Παρτίζαν-Βιλερμπάν 90-77: Πρόβα πριν το ντέρμπι

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Παρτίζαν έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στη Βιλερμπάν καθώς επικράτησε στο Βελιγράδι με 90-77 σ' ένα παιχνίδι όπου η διαφορά έφτασε έως και στους 31 πόντους και θα πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Παρτίζαν έκανε... μια χαψιά τη Βιλερμπάν καθώς ήταν κυρίαρχη για τρία δεκάλεπτα αλλά χαλάρωσε επικινδύνως στο τελευταίο με αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς έπειτα από το επιθετικό κρεσέντο του Μάικ Σκοτ.

Κι έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τις δέκα νίκες στη διοργάνωσε όσες είναι και οι... διαδοχικές ήττες της Βιλερμπάν καθώς η τελευταία της νίκη χρονολογείται στις 15 του περασμένου Νοέμβρη στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα. Γι' αυτό εξάλλου βρίσκεται σε διαδικασία (νέας) αλλαγής προπονητή.

Ο αγώνας

Η Παρτίζαν δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία στην επιβολή γρήγορου tempo στο παιχνίδι κι έχοντας κύριο τρόπο έκφρασης στην επίθεση τον Κέβιν Πάντερ προηγήθηκε με 11-6 στα μισά της πρώτης περιόδου. Η Βιλερμπάν άντλησε επιπλέον επιθέσεις μέσα από το ατομικό ριμπάουντ αλλά δίχως να τις αξιοποιήσει κι έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 23-17.

Ο φυσικός ηγέτης της Παρτίζαν παρακολούθησε το μεγαλύτερο διάστημα της δεύτερης περιόδου από τον πάγκο, αλλά τον αντικατέστησε επάξια ο Ογκνιέν Γιάραματς ο οποίος άρχισε να γίνεται παράγοντας του παιχνιδιού από τα τέλη της πρώτης περιόδου και το συνέχισε στη δεύτερη (28-17). Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι έχοντας πολλαπλούς τρόπους έκφρασης στην επίθεση (38-23, 15’) εν αντιθέσει με τη Βιλερμπάν η οποία είχε 27.3% στο μακρινό σουτ και 38% στα σουτ εντός παιδιάς. Κι έτσι το +19 (50-31) για την Παρτίζαν στο τέλος του ημιχρόνου ήταν ό,τι πιο φυσιολογικό θα μπορούσε να συμβεί.

Η Παρτιζάν μπήκε στο παρκέ, στο δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να... τελειώσει τη δουλειά κι αυτό έκανε καθώς με επιμέρους σκορ 14-2 έστειλε τη διαφορά στο +31 (64-33) διατηρώντας τα υψηλά ποσοστά σε δίποντα (65%) και τρίποντα (50%) μέχρι εκείνο το σημείο. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 69-45

Η χαλάρωση των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την ευστοχία του Μάικ Σκοτ έξω από τα 6,75 μείωσαν τη διαφορά στις αρχές της τελευταίας περιόδου (71-56, 32:30). Τα σουτ του Άντζουσιτς φρόντισαν ούτως ώστε να μην αλλάξει κάτι στην τελευταία πράξη του αγώνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αμερικανού της Βιλερμπάν ο οποίος σημείωσε 18 πόντους σ' αυτή την περίοδο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου η Παρτίζαν ξέφυγε με μεγάλη διαφορά και για τη Βιλερμπάν ήταν αδύνατο να βρει δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κέβιν Πάντερ... διέλυσε την άμυνα της Βιλερμπάν και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έφτασε στους 22 πόντους σε λιγότερα από 18 λεπτά συμμετοχής.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Η στατιστική του Γιάραματς δεν γεμίζει το μάτι, αλλά τα έκανε όλα στη δεύτερη περίοδο όπου η Παρτίζαν απέδειξε ότι ήταν το αφεντικό του αγώνα. Ο Καμπόκλο ήταν κυρίαρχος στη ρακέτα και ο Άντζουσιτς ο μοναδικός που είχε διάθεση να παίξει όταν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν χαλαρώσει.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Μάικ Σκοτ (24π., 10ασ)προσπάθησε ολομόναχος να γυρίσει το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο ενώ ο Έντουιν Τζάκσον θα έπρεπε να πάρει περισσότερες προσπάθειες, ενώ ο Πάρις Λι αν και άστοχος, τουλάχιστον έδωσε δέκα ασίστ.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γενικώς η Βιλερμπάν δεν παίρνει διάρκεια σε απόδοση από τους περισσότερους παίκτες της όπως οι Καμπαρό, Λάιτι, Φαλ, Λοβέρν κ.α.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 18 πόντοι του Μάικ Σκοτ στην τελευταία περίοδο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Παρτιζάν θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα ενώ η Βιλερμπάν υποδέχεται τη Ζάλγκιρις.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 50-31, 69-45, 90-77

Partizan - Asvel stats

Partizan - Asvel stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.