Μακάμπι: Μία... ξενιτεμένη που δεν τα παράτησε, στον δρόμο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Λεσόρ του Παναθηναϊκού με τον Νέμπο της Μακάμπι
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι η ομάδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον δρόμο του για το Final 4. Μία ομάδα η οποία έπρεπε να ανταπεξέλθει σε αρκετές δύσκολες καταστάσεις τον περασμένο καιρό αλλά δεν τα παράτησε.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, κόντρα σε όλα όσα της έχουν πάει στραβά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στα Play Off της Euroleague, εκεί όπου μάλιστα θα έρθει αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό AKTOR, με το στόχο πλέον την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου.

Ο σύλλογος από το Ισραήλ για να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο, αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες οι οποίες προέκυπταν μέσα στη χρονιά, αλλά μετά και τη νίκη επί της Μπασκόνια στα Play In, ματς όπου επιβλήθηκε με 113-85, έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένη να το βάλει κάτω.

Έκανε το Βελιγράδι… σπίτι της

Με όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Ιραήλ, η Μακάμπι ήταν και αυτή από τις ομάδες εκείνες οι οποίες αναγκάστηκαν να βγουν εκτός «ρουτίνας». Μία από τις μεγάλες αλλαγές ήταν το γεγονός πως έπρεπε να βρει μία έδρα μακριά από το Τελ Αβίβ ώστε να δίνει τους εντός έδρας αγώνες της, τουλάχιστον στην Euroleague.

Η λύση που βρέθηκε ήταν το Βελιγράδι, με τις αναμετρήσεις μάλιστα να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και μέρος του ρόστερ να αναγκάζεται να βρίσκεται σχεδόν συνεχώς σε κατάσταση μετακίνησης, ταξιδεύοντας από το Ιραήλ στη Σερβία και αντίστροφα. Παρά όμως αυτόν τον «πονοκέφαλο», η Μακάμπι κατάφερε να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια έχοντας εντός έδρας από 13 νίκες και μόλις 4 ήττες, ένα ρεκόρ που το μοιράζεται μαζί με την Ανατολού Εφές, τον Ολυμπιακό και τη Μονακό!

Οι παίκτες «κλειδιά»

Ο καλύτερος παίκτης έως τώρα στο σύνολο του Οντέντ Κάτας έχει αναδειχθεί ο Γουέιντ Μπάλντγουιν με κατά μέσο όρο από 18 πόντους, 4,9 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ σε 28:19 λεπτά εντός παρκέ, συγκεντρώνοντας 19,6 βαθμούς μ.ο. στο σύστημα αξιολόγησης.

Επόμενος καλύτερος σκόρερ είναι ο Μπόνζι Κόλσον με 12,8, ακολουθεί ο Λορένζο Μπράουν με 12,6 ενώ ο επόμενος είναι παράλληλα ο δεύτερος καλύτερος στο PIR με 16,6, ο Τζος Νέμπο που σε κάθε παιχνίδι μετράει από 10,9 πόντους μαζί με 7,3 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ.

Διατηρώντας το… απόλυτο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη φετινή Euroleague, την 4η αγωνιστική), η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε καταφέρει να περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 86-81, σε ένα παιχνίδι όπου το «Τριφύλλι» είχε πραγματοποιήσει πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο αλλά παραλίγο να φτάσει στην ολική ανατροπή από το -15.

Ο επόμενος μεταξύ τους αγώνας ήταν στα τέλη του Ιανουαρίου, για την 23η αγωνιστική στο Βελιγράδι, εκεί όπου για μία ακόμη φορά η ομάδα του Κάτας παρουσιάστηκε καλύτερη και μπόρεσε να σημειώσει μία ακόμη νίκη, έχοντας επιβληθεί με 90-75. Με αυτόν τον τρόπο το σερί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 2-0 υπέρ της Μακάμπι, ωστόσο οι δύο πλευρές τώρα θα ξεκινήσουν από το… μηδέν.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ