Ολυμπιακός: Για να διατηρηθεί στην κορυφαία εξάδα της Euroleague κόντρα στη Βίρτους

Ο Κώστας Παπανικολάου με τον Σενγκέλια
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια, έχοντας όμως αρκετά προβλήματα, με σκοπό να παραμείνει στην κορυφαία εξάδα της βαθμολογίας.

Η δράση της 28ης αγωνιστικής της Euroleague βρίσκεται μόλις λίγες ώρες μακριά πλέον, με τον Ολυμπιακό (16-11) μάλιστα να υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Βίρτους Μπολόνια (17-10), στο ΣΕΦ, απόψε Πέμπτη (7/3, 22:00), με τηλεοπτική μετάδοση από το NOVA Sports Prime.

Σε περίπτωση όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικρατήσουν, τότε φτάνουν ένα βήμα πιο κοντά στο να βρίσκονται στο τέλος της κανονικής περιόδου μέσα στην κορυφαία εξάδα. Ωστόσο το έργο προμηνύεται δύσκολο καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τον Τόμας Γουόκαπ ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Από την άλλη πλευρά, ο Λούνκα Μπάνκι θα μπορεί να υπολογίζει ξανά στα πλάνα του, τον Τόκο Σενγκέλια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας για τον επερχόμενο αγώνα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε να παίξουμε και έχουμε προετοιμαστεί, απέναντι σε μια ομάδα, που όπως είπατε και εσείς, απέδειξε σε πολύ μεγάλο μέρος της Εuroleague, τα ¾ αν δεν κάνω λάθος έχουν παιχτεί και συνεχίζει να είναι στην τρίτη θέση, έχοντας πάρει πάρα πολλά παιχνίδια στις τελευταίες κατοχές, δείχνοντας ότι είναι μια ομάδα η οποία, σαφώς έχει χαρακτήρα. Θα έλεγα ότι είναι η ευχάριστη «έκπληξη» της Ευρωλίγκας. Ο κόουτς Μπάνκι και οι παίκτες που βρίσκονται εκεί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα είναι σίγουρα μια ομάδα play off. Εμείς θέλουμε να την κερδίσουμε στο γήπεδό μας. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στη δυναμική μας, αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα παιχνίδι με ομάδα πολύ έμπειρη, με παίκτες που ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι και χρειάζεται να δείξουμε όλα τα καλά στοιχεία, που δείχνουμε τελευταία και κάτι παραπάνω. Λίγο αυταπάρνηση περισσότερη ακόμα, γιατί οι απουσίες είναι σημαντικές».

Επίσης για την αναμέτρηση έκανε δηλώσεις και ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος είπε ότι: «Εντάξει νομίζω ότι είναι αρκετά κρίσιμο το παιχνίδι, στο σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε. Βλέπουμε ότι πολλές ομάδες παλεύουν για μια θέση στα play off, για ένα πλεονέκτημα έδρας. Οπότε δεν έχουμε το περιθώριο να μη βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Και επίσης είναι ένα παιχνίδι που γίνεται στην έδρα μας. Η Βίρτους είναι νομίζω μπροστά μας, οπότε πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι».

@Photo credits: eurokinissi