Αρμάνι-Ρεάλ 81-76: Μίροτιτς και Σιλντς ήταν μια ομάδα μόνοι τους...

Βασίλης Βλαχόπουλος
Νίκολα Μίροτιτς και Σαβόν Σιλντς κράτησαν ζωντανή την ελπίδα της Αρμάνι για πρόκριση στα Play In της Euroleague καθώς έκαναν τα πάντα στη νίκη επί της Ρεάλ στο Μιλάνο με

Ο Νίκολα Μίροτιτς έκανε το κορυφαίο φετινό παιχνίδι του επιβεβαιώνοντας την προσωπικότητά του και μαζί με τον Σαβόν Σιλντς ήταν... μια ομάδα μόνοι τους σ' ένα τρελό παιχνίδι καθώς η Αρμάνι προηγήθηκε έως και με διαφορά 21 πόντων αλλά η Ρεάλ το οδήγησε στη ρουλέτα των ελεύθερων βολών με πρωταγωνιστή τον Σέρχι Ροντρίγκεθ ο οποίος νωρίτερα είχε αποθεωθεί από το κοινό της ιταλικής ομάδας.

Ο αγώνας

Η υπομονή του Έτορε Μεσίνα εξαντλήθηκε πριν καλά-καλά φτάσει στο εμπορικό time out του πεντάλεπτου καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης λειτουργούσε με ευκολία στο παρκέ (5-12, 4’) χάρη στη δημιουργία του Φακούντο Καμπάτσο, εν αντιθέσει με την ομάδα του που έμοιαζε με κακοκουρδισμένη μηχανή.

Αυτή η παύση αποδείχθηκε ευεργετική καθώς όχι μόνο βελτίωση την κατάσταση για την Αρμάνι αλλά… άνθισε σαν τριαντάφυλλο. Σε αυτό συνέβαλε και η είσοδος του Νίκολα Μίροτιτς (8π.) ο οποίος υποστήριξε την προσπάθεια του Σαβόν Σιλντς (11π.) και το επιμέρους σκορ των γηπεδούχων έφτασε το 18-7 έως το τέλος της περιόδου (23-19).

Το σερί των Ιταλών διευρύνθηκε στο 21-0 έπειτα από τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο καθώς ο Μίροτιτς είχε 4/4 τρίποντα και η διαφορά πήγε στο +17 (36-19). Η Ρεάλ συνέχισε, ανεπιτυχώς, την επένδυση στο μακρινό σουτ αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει τον ρυθμό της Αρμάνι στην επίθεση (42-23, 17’). Στο τέλος του ημιχρόνου ο Σαβόν Σιλντς είχε προλάβει να σκοράρει 18 πόντους και η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (48-29).

Η Ρεάλ προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι μέσα από τη βελτίωση στο μακρινό σουτ αλλά και την επιθετική πολυφωνία της. Παραμένοντας ευάλωτη στην άμυνα η διαφορά παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο (64-45, 27:30). Αυτό άλλαξε στα τελευταία δυόμισι λεπτά δίνοντας ουσιαστικά στη βελτίωσή της στην επίθεση και με επιμέρους 2-9 μείωσε σε 66-54 (30') με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην 3η περίοδο πέτυχε 25 πόντους κι ενώ στο πρώτο ημίχρονο περιορίστηκε στους 29!

Η Αρμάνι συνέχισε να λειτουργεί επιπόλαια στην επίθεση καθώς ο Σέρχι Ροντρίγκεθ άρχισε να γίνεται παράγοντας του αγώνα με διαδοχικά τρίποντα και δημιουργία (69-62, 33'). Βραχυκυκλωμένη από την πίεση που της έβαλε η Ρεάλ, η ιταλική ομάδα δεν είχε τρόπο αντίδρασης και οι φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν στο -21 απέκτησαν το μονέντουμ του αγώνα (71-69, 36').

Εκεί ένα μεγάλο σουτ του Νίκολα Μίροτιτς γέμισε με οξυγόνο τις μπουκάλες της Αρμάνι κι ένα ακόμη οδήγησε στο +6 (76-70). Εκεί εμφανίστηκε ο Μούσα με πέντε διαδοχικούς πόντους (79-76, 38:30) και είχε δύο ευκαιρίες για ισοφάριση ή περαιτέρω μείωση, αλλά δεν αξιοποίησε καμία από αυτές. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σιλντς ήταν ο πρωταγωνιστής και στις δύο πλευρές του παρκέ γιατί αστόχησε σε μακρινό σουτ αλλά στην άμυνα έκλεψε την μπάλα για να ακολουθήσουν δύο εύστοχες βολές του (81-76) μέσα από τις οποίες κρίθηκε το παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Αρμάνι προηγήθηκε με διαφορά 21 πόντων αλλά η αφέλειά της οδήγησε το παιχνίδι στον πόντο κι εκεί μέτρησε η ηγετική φυσιογνωμία του Νίκολα Μίροτιτς ο οποίος πήρε δύο φορές την μπάλα, την έβαλε στο καλάθι και... καθάρισε για την ομάδα του.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Προφανώς ο Νίκολα Μίροτιτς στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του στη διοργάνωση.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Σαβόν Σιλντς ήταν ίσως ο μοναδικός άξιος συμπαραστάτης του Μίροτιτς και ήταν καταλυτικός στο τέλος.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ προσπάθησε να φέρει τα πάνω κάτω ενώ ο Μάριο Χεζόνια μάλλον θα έπρεπε να είχε πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Κοζέρ δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι ενώ ο Σέρχιο Γιουλ δεν βοήθησε την ομάδα του, το ίδιο και ο Ρούντι Φερνάντεθ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σιλντς και Μίροτιτς σημείωσαν τους 50 από τους 81 πόντους της ομάδας τους με 16/23 σουτ!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ενδεχόμενο ισοβαθμίας δεν υφίσταται, οπότε... για την ιστορία, η Ρεάλ επικράτησε με 88-71 στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Μαδρίτη.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Ρεάλ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό μετά τη διακοπή ενώ η Αρμάνι θα ταξιδέψει στη Λιόν για τον αγώνα με τη Βιλερμπάν.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 48-29, 66-54, 81-76.

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.