Ρούντι Φερνάντεθ: Σταματάει το μπάσκετ στο τέλος της σεζόν

Ρούντι Φερνάντεθ: Σταματάει το μπάσκετ στο τέλος της σεζόν

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ρούντι Φερνάντεθ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε πως με το φινάλε της σεζόν, θα βάλει τέλος στην μπασκετική του καριέρα, καθώς θα αποσυρθεί από τη δράση.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ρούντι Φερνάντεθ θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα μπασκετικά παρκέ, ρίχνοντας έτσι τίτλους τέλους σε μία μακρά και επιτυχημένη καριέρα ως παίκτης.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε την ανακοίνωση ανήμερα των γενεθλίων του (4/4), με τον Ισπανό γκαρντ να συμπληρώνει πλέον τα 39 έτη ζωής. Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα σταματήσει αφού πρώτα βοηθήσει την εθνική του ομάδα στο Προολουμπιακό Τουρνουά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση.

Μεταξύ άλλων, ο Φερνάντεθ έχει κατακτήσει 3 φορές την Euroleague (2015, 2018, 2023), 1 EuroCup (2008), το EuroChallenge (2006), έχει πάρει 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, ισάριθμα κύπελλα, ενώ ήταν και στη δεύτερη καλύτερη ομάδα των Rookies του NBA (2009), στο οποίο πέρασε μερικά χρόνια φορώντας τη φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (2008-2011) και των Ντένβερ Νάγκετς (2011-2012).

«Έχω ακόμα μερικούς μήνες για να απολαύσω το παιχνίδι»

«Είναι μία δύσκολη λέξη. Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, όπως η οικογένεια. Έχω μερικούς μήνες ακόμα μπροστά μου και ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ.

Έχω μιλήσει με τον σύλλογο και ήθελα αυτό να γίνει έτσι ακριβώς, σε συνέντευξη Τύπου. Έχω νιώσει μεγάλη αγάπη και αυτό είναι το τέλος, αλλά έχω ακόμα μερικούς μήνες για να απολαύσω το παιχνίδι με τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν και τραυματισμοί. Όταν χτύπησα σοβαρά μου είχαν πει ότι έχω 3-4 χρόνια μπροστά μου, αλλά έμεινα πολλά περισσότερα. Νιώθω προνομιούχος που έφτασα μέχρι εδώ».

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN