, ο Μεσίνα είχε προαναγγείλει την επιλογή του να τον χρησιμοποιεί στο «3» και μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρέτζιο Εμίλια, ανέφερε σχετικά: «Χρησιμοποιήσαμε έναν έξτρα ψηλό στο rotation. Βάλαμε τον Νίκολα στη θέση του σμολ φόργουορντ ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα στο physical κομμάτι του παιχνιδιού. Στα δυο παιχνίδια που γνωρίσαμε απογοητευτικές ήττες από τη Βίρτους Μπολόνια και τη Νάπολι, ο Μίροτιτς έπαιξε στο "4".

Στην Κωνσταντινούπολη, όπου η απόδοσή μας ήταν κάτι παραπάνω από καλή, έπαιξε μόνο στο "3". Δεν αποκλείω να προχωρήσουμε μόνιμα στο πρωτάθλημα με αυτή τη συνθήκη. Στο ΝΒΑ έπαιζε κυρίως σαν σμολ φόργουορντ. Χρειάζεται χρόνος. Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε σε ποια θέση είναι πιο επικίνδυνος. Πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι του με τους πόιντ γκαρντ, με τους ψηλούς και τον Σιλντς».

Παρεμπιπτόντως, ο Μίροτιτς τελείωσε τον αγώνα κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια με 12 πόντους (3/3 βολ., 3/5 δίπ., 1/3 τρίπ.) και 4 ριμπάουντ σε 28 λεπτά.