Μπάγερν - Μακάμπι 74-89: Πέρασε από το Μόναχο και κυνηγάει 6άδα

Newsroom
Η Μακάμπι νίκησε την Μπάγερν στο Βελιγράδι και παραμένει στα ψηλά της κατάταξης
Η Μακάμπι πέτυχε πολύ σημαντικό διπλό στο Μόναχο επί της Μπάγερν (74-89) και συνεχίζει να κυνηγάει την απευθείας είσοδο στα play off.

Η Μακάμπι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Μόναχο. Οι Ισραηλινοί έχασαν τον έλεγχο για μονάχα ένα πεντάλεπτο, αλλά στο τελευταίο κομμάτι της 4ης περιόδου πήραν τη νίκη (74-89) που τους κρατάει στο κυνήγι της 6άδας.

Ο αγώνας: Μπάγερν - Μακάμπι

Η Μπάγερν έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά, όμως η Μακάμπι ήταν αυτή που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος. Μετά το αρχικό 6-0 με τον Ιμπάκα πρωταγωνιστή, οι Ισραηλινοί απάντησαν με 9 αναπάντητους πόντους. Την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν να δείξουν στο παρκέ μονάχα τον Λεάντρο Μπολμάρο, που σκόραρε 10 πόντους σερί, η Μακάμπι έδειξε τον πλουραλισμό της και έμεινε με έναν πόντο μπροστά στο δεκάλεπτο (21-22).

Μέχρι να βρει τον δικό της ήρωα στο πρόσωπο του Γουέμπ. Τα δικά του μεγάλα σουτ άνοιξαν τη διαφορά για την ομάδα του Κάτας, με το τελευταίο του να διαμορφώνει το 26-35 (13'). Η Μακάμπι έφτασε ως το +16, με τους Βαυαρούς να κλείνουν το ημίχρονο στο 35-48.

Η Μπάγερν ήταν φανερό πως χρειαζόταν έναν ακόμα πόλο δίπλα στον Μπολμάρο και τον βρήκε στο πρόσωπο του Κάρσεν Έντουαρντς. Ο Αμερικανός σκόραρε πέντε σερί για να μειώσει σε 47-53, αλλά η Μακάμπι συνέχισε να έχει πολλές και διαφορετικές λύσεις. Και κυρίως αθλητικότητα που συνδυάστηκε με κυριαρχία στη ρακέτα. Όμως ο Έντουαρντς συνέχισε να σκοράρει με κάθε τρόπο (62-63, 30') και με τέσσερις σερί να μετατρέπει το ματς σε ντέρμπι.

Και λίγο αργότερα μάλιστα η Μπάγερν πέρασε μπροστά με τον Μπόνγκα να πηγαίνει ως το καλάθι. Η Μακάμπι είχε χάσει πλέον πλήρως το μομέντουμ, με τον Χάρις να γίνεται και αυτός παράγοντας (69-65, 33') όμως αυτό το σημείο χρειαζόταν προσωπικότητες. Μπόλντγουιν και Μπράουν πήραν ευθύνες και σκόραραν, με τη Μακάμπι να κάνει το δικό της σερί για το 0-12 και να φεύγει μπροστά με 69-77, στο τελευταίο τετράλεπτο. Η Μπάγερν σκόραρε μόλις δύο πόντους και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό της διάστημα, με τη Μακάμπι να ξεφεύγει και να τελειώνει την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 35-48, 62-63, 74-89

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η Μακάμπι είχε περισσότερες λύσεις και όταν σταμάτησε τους Μπολμάρο, Έντουαρντς «καθάρισε» με τις δικές της μεγάλες προσωπικότητες.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Χασιέλ Ριβέρο σκόραρε 17 πόντους και κυριάρχησε απόλυτα στη ρακέτα της Μακάμπι.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στο απόλυτο μηδέν μετά από 14 λεπτά και 0/2 σουτ ο Σιλβέν Φρανσίσκο.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τζέιμς Γουέμπ (12π.), Γουέιντ Μπόλντγουιν (15π.) και Λορέντζο Μπράουν (12π.) βοήθησαν τη Μακάμπι.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Στους 21 σταμάτησε ο φανταστικός Λεάντρο Μπολμάρο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μόλις 13 ασίστ για 16 λάθη η Μπάγερν.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Μακάμπι είχε επικρατήσει με 93-90 της Μπάγερν στον 1ο γύρο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μακάμπι υποδέχεται την Αϊρόνι Κιριάτ (24/3 - 21:00) ενώ η Μπάγερν παίζει στο Αμβούργο (24/3 - 16:30).