Μήτογλου στο Gazzetta: «Καμία κούραση, στο ΟΑΚΑ ο κόσμος μας κάνει να πετάμε στο παρκέ!»

Μήτογλου στο Gazzetta: «Καμία κούραση, στο ΟΑΚΑ ο κόσμος μας κάνει να πετάμε στο παρκέ!»

Μητογλου
Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στο Gazzetta μετά τη μεγάλη νίκη των «πρασίνων» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στάθηκε στο «τσιπάκι που άλλαξε» μετά το ΣΕΦ, την ώθηση του ΟΑΚΑ, τα όσα είπε ο Αταμάν στο ημίχρονο για να γυρίσει το ματς, τη συνέχεια στην Euroleague ενώ έβγαλε το καπέλο στον Κώστα Σλούκα.

Για ένα ακόμη παιχνίδι στην Euroleague, ο Ντίνος Μήτογλου φρόντισε να κάνει (και μάλιστα με το παραπάνω) αισθητή την παρουσία του.

Σχεδόν 48 ώρες μετά τη μεγάλη νίκη στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ήρθε να προστεθεί η σπουδαία επικράτηση απέναντι την Μπαρτσελόνα, με την οποία οι «πράσινοι» έφτασαν στο 20-11 ρεκόρ και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους όσον αφορά την κατάκτηση της 2ης θέσης. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι όσο πιο ψηλά τερματίσει ο Παναθηναϊκός, άλλο τόσο πιο βατός (πάντα στο μέτρο του δυνατού) θα είναι ο αντίπαλός του στην προσπάθεια για πρόκριση στο Final Four.

Ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα στην φετινή πορεία των «πρασίνων» καθώς ύστερα από 28 ματς έχει κατά μέσο όρο 12.6 πόντους, 6.9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1.2 λάθη ανά 29:19 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας παράλληλα με 58% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 74% στις βολές. Απέναντι στους «μπλαουγκράνα» «έγραψε» double double, έχοντας 19 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/6 βολές και 10 ριμπάουντ.

«Έτσι αλλάξαμε το τσιπάκι μετά το ΣΕΦ»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ντίνος Μήτογλου «φιλοξενήθηκε» στο Gazzetta και υπογράμμισε το πόσο πολύ πίστευαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην μεγάλη ανατροπή μετά το -16 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου: «Φυσικά και περιμέναμε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Ο κόουτς είπε στο ημίχρονο ότι μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι μέσα σε 4-5 λεπτά. Μας είπε ότι ήταν εφικτό και ότι έπρεπε να μπούμε συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Είπαμε κάποια τακτικά θέματα και φυσικά πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι υπήρχε πιθανότητα να χάσουμε..» ήταν τα λόγια του 28χρονου φόργουορντ.

Τι ήταν αυτό ωστόσο που άλλαξε το «τσιπάκι» μετά την αναμέτρηση του ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα; «Μειώσαμε πολύ τα λάθη μας, παίξαμε καλύτερη άμυνα, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και θεωρώ ότι αν παίζουμε με αυτόν τον τρόπο έχουμε πολλές πιθανότητες για να κερδίσουμε πάρα πολλά παιχνίδια στη συνέχεια».

«Ξέρω ποιος είμαι, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Ο ίδιος σημειώνει την μία εξαιρετική εμφάνιση μετά την άλλη ωστόσο ήταν πολύ φειδωλός με τον εαυτό του: «Προσπαθώ φορά που πατάω στο παρκέ να δίνω το 100%. Θέλω πάντα να παίζω καλά, αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν έχω άγχος, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και ξέρω ποιος είμαι. Δεν με ενδιαφέρει και δεν νοιάζει κάτι λιγότερο από το να μπαίνω στο παρκέ και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει Αυτός είναι σκοπός μου, τίποτε άλλο.»

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην 2η θέση της κατάταξης μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και έχει, σχεδόν, αγκαλιάσει το αβαντάζ της έδρας στα play offs: «Είναι απίστευτο που βρισκόμαστε στην 2η θέση, Φαίνεται η δουλειά και η τεράστια πρόοδος που έχουμε κάνει ως ομάδα σε σχέση με όλα τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος, πραγματικά. Βέβαια τώρα είναι τα δύσκολα. Μπορεί να φτάσαμε στην 2η θέση της κατάταξης αλλά το δύσκολο είναι να κρατηθείς εκεί. και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια. Πλέον είναι δεδομένο ότι θα γίνουμε στόχος για όλες τις ομάδες καθώς θα θέλουν να μας κερδίσουν. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να γνωρίζουμε καλά τις ευθύνες μας».

«Ο Σλούκας είναι απίστευτος παίκτης»

"""

Δύο ήταν τα επιπλέον στοιχεία που έκαναν την διαφορά στο ΟΑΚΑ σύμφωνα με τον Ντίνο Μήτογλου. Το πρώτο; Ο Κώστας Σλούκας: «Ο Κώστας έπαιξε εκπληκτικά, το αξίζει και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Κάθε φορά που πατάει στο παρκέ μας βοηθάει και με το παραπάνω. Παίρνει τις σωστές αποφάσεις, είναι απίστευτος παίκτης...»

Το δεύτερο; Ο... νόμος του ΟΑΚΑ: «Κάνει τεράστια διαφορά το ΟΑΚΑ και ο κόσμος μας. Είναι ο 6ος παίκτης μας. Μας δίνει συνέχεια τρομερή ώθηση όπως μας έδωσε και τώρα για να γυρίσουμε το ματς. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρική, πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Χωρίς τον κόσμο και τη βοήθεια που μας έδωσε, δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ήταν σαν να πετούσαμε, σαν να μην νιώθαμε κούραση...»

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης