Ολυμπιακός: Έτσι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα play off

Ολυμπιακός: Έτσι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα play off

Newsroom
Γκος
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στα play off της EuroLeague μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και πλέον το ζήτημα έχει να κάνει με τη θέση των Κυπελλούχων Ελλάδας στην τελική κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε στο Βελιγράδι όμως υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα με 86-89 και ανέβηκε στο 21-12 στην κατάταξη της EuroLeague, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:14).

Πλέον το ζήτημα έχει να κάνει με την τελική θέση του Ολυμπιακού στην κατάταξη:

  • Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός κάνει το 1/2 και η Μπαρτσελόνα ηττηθεί από τη Βιλερμπάν. Σε αυτήν την περίπτωση, και αν η Μονακό νικήσει την Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα τερματίζει 3η, με τον Ολυμπιακό 4ο και τον Παναθηναϊκό 5ο να πηγαίνει στο ΣΕΦ με μειονέκτημα έδρας.
  • Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός κάνει το 1/2 και η Μονακό χάσει από την Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα με την Μπαρτσελόνα να κερδίζει τη Βιλερμπάν την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έρχεται ως 3ος, ο Παναθηναϊκός 4ος και οι Μονεγάσκοι 5οι, πηγαίνουν για σειρά play off στο ΟΑΚΑ.
  • Ο Ολυμπιακός παίρνει το πλεονέκτημα αν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός 1/2, με Μπαρτσελόνα να επικρατεί της Βιλερμπάν και τη Μονακό να κερδίζει την Μπάγερν στην τελευταία αγωνιστική. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν 4οι και θα έχουμε ελληνικό «εμφύλιο» στα play off.
@Photo credits: INTIME