Ολυμπιακός - Παρτιζάν 98-94: Νίκη με καρδιά, αλλά όχι για καρδιακούς (vid)

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά πέτυχε μία τρομερή ανατροπή από το -14 και νίκησε στην παράταση την Παρτιζάν με 98-94 (κ.α 85-85). Συγκλονιστικός Λαρεντζάκης με 19 πόντους.

Στον Ολυμπιακό αρέσουν τα δύσκολα, δεν εξηγείται αλλιώς. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν στην παράταση της Παρτιζάν με 98-94 (κ.α 85-85) σε μία αναμέτρηση που «πήγε κι ήρθε». Το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο των παικτών του Μπαρτζώκα έδωσε τη θέση του σε μία καταστροφική τρίτη περίοδο κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +14 (53-67). Και εκεί τα πάντα άλλαξαν με μία ανατροπή βγαλμένη από παλιότερες εποχές.

Μία κακή απόφαση (δεν έκανε φάουλ με τρεις πόντους προβάδισμα) στο τέλος της κανονικής διάρκειας πήγε να του στερήσει την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, αλλά έστω και στην παράταση με καταπληκτική άμυνα και ψυχραιμία ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

Το ματς: Ολυμπιακός - Παρτίζαν

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να ξεκινά το παιχνίδι με μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά ήταν άστοχος ενώ ακόμη και την κυριαρχία του με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ δεν τη μετέτρεψε σε κέρδος (5-5, 3’). Όσο κυλούσε ο χρόνος οι «ερυθρόλευκοι» παρέμεναν συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά και στην μπροστινή πλευρά Κάνααν και Πίτερς τους έβαλαν μπροστά με 16-10 (7’). Η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με 28-21 όμως η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν δεν έβρισαν δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων οι Λεντέι και Νάναλι.

Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο του Μπαρτζώκα (Γκος, Λαρεντζάκης, Μιλουτίνοφ) είχαν επίσης υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Η μπάλα κυκλοφορούσε ιδανικά, οι ασίστ διαδέχονταν η μία την άλλη και ο Κάνααν με δύο σερί τρίποντα έκανε το 36-29 (12’). Μπορεί ο ΛεΝτέι με δύσκολα σουτ να σκόραρε για την Παρτιζάν, αλλά ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και ο Μιλουτίνοφ έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (43-31, 15’). Ενα κακό τρίλεπτο από πλευράς αποφάσεων έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν όμως ο Κάνααν με κλέψιμο και καλάθι επανέφερε την «τάξη» (49-39, 19’).

Η Παρτιζάν ξεκίνησε πολύ καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο και με τον Σμάιλαγκιτς να σκοράρει 9 πόντους με 2/2 τρίποντα, προσπέρασε με 51-54, 24’). Ο Ολυμπιακός λες κι εξαφανίστηκε από το παρκέ, το τρίτο φάουλ του Γουόκαπ τον έστειλε στον πάγκο και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ακόμη καλύτερο ρυθμό ευστοχώντας με χαρακτηριστική άνεση κι έτσι με επιμέρους σκορ 2-20 προηγήθηκαν με 51-59 (26’). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν την παραμικρή λύση και οι Σέρβοι με φυσιολογικό τρόπο αύξησαν τη διαφορά στο +14 (53-67, 29’).

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που εγκαταλείπει και έτσι πολύ γρήγορα πήρε «ανάσα» και ψυχολογία (69-73, 33’) χάρη σε διαδοχικά τρίποντα (Γουόκαπ, Παπανικολάου). Η άμυνα των γηπεδούχων είχε μεταμορφώσει όλη την ομάδα, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έβρισκαν σκορ με απίστευτη δυσκολία και ο αρχηγός του Ολυμπιακού με κάρφωμα έβαλε «φωτιά» στην εξέδρα (73-75, 36’). Ο Πάντερ με δύο καλάθια διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αλλά ο Λαρεντζάκης με 6 σερί πόντους ισοφάρισε στους 79 πόντους (38’). Το τρίποντο του Σμάιλαγκιτς δεν ήταν αρκετό, αφού ο Λαρεντζάκης και η άμυνα του Ολυμπιακού άλλαξε την κατάσταση (-85-82) όμως στο τέλος δεν έγινε το φάουλ που έπρεπε και ο Νάναλι ισοφάρισε σε 85-85.

Στην παράταση καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων μέχρι που το κατάφερε ο Γκος ύστερα από μία ακόμη εντυπωσιακή άμυνα του Γουόκαπ στον Πάντερ (94-91 με 17.2 για τη λήξη). Στη διαδικασία των βολών ο Ολυμπιακός έμεινε ψύχραιμος και πανηγύρισε τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα και καλή ψυχολογία και βγήκε από αυτά «φάντασμα». Η Παρτιζάν τον διέλυσε στην τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 10-26 και πήγε τη διαφορά στους 14 πόντους.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν όμως και ισοφάρισαν σε 79-79. Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Λαρεντζάκης με 4/4 βολές έδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 85-82. Για κάποιο ακατανόητο λόγο οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν έκαναν το αυτονόητο φάουλ και ο Νάναλι έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Ο Γκος έκανε το 94-91 με 17’’ να απομένουν. Αυτή τη φορά ακολούθησαν τη διαδικασία των βολών με τον Αβράμοβιτς να έχει 3/4, τους Λαρεντζάκη και Γουόκαπ 2/2 και φινάλε με νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πραγματοποίησε μυθικό ματς με 19 πόντους (οι 16 από το τελευταίο δεκάλεπτο κι έπειτα) πρωταγωνιστώντας στη νίκη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Άλεξα Αβράμοβιτς έμεινε στους 5 πόντους με 2 ασίστ και 3 λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τρομερός ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (16π., 7ρ., 2ας.). Ο Γουόκαπ αν και άστοχος (1/8 τρίποντα) έδωσε 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και ασύλληπτες άμυνες στον Πάντερ. Πίτερς (15π., 4ρ.) και Παπανικολάου (10π., 7ρ., 2ασ.) συνέβαλλαν τα μέγιστα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ζακ ΛεΝτέι ολοκλήρωσε με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα. Εξαιρετικός και ο Σμάιλαγκιτς με 16 πόντους (όλοι στο δεύτερο ημίχρονο).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε με 91% στις βολές, με 18 επιθετικά ριμπάουντ και 10 κλεψίματα. Η Παρτιζάν υπέπεσε σε 18 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Basket League και ταξιδεύει στη Ρόδο για να παίξει με τον Κολοσσό (22/10 -17:15). Η Παρτιζάν για την Αδριατική Λίγκα θα παίξει με τη Μέγκα εκτός έδρας (23/10 – 21:00)

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 49-43, 59-69, 85-85 (παρ.) 98-94

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.